Woda w klapie bagażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Mam problem z wodą w bagażniku. Temat często opisywany, ale w moim espero 1,8 1996 rok, zauważyłem, że woda wlewa się do bagażnika po deszczu tylko w momencie, gdy podnoszę klapę bagażnika.
Wcześniej jest sucho.
Woda wylewa się otworami przy lampach w klapie.
Zapchałem je gąbką, trochę pomogło, ale przy większym deszczu woda i tak wlatuje, gdyż gąbka jej nie wchłonie.
Ratuję się tym, że delikatnie otwieram minimalnie klapę, sięgam po wciśnięte gąbki, wyciągam je i wyciskam z nich wodę, zakładam ponownie, podnoszę trochę klapę, wyciągam gabki i wyżymam i tak do skutku.
Ale jak długo można tak robić ?
Czy ktoś zna sposób naprawy ?.
Z góry dziękuję za rady

Ja pierdzielę! Jesteś MISTRZEM PROWIZORKI!!!

Odkręć, wysusz, posmaruj silikonem sanitarnym, przykręć

A gdzie wtedy fun....
Najlepiej kup pampersy dla doroslych czesc wepchnij w klape reszte przyklej do klapy dobra tasma - jeden taki pampers potrafi wchlonac kilka litrow wody

W sumie to pampersy mają już taśmę.

Witam!
Rozumiem wasze żarty z pampersami, bo poniekąt jest to moja wina, że nie opisałem do końca moich działań w tym temacie.
Miałem już zdjętą blendę, uszczelniłem silikonem uszczelki bleny oraz uszczelki lamp prazy klapie. Efekt marny, woda dalej jest w klapie.
Do środka się wlewa przy gwałtownym otwarciu. Jeżeli otwieram powoli, woda ciurkiem leje się na zderzak z lamp po obu stronach klapy, a w bagażniku jest sucho. Czy spotkaliście się z czymś takim ?
Pozdrawiam

Wygląda na to , że ...pomijając fakt nieszczelności (gdzieś wlewać się musi!) ...może jest też problem z "odpływami" ? ..nie masz czego zatkanego , zabrudzonego itp ??

aaa..jaki jest stan "głównej" uszczelki bagażnika? - może tu tkwi sedno kłopota ?

No teraz nam trochę rozjaśniłeś sprawę. Chyba jak bogdan1 napisał jest problem uszczelki i aby go potwierdzić polecam wizytę z latarką w bagażniku na ręcznej myjni.