Stukanie z tyłu pojazdu - amortyzator?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wiem, że już gdzieś o to pytałem, ale nie pamiętam dokładnie w którym to było temacie (wiem - ci żółci zawsze tak maja)

Mianowicie stuka mi coś z tylu i nie mogę tego zlokalizować... ktoś mi doradził o poduszkach amortyzatora tylnego, ze te oryginalne metalowo gumowe tak maja, powiedzcie mi czy ciężka jest tego wymiana? Może jakieś porady albo cokolwiek pomocnego?

Z góry przepraszam za problem z tematem.

Wymiana jest prostacka. Wystarczy tylko otworzyć bagażnik

I to są te gumowe nasadki co je widać na nadkolach?

Cytat:
2009-09-11 20:16:52, seboos pisze:
I to są te gumowe nasadki co je widać na nadkolach?

Te gumowe nasadki mają za zadanie tłumienie drgań i izolowanie stuków pochodzących od amorków

A tak na poważnie to nie wiesz czy sobie jaja robisz? Po zdjęciu tych nasadek zobaczysz co należy wymienić, co i jak odkręcić.
Powodzenia

Cytat:
2009-09-11 20:59:19, Michal7e91 pisze:
A tak na poważnie to nie wiesz czy sobie jaja robisz?

Nie robię sobie jaj ;/. Po prostu nigdy nie miałem z tym do czynienia więc się pytam

Przepraszam za swoją niewiedzę

może stukać też....krasnoludek

a tak na poważnie...i pęknięta sprężyna i wyleziona spod niej guma i tulejki tylnej belki ...i pewnie jesio ze 11 inkszych rzeczy może z tyłu dawać alarmujące zygnale ...

Cytat:
2009-09-12 01:34:55, bogdan1 pisze:
może stukać też....krasnoludek a tak na poważnie...i pęknięta sprężyna i wyleziona spod niej guma i tulejki tylnej belki ...i pewnie jesio ze 11 inkszych rzeczy może z tyłu dawać alarmujące zygnale ...

jesli masz lpg i do tego w kole to popatrz czy nie wsadziles nic pomiedzu butle a reszte wneki, u mnie bylo pare metalowych kluczy i tez stukaly.

Mi stukały kiedyś opadnięte szczęki hamulcowe A wcześniej właśnie mocowania amorka od góry. Z tym, że trzeba tam też podłożyć te gumowe podkładki na amor ale od dołu czyli samo dojście od bagażnika nie wystarczy.

Cytat:
2009-09-12 16:22:45, adamesce pisze:
jesli masz lpg i do tego w kole to popatrz czy nie wsadziles nic pomiedzu butle a reszte wneki, u mnie bylo pare metalowych kluczy i tez stukaly.

Tak wpadła mi tam bateria, ale to nie to

Jak będę mieć czas to poszukam przyczyny.

Dzięki za odpowiedzi