Krecenie srubami w parowniku.. jest inaczej niz powinno byc?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
mam taki problem bo przeczytalem juz caly internet i wkoncu nie wiem ktora sruba na parowniku Tomasetto Asterik jest od czego? z tego co wyczytalem to jedni pisza ze ta gorna jest od jalowego a dolna od wszystkich obrotow

ale jak krece niebieska to zmienia mi sie mieszanka na jalowych obrotach, a jak krece czerwona na jalowym to zadnej zmiany nie ma, mam centralke Bingo S4 podlaczona pod kompa

np tutaj jest inaczej niz wszyscy pisza i wedlug mnie u mnie te sruby sa tak jak na rysunku bo jak krece Reg. 1 to mi sie wolne reguluja...

niebieska to bypass a czerwona od napięcia membrany - zakręczasz niebieską i kręcisz czerwoną tak aby silnik na wolnych obrotach prawie zdychał, a żeby złapał wolne obroty odkręcasz mu delikatnie bypass - jakieś 2 obroty.... dalej ustawiasz tą na wężu do miksera i masz wyregulowane

no chyba że na węzu ma jak miec powinien silnik krokowy którym sobie nie pokręci

no mam krokowy, to ja juz poglupialem jak ustawic wolne obroty bo nic nie zakrecalem i poprostu tak niebieska regulowalem az w programie bylo widac ze lambda jest na bogato i ubogo to zle ze tylko tak regulowalem?

A ja tam wiem czy źle - mnie uczono tak jak napisałem i wtedy nie ma żadnych problemów ze zdychaniem po wysprzęgleniu czy nierównymi obrotami, spalanie zawsze ok...

To czy dobrze masz to nie wiem, może akurat się udało... jak masz program to obserwuj ruchy krokowego w czasie jazdy - powinien niewiele się poruszać, bo jak wahluje raz na max otwarty raz zamknięty to masz xle reduktor ustawiony....

nie no w trakcie jazdy krokowy ladnie sie zachowuje