Pilne!!! Chłodnica - allegro!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem, że były już wątki o chłodnicach, ale już mi zbrakło czasu a potrzebuję chłodnicę do espero. Czy ta chłodnica sie nadaje bez zadnych przeróbek?????:http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=90760819

Pozdrawiam!

[ wiadomość edytowana przez: werkid dnia 2006-03-16 16:59:35 ]

TAK SIĘ LINKI UMIESZCZA!!!

A chłodnica od Nexii zbytnio nie pasuje do złomiaka. Da się ją dostosować, ale...

z całym szacuneczkiem, przeglądnij wątek o CHŁODNICY gdzie Kolber7 dokłądnier opisywał sprawę chłodnicy. A poza tym uśmiałam się niesamowicie, bo na fotce nie widziałam chłodnicy a jedynie pudełko,,,,,,no chyba, że ktoś ma RTG w oczach,,,,hje, hje, hje.
Cena ,,,,hm,,,,,,,jest kusząca.

faktycznie szacunek dla sprzedającego... w trosce o klienta nawet nie rozpakował żadnego egzemplarza, żeby broń Boże nie zadrapać

No jak za karton z napisem cena wygurowana

przejrzyj sobie cały ten wątek klikkkkkkkk

chłodnica z nexii pasuje ale wymaga kilku przeróbek...

pozdro

Dziękuję!
Przeczytałem, kupiłem i zamontowałem.
Działa!

Tak na marginesie: chłodnica do Espero: 260 PLN. Z boku wyjście na czujnik temperatury, troszeczkę węższa ale: wszyskie mocowania pasują, wszystkie wyjścia na węże też pasują! Absolutnie nic nie przerabiałem!

Pozdrowiam!

Podaję nr tel na wszelki wypadek gdzie można kupić taką chłodnicę: 056-6233737. Toruń ul Grudziądzka (wyjazd na Grudziądz po prawej stronie koło cmentarza komunalnego: Auto Dzięgiel.

[ wiadomość edytowana przez: werkid dnia 2006-03-22 11:23:44 ]

Witam.

Pytanko: czy kupował ktoś ostatnio chłodnice z allegro (te z zakresu 160-200 PLN - wszytskie wyglądają na jednakowy sort zrobiony malymi żółtymi rączkami) np.:
160 PLN
165 PLN
189 PLN
200 PLN
216 PLN

Warto to brać czy straszny szajs?
Właśnie wróciłem z parkingu, sprawdziwszy tajemniczo świecącą plamę pod silnikiem

Pzdr.

Cytat:
2009-07-02 21:14:11, roland66 pisze:
Witam. Pytanko: czy kupował ktoś ostatnio chłodnice z allegro (te z zakresu 160-200 PLN - wszytskie wyglądają na jednakowy sort zrobiony malymi żółtymi rączkami) np.: 160 PLN 165 PLN 189 PLN 200 PLN 216 PLN Warto to brać czy straszny szajs? Właśnie wróciłem z parkingu, sprawdziwszy tajemniczo świecącą plamę pod silnikiem Pzdr.

żadna z nich nie równa się oryginałowi więc bierz o nexi są takie same praktycznie a tańsze tylko dziure pod czujnik trzeba zaślepić

Cytat:
2009-07-02 22:04:25, rudi pisze:
żadna z nich nie równa się oryginałowi więc bierz o nexi są takie same praktycznie a tańsze tylko dziure pod czujnik trzeba zaślepić

tak zwykłym czujnikiem z szrotu od poloneza za 3 zł byle uszczelke miał dobrą

Jest tylko jeden problem - chłodnica od nexii ma doprowadzenie płynu chłodniczego pod kątem prostym a w espero jest pochylone. To powoduje, że w chłodnicy od nexii zamontowanej w espero ten plastikowy element może pęknąć, ze względu na inny nacisk węża. Przetestowane (niestety) na własnej skórze.

ja mam od nexii od roku i jest ok

Mi też gdzieś tyle wytrzymała

Cytat:
2009-07-03 14:39:19, slayter pisze:
Mi też gdzieś tyle wytrzymała

a ja wymieniałem w tym roku i miała otwór z boku ale ten króciec nie był prosty czyli jakiś pośredni typ chyba albo espero miało kiedyś też taki czujnik temp. lub moje espero jest wybrakowane bo go nigdy nie miało?

Fajnie macie. Jak mnie w 2004 rozkleiła się chłodnica to klejenie+płyn kosztowało tyle ile teraz nówka chłodnica kosztuje. Nowe ok.500 zł kosztowały.

Cytat:
2009-07-03 17:24:14, piotr_ek pisze:
Fajnie macie. Jak mnie w 2004 rozkleiła się chłodnica to klejenie+płyn kosztowało tyle ile teraz nówka chłodnica kosztuje. Nowe ok.500 zł kosztowały.

fajnie to jest jak nic nie trzeba robić

Cytat:
2009-07-02 21:14:11, roland66 pisze:
Witam. Pytanko: czy kupował ktoś ostatnio chłodnice z allegro (te z zakresu 160-200 PLN - wszytskie wyglądają na jednakowy sort zrobiony malymi żółtymi rączkami) np.: 160 PLN 165 PLN 189 PLN 200 PLN 216 PLN Warto to brać czy straszny szajs? Właśnie wróciłem z parkingu, sprawdziwszy tajemniczo świecącą plamę pod silnikiem Pzdr.

Ja kupiłem ostatniop taka chłodnice od kolesia z Krakowa. Klik Wszystko było OK, poza 3 dodatkowymi otworami, w które musiałme wkręcić 3 śrubki z drobnym gwintem (chyba 1sz 14 i 2 szt 12).

Moja chłodnica Niestety na zdjęciu nie było dodatkowych otworów, a w realu już były. Tylko, że zwróciłem uwage na dodatkowe otworki jak montowałem :/

Dzięki wszystkim za porady - chociaż nie do końca skorzystałem.
Ze względów logistycznych (odbiór osobisty we Wrocławiu, bo mechanik umówiony już na poniedziałek rano; no i ewentualny zwrot gdyby coś nie pasowało) wziąłem , czyli trochę przepłaciłem na początek.
No i z bliska nie wygląda ten produkt najsolidniej na świecie, ale zobaczymy.

Oryginał we Wrocku to około 450 PLN, a z nexiową - zgodnie z poradami - trochę boję się eksperymentować.

Po południu pewnie okaże się jak to wygląda "w praniu".

Dzięki jeszcze raz.

Cytat:
2009-07-06 05:43:34, roland66 pisze:
Dzięki wszystkim za porady - chociaż nie do końca skorzystałem. Ze względów logistycznych (odbiór osobisty we Wrocławiu, bo mechanik umówiony już na poniedziałek rano; no i ewentualny zwrot gdyby coś nie pasowało) wziąłem , czyli trochę przepłaciłem na początek. No i z bliska nie wygląda ten produkt najsolidniej na świecie, ale zobaczymy. Oryginał we Wrocku to około 450 PLN, a z nexiową - zgodnie z poradami - trochę boję się eksperymentować. Po południu pewnie okaże się jak to wygląda "w praniu". Dzięki jeszcze raz.

juz po pobieznych ogledzinach nie najlepiej wyglada?

to potem bedzie juz tylko gorzej

nie lepiej kupic orginał i samemu załozyc(mechanik za 10 zł tez tego nie załozy)

Ja jezdze juz 3 lata na takim tanim zamienniku i wszystko jest ok. Kupilem wlasnie z wygietym kroccem i dziura, ktora musialem zaslepic.

Faktem jest, ze juz na pierwszy rzut oka widac, ze oszczedzali na materialach do jej budowy - tych metalowych, ale jak dotad nie bylo z nia zadnego najmniejszego problemu, dziala tak samo jak duzo drozszy oryginal, wiec nie uwazam, zeby bylo sens przeplacac