Carina Grzeje sie :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem, a mianowicie taki ze moja Cari się grzeje. Z obserwacji wywnioskowałem ze nie włącza się wentylator który powinien sie wlanczac pod wplywem wzrostu temperatury. Jezeli w skrzynce bezpiecznkow wyciagne przerywac( albo przekaźnik bo juz sam nie wiem jak to sie nazywa) i połacze wenteleator na krotko, czyli go zmostkuje to wentylator dziala. pomyslame wiec ze to ten przerywacz wiec kupilem nowy i niestyety jest to samo ? Jakies Pomysly ?

Nie rozumiem czemu opisujesz to na zabytkowych a nie na technicznym.
Ten przekażnik, który kupiłeś załącza czujnik umieszczony na dole chłodnicy lub w okolicach obudowy termostatu. Koło termostatu są dwa , drugi od wskazań temperatury. Żeby być pewnym, który to, zdejmujesz z jednego przewód i sprawdzasz na włączonym zapłonie wskazania zegara temperatury cieczy. Jeśli wskazówka opadła to jest czujnik wskazań temperatury a drugi od włączania wentylatora. Prawdopodobnie jest on padnięty. Sprawdż jeszcze bespieczniki.Powodzenia.

a płyn chłodniczy masz w normie?? w sensie jego poziom??

Po pierwsze napisz jeszcze co to za silnik, po drugie sprawdź poziom płynu w chłodnicy, po trzecie sprawdź czujnik temperatury.
Pozdro.