[S] różne części do DOHC 8v i 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do opchnięcia kupe części do DOHC, głównie silnikowe, wałki ostre i seryjne, wieżyczki wałków z zebatkami i bez, głowice bloki skrzynie biegów itd. Jest tego za dużo zeby wymieniać po kolei co mam wiec jak ktos potrzebuje cos konkretnego to najlepiej pytac na priva i bede pisal czy to mam i ustalimy cene.
Bede chciał wyczyścic troche garaż gdyz juz nie bede raczej uzywal tych gratów a moze komus sie przydadzą.

Ja napewno kupię od Ciebie miske olejową do 2.0dohc Jeszcze dam znać kiedy się zjawię po nią.

poszedł priv

Cytat:
2008-08-28 09:11:09, Blady pisze:
poszedł priv

Blady co ty dohca potajemnie składasz??? Pewnie cichaczem kanta kupiłeś???

Aby zadośćuczynić regulaminom podaje cene za np skrzynie biegow do 132 z skosnym drążkiem - 250zl.

Aparat MM w blok do 2.0 znajdzie się?

Cytat:
2008-08-28 09:41:43, Walezy pisze:
Aby zadośćuczynić regulaminom podaje cene za np skrzynie biegow do 132 z skosnym drążkiem - 250zl.

Ta skrzynia jeszcze aktualna, no i w jakim stanie?

skrzynia jest nieuzywana juz pare lat ale jak ja wyjmowalem to byla ok. biegi wchodza wiec pewnie nic sie nie zepsulo podczas postoju w garazu.

He he, też mam taką która się kręci i wchodzą biegi, ale kwiatki wyszły przy pierwszym przejeździe - głucho stuka zarowno przy jeździe do przodu jak i do tyłu. Gdyby nie spłacany kredyt za auto, pewnie bym się mono zastanowił nad tą F
Chciałbym mieć 100% pewności.

ja jezdzilem na tej skrzyni i bylo ok, jedyne co z nia bylo to to ze chcialem miec skrzynie z pionowym lewarkiem i sztywnym zakonczeniem na wał napedowy. no ale od czasu jak ja wyjalem minelo jakies 4-5 lat i lezy. co prawda zalana olejem no ale lezala. biegi wchodzily normalnie.
100% pewnosci mozna miec przy tej skrzyni fordowskiej bo jest nowa ale przetestowana albo przy calkowicie nowej skrzyni.

Walezy , ja dorwalem taka skrzynke ze 132 i ma to inne zakonczenie do laczenia z walem napedowym, do takich skrzyn rowniez inne byly waly , masz moze taki wal albo przynajmniej jego przednia czesc ??

ja mam do 131 taki wał, ale to raczej bys musiał poprostu dac przespawac koniec tego wału do normalnego...

Walu juz niestety nie mam ale z tego co pamietam to laczylem go chyba ze zwyklym walem ale zdaje sie ze blokowalem go na sztywno a zostawialem koncowke w skrzyni ruchoma. Nie pamietam tyko czy skracalem wal.

jezeli byla by mozliwosc to kupilbym pompe paliwa od 2.0 dohc czy masz cos takiego i w jakiej cenie

sprzedalem juz elektryczna pompe do gaznika ktora mialem. mechaniczne nawet nie wiem czy mam bo ich nie uzywalem i pewnie je wyrzucilem jakis czas temu.

Poki co mam jeszcze:
-bloki(różne),
-pare walow korbowych w tym jeden do 1,8- nominal o ile dobrze pamietam
-głowice 8v
-jeden zestaw walkow sport w tym wydech z zebatka
-kolka rozrzadu
-przekladnia do wspomki polonez
-pompa wspomki argenta
-blok 1,6 na tłokach 80mm z korbami i tłokami(uzywki ale jeszcze beda ok)

i inne graty z rozbiorki takich silnikow.

napisz cos wiecej o tym wale korbowym do 1,8 - nadaje sie to do montazu bez szlifu czy trzeba szlifowac (owalizacja czopów, stan powierzchni, bicie wału), pod jakie koło rozrzadu jest ten wał (takei jak do pozniejszych dohc czy to niesyetepujace w przyrodzie kolo z kolnierzem?).

No i za ile?

Te sport wałki, to sa te co ogladalismy, czy cos nowego??

Wal jest wyjety z silnika, nie mierzylem go dokladnie ale jutro moge to zrobic suwmiarka. powinien byc do montazu bo zadna panewka nie byla zatarta jak rozbieralem silnik.
Cena za wal do 1,8 do 250zl - wal jest na normalne kolko rozrzadu.
Walki to te co ogladales- zostal jeden komplet jeszcze. cena za ssacy to 290zl za wydech z zebatka 340zl.
Mam komplet nowych kutych korb z panewkami clevite pasujacych po malej przerobce do fiata 2.0. Korby sa dluzsze niz seryjne i maja 6 cali. do nich trzeba naturalnie dorobic kute tloki ale w ross pistons zrobia na zamowienie 4szt za okolo 500USD.
Korby bedzie mozna zalozyc do mocnego motora na turbo albo jakiejs wiertarki. cena za komplet to 1250zl.
Mam wiezyczki walkow i walki seryjne.

Mam jeszcze wały korbowe, bloki do 2.0 oraz jeden do 1,6 na tlokach 80mm. pare głowic z 8v, tloki uzywane, korbowody zwykle i jeden komplet nowych kutych korb(trzeba dorobic do nich tloki kute).
Mam jeszcze komplet walkow ostrych do 8v, kółka rozrządu itp itd.

A jakie dokladnie waleczki posiadasz ? katy otwarcia , wzniosy ?