[mk6] kopci przy odpalaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zwykle problemy, a mianowicie 1.6 16V Zetec kopci przy odpalaniu czarnymi spalinami przez chwilke potem ustępjue. Strasznie śmierdzi. Kolejny problem to samo odpalanie,
musze kręcić i pompować gazem żeby odpalił bez względu czy zimny czy ciepły. Odpalam na PB. Doradźcie coś please
i jeszcze jedno trochę go muli na benzynie

[ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2009-07-07 16:59:31 ]

Ciezko stwierdzic, bo moga byc to uszczelniacze zaworowe, choc w wiekszosci wali na niebiesko wiec tutaj bym sie wstrzymał, jesli oleju nie ubywa.

Najprawdopodobniej problem masz w układzie wtryskowym, albo lejące wtryski/wtrysk, albo cos z regulatorem, trzeba by cała listwe od zeteca podmienic.

Cytat:
2009-07-07 22:36:14, Magik123 pisze:
Ciezko stwierdzic, bo moga byc to uszczelniacze zaworowe, choc w wiekszosci wali na niebiesko wiec tutaj bym sie wstrzymał, jesli oleju nie ubywa. Najprawdopodobniej problem masz w układzie wtryskowym, albo lejące wtryski/wtrysk, albo cos z regulatorem, trzeba by cała listwe od zeteca podmienic.

takie też miałem podejrzenia, jeszcze myślałem o samej pompie może już umiera

ciśnienie paliwa sprawdzone jest ok, wylałem benzyne z baku i okazało sie że dziwna rozpuszczalniko podobna substancja pływa po wodzie. Wyczyściłem oczywiście bak, natomiast usterki nie zniknęły. czym najlepiej czyścic wtryski?

Ja używam co jakiś czas tego

Cytat:
2009-07-18 09:11:37, przemkowal pisze:
Ja używam co jakiś czas tego

no czytałem o tych płynach stp, ile benzyny na te 250ml?

butelka na zbiornik - bodajże 50-60 litrów benzyny. Ja leję butelkę na zbiornik

muli, kopci, smierdzi i duzo pali?
sprawdzic lambde nie zaszkodzi.

Cytat:
2009-07-18 09:32:14, przemkowal pisze:
butelka na zbiornik - bodajże 50-60 litrów benzyny. Ja leję butelkę na zbiornik

A ja po raz kolejny wam mówie że to nie pomaga a szkodzi

czym czyścic wtryskiwacze? benzynką ekstrakcyjną?

najlepiej to o ile wiem to ultradzwiekami.
a ten preparat to raczej bym stosowal do zapobiegania, bo jesli masz juz wtryski dobrze zanieczyszczone, to watpie, zeby taki preparat dal rade...

wyciągnij wtryski i przeczyść je naftą

-wtryski czyste nie leją
-stp dolany do benzyny
-świece i kable ok
-przepustnica wyczyszczona
-filtr powietrza ok

nie wiem co jeszcze może być przyczyną

Jeśli dolałeś to nie poprawi się od razu. Wyjeździj zbiornik paliwa i dopiero daj znać czy się zmieniło. Chyba że już wyjeździłeś i dalej to samo.

czasem odpala czasem trzeba pokręcić, troche śmierdzi połowe już wyjeździłem