| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
janjestemjan Kandydat na Kandaydata łada 2107 kielce | 2009-07-15 18:55:16 coś się znowu popierdzieliło...za dwa tygodnie wyjazd nad morze....chyba pojadę rowerem...
tym razem hamulce... grzeją się przednie koła...nie zawsze... kręcą się raczej normalnie jak podniosę koło ale od wczoraj przydarzyła mi się już trzy razy pewna rzecz. otóż>>>>> np. przyszedłem z pracy wsiadłem w samochód i jadę...ujechałem może ze dwa kilometry i zaczęło się!!!!! przednie koła zaczęły coraz bardziej hamować...a luz hamulca pod butem zanikać. niedługo koła (oby dwa) przednie były tak przyhamowane że ledwo co mogłem jechać.. Stanąłem podniosłem przód- 2 koła zatrzymane..zero luzu pedału hamulce. odkręciłem pompę od serwa i oby dwa od razu puściły,,nagrzane że aż kołpaki się stopiły..ruszałem tłokiem pompy_ nie zatarty serwo raczej też chodzi.. od jakiegoś czasu zmieniał się sam skok hamulca ale co tam jeździłem dalej ale od wczoraj....to nie.... [ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2009-07-17 00:57:44 ] |
sylwesterpl SYMPATYCZNY GOŚĆ kiedys 2107/Volvo 740 Skierniewice/Łowicz | 2009-07-15 19:14:56 Gdzieś już kiedyś o tym pisałem. Miałem podobny przypadek(ale chyba nie tylko ja). Twoje poszukiwania idą w dobrą stronę odkręcając pompę hamulcową od serwa. Jak odkręcisz ją całkowicie i odsuniesz od serwa to z niego będzie wystawał taki popychacz(który naciska na tłok pompy) i on ma regulowaną długość. Wyjmij go, wkręć czubek delikatnie( czasem starczy 1/4 , 1/2 obrotu) Jak będziesz wkładał go z powrotem zwróć uwage czy dobrze weszło też uszczelnienie serwa (taka guma z metalową jakby podkładką). W sumie to metoda prób i błędów. Pompe można odsunąć w wystarczający sposób bez odkręcania przewodów od pompy(odkręcałem zbiorniczek z płynem hamulcowym, bo po co się męczyć później z odpowietrzeniem)
Pozdrawiam. |
janjestemjan Kandydat na Kandaydata łada 2107 kielce | 2009-07-15 21:55:50 no dobra wkręciłem bo troche za dużo wystawał,,,wg książki ok 1mm...ale teraz mam nisko pedał hamulca...
narazie jest dobrże choć wydaje mi sie że skok pedału nadal się zmienia... zobaczymy jutro...ale nadal nie przychodzi mi do głowy wyjaśnienie,- dlaczego te hamulce hamowały coraz bardziej i bardziej aż się nie dało jechać??---- może pompa się zaciera. Boje się teraz jeździć, a tym bardziej jechać 1200km... Powiedz SYlwesterPL czy u ciebie przez to że ten czpień za bardzo wystawał to cały czas przednie koła lekko hamowały, czy tak jak u mnie raz było dobrze a raz koła się całkiem blokowały???????? |
sylwesterpl SYMPATYCZNY GOŚĆ kiedys 2107/Volvo 740 Skierniewice/Łowicz | 2009-07-15 22:42:06 U mnie to się pojawiło po wymianie pompy w sumie. A to dlatego bo ten trzpien nie pozwalał wrócić tłoczkowi pomy do końca i tworzyło się cisnienie z kazdym wdepnieciem i dlatego koła blokowało. I to własnie jest to wrazenie ze skracając trzpien ma sie wrazenie brania hamulców nizej. |
janjestemjan Kandydat na Kandaydata łada 2107 kielce | 2009-07-18 20:13:44 dziś dałem d... ...wymieniłem pompe na nową - choć stara była sucha( ale podejżewałem zacieranie się)...jak to bywa w takich sytuacjach cholernie ciążko odpowietrzyć
NIESTETY nie mogłem odkręcić odpowietrznika w tylnym kole ani przewodu... jak próbowałem zdjąć go razem z trójnikiem URWAŁA SIĘ SZPILka zgrzana do mostu do której ten trójnik się przykręca...teraz to już AMEN.- nie wiem co teraz zrobiC????????? a propo jak u siebie odpowietyrzacie chamulce po wymianie pompy??- |
A13 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Warszawa | 2009-07-20 10:55:49 Nic nie musisz robić, jeżeli nie rozszczelniłeś przewodów. Trójnik może sobie dyndać, jeżeli przeszkadza, to zamocuj go przy użyciu plastikowej opaski zaciskowej, albo drutem. I wszystko.
Zniszczony odpowietrznik hamulców wykręć żabką zaciskową (albo czym innym zaciskowym, nie ułam tylko, bo kłopot wtedy większy) i wkręć nowy. |