[mk7]2 techniczne pytania..wycieraczka i kable

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1. zauwazylem ze nie dziala mi tylnia wycieczka i spryskiwacz...myslalem ze te blaszki nie stykaja...wiec wzialem przeczyscilem sciernym i sróbokretem i o dziwo sprysk dziala ale wycieraczka nie... stalo sie to z dnia na dzien.. przednie wycieraczki bez problemu spryski tez... co sie moglo popsuc??

i 2 pytanie czy mozna i jak bezbolesnie(czyt. bez duzego rozbierania tapicerki itd) przelozyc kabel z komory silnika do wnetrza??jest taka mozliwosc??

[ wiadomość edytowana przez: jocker9003 dnia 2009-10-01 19:24:51 ]

a jak włączysz wycieraczke to nie wlącza ci się podswietlenie tak jakby działała np podgrzewana szyba albo przeciwmgielne i do czego ten kabel ma być??

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-10-04 20:40:06 ]

jak wlacze wycieraczke to nic sie nie dzieje.. nic sie nie wlacza...przestala dzialac nagle z dnia na dzien...

a kabel chce przeciagnac bo w lampach sobie zamontowalem dodatkowe diody i chce je w srodku sobie na wlacznik zrobic...i wszystko mam tylko nie mam pojecia któredy przeprowadzic kabel...

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-10-04 20:40:21 ]

Diody są dla szpanu a co do wycieraczki to też mam ten problem podobno pomaga WD40 na zawiasy przez które idzie masa, nie jestem pewien bo jeszcze tego nie testowałem. Co ciekawe jak miałem HB to nie było z tym problemu a teraz mam kombi i problem się pojawia.
Co do kabla przez przegrodę to można wzdłuż linki od prędkościomierza przez tę samą gumę.

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-10-04 20:40:34 ]

Może jest to izolator ale ponoć pomaga - pisałem, że tego nie testowałem. Jako ciekawostkę dodam jeszcze, że problem z wycieraczką pojawia się zawsze wtedy gdy pada deszcz i zastanawiałem się dlaczego. Dziś już wiem - bo jak nie pada to jej nie używam

Dołączę się do tematu. u mnie tylna wycieraczka raz działa a raz nie. czasem kiedy ją włączam to nic się nie dzieje a czasem zamiast wycieraczki zapala się dioda podgrzewania tylnej szyby i światła przeciwmgielnego.

[ wiadomość edytowana przez: Blazey dnia 2009-10-04 20:40:47 ]

ja nie bawiłem się w zadne wd tylko dałem ok 8 cm przewód masy z budy na klape i jest bajka... wygląda na orginalny i wsio działa jak należy