Do Ćwikusa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Rafał, dwukrotne próby otwarcia wątku "Moje Esoero jak banan" zakończyły się kompletnym zablokowaniem kompa
Temat owszem otwiera się, ale po otwarciu całkowita blokada
Musiałem 2 razy wywalać z sieci komputer.
Czy to tylko u mnie się tak dzieje czy co ?

u mnie wszystko jest ok, sproboj wejsc do narzedzia -> opcje internetowe -> i w miejscu tymczasowe pliki internetowe (srodkowa czesc okienka) kliknij usun pliki po czym zobacz znowu...

no ale u mnie wszystko gra.

Cytat:
2003-08-27 11:17:31, HenBas pisze:
Rafał, dwukrotne próby otwarcia wątku "Moje Esoero jak banan" zakończyły się kompletnym zablokowaniem kompa
Temat owszem otwiera się, ale po otwarciu całkowita blokada
Musiałem 2 razy wywalać z sieci komputer.
Czy to tylko u mnie się tak dzieje czy co ?

No bo kto to widział, żeby zdjęcia na Forum zamieszczać w takim "dupnym" formacie. 2864 x 2120 pixeli
Przecież wystarczy najwyżej 640 x 480 ...
I wtedy się nic nie będzie wieszało.

Jesteś czarodziejem
Teraz u mnie też Ok, dzięki

Tak sobie "przypuszczałem", że to w zwiazku z tymi "dupnymi" fotkami mój komp dostaje kopa. Niestety, moje niekompetencje w tym zakresie zmusiły mnie do zadania tego pytania

Cytat:
No bo kto to widział, żeby zdjęcia na Forum zamieszczać w takim "dupnym" formacie. 2864 x 2120 pixeli
Przecież wystarczy najwyżej 640 x 480 ...
I wtedy się nic nie będzie wieszało.

Fotki jakie dostalem takie wrzucilem. Jesli nauczysz mnie zmieniac rozmiar zdjec w trybie tekstowym PLD (dla niewtajemniczonych Polish Linux Distribution) to zmniejsze te zdjecia z prawdziwa przyjemnoscia Naprawde nie mialem takiej mozliwosci w momencie gdy dostalem foty ani nie mam teraz. Poki co jestem pozbawiony "cuda microsoftu" az do wieczora, wiec nie mam jak zmniejszyc fotek.
--
dopisek: dzisiaj instaluje windowsa 2000 tak wiec na godzinach bedzie mozna zobaczyc w mniejszych rozmiarach

Aha, powodem niedzialania strony nie byly wielkie zdjecia a nieproporcjonalne akceptowanie rozmiarow pliku (patch/latka do sciagniecia z microsoft.com dla przegladarki IE; bodajze komplet SP4 dla Exploera).

[ wiadomość edytowana przez: Cwikus dnia 2003-08-27 14:52:31 ]

Cytat:
2003-08-27 13:26:43, Cwikus pisze:
Jesli nauczysz mnie zmieniac rozmiar zdjec w trybie tekstowym PLD (dla niewtajemniczonych Polish Linux Distribution) to zmniejsze te zdjecia z prawdziwa przyjemnoscia

Nie mam pojęcia jak to zrobić (na razie ...)
A swoją drogą to widzę, że jesteś "pionierem" nowej technologii , bo jak na razie PLD jest w powijakach i daleko mu jeszcze do pełnej funkcjonalności. Ale może kiedyś ...

tak jest powrocilem jednak do zycia "Cudowne Dziecko Microsoftu" i zdjatka sa juz w swoich prawowitych rozmiarach i w koncu 100kb razem a nie 1,4mb

Cytat:

Określenie SUPER!