| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcij Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2009-09-19 11:02:47 Jesli chce Ci wstawic przekaznik resetujacy komputer , lub odlaczajacy kontrolke check przy jezdzie na gazie , to sie na to nie zgadzaj. A co do reszty , to niech sie wypowiedza madrzejsi. |
![]() MichalSW FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2009-09-20 07:06:21 Mam pytanie: czy emulacja działa prawidłowo, jeśli wskazania sondy podczas jazdy na gazie zmianiają się na dwie wartości cykilcznie (raz jest 400 mV, raz jest 1079mV)? Problem mam podobny do opisanego wyżej. Źle chodzi bezpośrednio po uruchomieniu, przerywa przy przyspieszaniu, po kilku jazdach pojawia się sporadyczny błąd "regulator mieszanki ubogiej-przekroczona górna granica regulacji" Po wykasowaniu błędu zaczyna chodzić normalnie. Pacjent to Caro Plus z silnikiem na jednopunktowym wtrysku Bosch. Sterownik gazu to AGNES 2002.
Dodam jeszcze, że zimny silnik po uruchomieniu na benzynie kopci na czarno co ewidentnie wskazuje na bogatą mieszankę. Zdecydowanie za bogatą. [ wiadomość edytowana przez: MichalSW dnia 2009-09-20 07:28:51 ] |
![]() MichalSW FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2009-09-20 13:26:03 Po resecie komputera zimny silnik nie kopci. Podejrzewam zatem, że instalacja gazowa rozwala mi mapę wtrysku. |