| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2009-09-17 15:10:07 dla tych którzy nie czytali mojego postu odnośnie osłony przegubu wewnętrznego do 2.0 automat pragne poinformować, że jeżeli macie automata i poparciałą osłonę przegubu wewnętrznego to zacznijcie jej szukać za wczasu. ja szukam już drugi tydzień i na razie obdzwoniłem kilka województw. piszę raczej prewencyjnie bo nie jest to ot taka sobie zwykła gumka. owszem w kilku sklepach na pierwszy teks od sprzedawcy słyszę jest na sklepie ale po głębdzej "penetracji okazuje się że automat posiada inną osłonę przegubu niz manual choć i do tamtego łatwo zdobyć nie jest. Nikt tego nie magazynuje a tym bardziej, że automatów w polsce nie składali. Owszem we wrocławiu prawdopodobnie jest osłona do automata ale razem z przegubem.. nie wybrzydzam i jutro się wybieram bagatela 560zł..(wewnętrzny przegób z osłoną bez półosi..) w Wałbrzychu jednak ustaliłem, że (najstarsi górale) pamietają, że coś takiego występowało i jutro do południa otrzymam odpowiedź czy takowa osłona jest.. (130zł jeżeli będzie) nadmieniam, że dopasowywałem już różne kombinacje nawet od japończyków ale ta ma specyficzne nacięcia do espero. Nie będę wybrzydzał nawet ta z wrocłąwia byle tylko była bo ile bez osłony pojeżdze.. Powodzenia weźcie sobie to do serca posiadaczae automatów.. pozdrawiam |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2009-09-17 15:28:05 A sklepach z częściami do opli pytałeś? W końcu tą skrzynię montował też GM do swoich samochodów. |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2009-09-17 15:46:47 naturalnie, że pytałem.. wszyscy rozkładali ręce tym bardziej, że nie posiadam fabrycznego numeru owej części.. choc ze starą gumą jeździłem po sklepach a jakże i NIC |
sta3x63 vw scirocco G60, Aud ... Miasteczko Śląskie | 2009-09-17 15:54:47 A w serwisach pytałeś??? Aż normalnie obskoczę znajome sklepy i jednego majstra co łatwi części |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2009-09-17 17:36:57 w serwisach.. he, kolego oczywiście, że pytałem dzwoniąc po całej polsce bo u mnie już serwis Daewoo obecnie nazyw się Hyundai,.. Jak będzie trzeba to do Korei pojadę za ta cholerna osłoną jak będzie trzeba
|
certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2009-09-17 20:18:09 Kupisz osłonę przegubu wewnętrznego Espero (trójpalczastego) w Hurtowni Motoryzacyjnej POLPARTS Nr katalogowy 510417, Cena 28,89 plus koszt wysyłki. Ostatnio tam kupowałem. (Długo szukałem i i tylko w tej hurtowni była.) [ wiadomość edytowana przez: certiif dnia 2009-09-17 20:23:09 ] |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2009-09-18 11:04:09 czy Kolega Certiif podawałeś nr katalogowy do automata bo dzwoniłem do Poznania i podawali nr 510419 lub 510719 już nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ponadto mówili że jest to osłona do leganzy automat - 16zł i pasowac ma do espero. skąd te rozbieżności. w Świebodzicach kosztować ma ta osłona 130zł... już się pogubiłem co i gdzie zamawiać. |
certiif Klubowy Weteran Daewoo Espero 2.0 CD ... Kraków | 2009-09-18 12:26:17 W Espero występowały dwa rodzaje przegubów wewnętrznych:
1. przegub równobieżny 2. przegub trójpalczasty Osłony do tych przegubów są różne i nie współzamienne. Przegub trójpalczasty występował jak standard w wersji 1.8, 2.0 oraz w automatach miedzy innymi w 1.5 Rozbieżności cenowe wynikają z tego, że cena początkowa za osłonę wynosiła 180zł (w latach świetności Espero). Obecnie następuje w hurtowniach przecena cen części zamiennych do Espero. Zamów osłonę 510417 w Polpartsie |
Rafi Klubowy Weteran Espero 2.0 Automat Legnica | 2009-09-19 09:26:01 kończąc wątek osłonowy pragnę poinformować, że tak jak kolega pisał właściwy nr katalogowy części do 2.0 automat to 510417. dostałem ją wczoraj w Świdnicy w serwisie m-ki TATA (dawniej Daewoo) 100zł brutto. nie miałem już czasu szukać gdzie indziej choć w POLPARTSie podawali inny nr jaki mieli aktualnie na stanie. Z góry dziekuję za pomoc. Nie wyobrażacie sobie jaka to frajda mieć osłonę na przegubie i po 2 tygodniach zasiąść za sterami swojego bolida świecił się co prawda ABS ale mechanik zapomniał podpiąć wtyczkę.. dzięki za zainteresowanie |