Zakopane - zakopianka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
w przyszłym tygodniu wybieram się do Zakopca z familią i w związku z tym mam pytanko o 'Zakopiankę', bo w serwisie GDDKiA podali że jest tam spory remoncik: jak wygląda przejazd? Szukać innej trasy, czy można sensownie przejechać? Będę jechał w miarę rano we wtorek.

Dzięki za wszelkie info.

a przy okazji gdzie można się wybrać w okolicy z 9-cio miesięcznycm Szkrabem i spacerówką (z tego co się dowiedziałem to niestety jest za mały do nosidełka) poza dolinami Strążyską, Chochołowską i Morskim Okiem.

Witam.
Jechałem zakopianką też we wtorek, ale 25 lipca. Jazda bez bólu, spokojnie jedziesz. Faktycznie, na odcinku 20km coś tam dłubią, ale praktycznie nigdzie nie stałem, raz chyba był ruch wahadłowy. Za to w niedzielę gdy wracałem to koszmarek, do Krakowa jechałem ok. 3 godzin. Uwaga na Rabkę i stację LPG(jadąc od Krakowa przy Orlenie 300m w lewo), facet ma wyjątkowe dziadostwo. Przy 80km/h na lekkiej górce espi dusił się, spaliłem ok. 10,5l/100km(normalnie8,5-9L). Lepiej zatankować wcześniej lub nawet jechac dalej na benie.
Pozdrawiam

Cytat:
2006-08-08 11:50:38, pawelroman pisze:
(...) Uwaga na Rabkę i stację LPG(jadąc od Krakowa przy Orlenie 300m w lewo), facet ma wyjątkowe dziadostwo. Przy 80km/h na lekkiej górce espi dusił się, spaliłem ok. 10,5l/100km(normalnie8,5-9L). (...)

Z tego powodu jak jadę gdzieś dalej tankuję tylko na markowych. lepiej dopłacić ale dojechać
Dzięki za info.

Na zakopiance markowych stacji jest mało, a jak są to nie mają LPG. Bliżej Zakopca i w mieście uswiadczysz, ale na odcinku chyba 50 km tylko NO NAME, sam nie chciałem wierzyć.
Pozdro

odświeżam temat

Jak obecnie ruch na zakopiance? Będę jechać w tygodniu ale zastanawiam się czy nie wybrać alternatywnej trasy.

Cytat:
2009-07-24 08:28:30, archive15 pisze:
odświeżam temat Jak obecnie ruch na zakopiance? Będę jechać w tygodniu ale zastanawiam się czy nie wybrać alternatywnej trasy.

a po co ??
...szczególnie że " w tygodniu"...

Małysz dawno już nie lata...na zakopiance spokój ...ostatnio nawet w łikendy ...(wszyscy się dziwią na CB ..ale tak jest!)

Pawelroman napisał tak :

Cytat:
Witam.
Jechałem zakopianką też we wtorek, ale 25 lipca.

Jak mogłeś jechać 25 Lipca we Wtorek skoro dziś jest 25 Lipca i do tego Sobota.

Albo ja mam coś nie tak z zegarkiem.

Cytat:
2009-07-25 00:07:34, Ikarus260 pisze:
Jak mogłeś jechać 25 Lipca we Wtorek skoro dziś jest 25 Lipca i do tego Sobota. Albo ja mam coś nie tak z zegarkiem.

Raczej ze spostrzegawczością masz coś nie tak... widziałeś datę postu ?

Cytat:
2009-07-24 08:28:30, archive15 pisze:
odświeżam temat Jak obecnie ruch na zakopiance? Będę jechać w tygodniu ale zastanawiam się czy nie wybrać alternatywnej trasy.

jedz alternatywnie przez Kraków zajmie ci to 1,5 h nie wspominając o możliwym korku na a4
i odcinku niedaleko Mszany Dolnej gdzie rozkopali zakopiankę, do Myślenic horror jak zwykle w sumie wyjdzie ci jakieś 4,5 h

jedź alternatywnie przez Tychy , Oświęcim , Wadowice , Suchą Beskidzką , Jordanów zajmie ci to około 2-2,5 h

Cytat:
Raczej ze spostrzegawczością masz coś nie tak... widziałeś datę postu ?

Upsss.