MotoNews.pl

Zima, kobiety.zdegustowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak wiec...
miasto
warunki jak widac obecnie....
szukam miejsca parkingowego
znalazłem, ustawiam sie,wygrzebuje z auta
patrze-oj blisko cos tego obok stanałem-niby normalnie ale biore poprawke na zimowe kurtki czy siatki z zakupami pasazerów i poprawiam ustawienie auta
no teraz idealnie i komfortowo
nawet nie zdazyłem wyjsc z samochodu-podjezdza polo 3 drzwiowe z całkowicie zaparowanymi szybami
staje, otwiera i wali mi drzwiami w nadkole nad tylnym kołem
baba wysiada i ani be ani ce ani pocałuj mnie w dupe
muwie jej "wesołych swiat' a mysle sobie po cichu-"jestes tak beznadziejna ze nie p......ł bym cie nawet pochodnia Gondoru"
i nic wyłaze-patrze slad jak byk został az mi sie zal zrobiło

jade do domu--warstwa sniegu zmrozonego-civic przede mna zasówa z 60 w miescie-kobieta nagle wchodzi na przejscie-civic uczy ja latac
civic hamuje dobre 10 metrów przed przejsciem(albo raczej klekoce abs-em) nawet nie próbuje manewrowac-a miejsca tyle ze 2 tiry by sie mineły
kierowca wychodzi-okazuje sie pani w srednim wieku i drze sie na poszkodowana-na szczescie nic powaznego sie nie stało

sie musiałem wygadac

Cytat:
2009-12-18 19:00:24, pawel12356 pisze:
... jade do domu--warstwa sniegu zmrozonego-civic przede mna zasówa z 60 w miescie....

Bo to się nazywa: dostosowanie prędkości jazdy do warunków panujących na jezdni.
Na miejscu poszkodowanej bez zastanowienia dzwoniłbym po pały.

Natomiast za te drzwi to pewnie też bym się ostro zjeżył.

Jak to napisałeś?
"Wesołych Świąt"

Co znaczy ten dziwny ton wypowiedzi

W imieniu Kobiet Klubowiczek i Kobiet prowadzących pojazdy mechaniczne ( z wykluczeniem traktorzystek!) - ja protestuję!

Ja bym na to trochę inaczej spojrzał. Kolega pawel12356 ostro pojechał na temat kobiet, bo akurat w jego przypadku to płeć piękna zawiniła. Ale widząc co się dzieję na naszych drogach i na parkingach pod hipermarketami szczególnie w takim okresie jaki mamy teraz, nie jest problem zobaczyć dużą ilość niedzielnych kierowców, u których zaparowane szyby to normalka. Ile razy zdarza się, że zaparkujemy autko normalnie między liniami, a jak wrócimy z zakupów to bardzo często trzeba się nagimnastykować żeby do autka wejść. I dość duża część to niestety mężczyźni - często zwani kapelusznikami. Oczywiście kobiety też nie są bez winy, ale nie ma co pakować wszystkich do jednego wora.

Pozostaje życzyć sobie jak najmniej takich sytuacji

Pozdrawiam

jak juz jestesmy na etapie opowiadan zimowych to ja dorzuce cos od siebie:
3 dni temu jade beta prawym pasem, lewym pasem obok mnie jedzie tir ktory zachcial zmienic pas, efekt taki ze drzwi wymiana, blotniki przod i tyl do naprawy blacharskiej i brak lusterka.... pzu wycenilo szkode calkowita

Cytat:
2009-12-19 22:30:54, mifinka pisze:
W imieniu Kobiet Klubowiczek i Kobiet prowadzących pojazdy mechaniczne ( z wykluczeniem traktorzystek!) - ja protestuję!

Protest przyjęty. . Z kobietami nie dyskutuje się ( zwłaszcza przed ich "ostrym dyżurem" wigilijno-świątecznym ), ale fakty, moja droga, fakty:
ech te kobiety

Cytat:
jak juz jestesmy na etapie opowiadan zimowych to ja dorzuce cos od siebie:

Ja będąc w Koninie jechałem do znajomych przy okazji odwiedzić i jechałem za " L "
Elka zbliżając się do ronda dziwnie odbiła w prawo, kolo jadąc obok mnie myślał, że pas tak prowadzi więc i jego też. Odbił wprost na mojego Fiacika. Szczęście, że brat złapał mi za kierownice i odbiliśmy również w prawo. Ja zdążyłem jeszcze za trąbić. Koleś na prostował swój tor i pojechał.

Może za gapił się na mój tył gdzie za szybą wsiał szalik Legi, który wygrałem w Królewskim

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2009-12-20 15:34:18 ]

Cytat:
2009-12-20 15:32:56, Ikarus260 pisze:
..." Może za gapił się na mój tył gdzie za szybą wsiał szalik Legi, który .."

Nie wątpię ...

Natomiast co jakiś czas czytam Twoje opowieści i (nawet po dobrym alkoholu) za chiny nie mogę pojąć , skąd czerpiesz takie "głębokie pomysły" /oczywista , jeśli to był żart ..to (również) nie pojąłem, bo za ciężko )

Przyjemnego przedświątecznego

P.S.
(teraz dopiero będzie jazda !...hordy niedzielnych kierowców, "przymusowo" wyciągających na zakupy swoje , zadekowane od 2 miesiący w garażach bolidy ...zaskoczeni zimą, zaszokowani mrozem i warunkami ...popieprzają przez miasto z v max 20km/h ,zaparowane szyby, kożuchy, kapelusze...o rany! )

Cytat:
2009-12-20 14:51:50, JaRabbit pisze:
Protest przyjęty. . Z kobietami nie dyskutuje się ( zwłaszcza przed ich "ostrym dyżurem" wigilijno-świątecznym ), ale fakty, moja droga, fakty: ech te kobiety

Zwróć uwagę, że te filmiki nie są z RP, może w innych krajach takie fakty są odnotowywalne
Mimo wszystko protestuję!!!
Jak umieścisz jakiś filmik z RP to ogłoszę inaugurację "Sezonu polowania na Króliki"

[ wiadomość edytowana przez: mifinka dnia 2009-12-20 18:25:32 ]

Cytat:
2009-12-20 15:32:56, Ikarus260 pisze:
[CIACH]

Ja pierdole, nie wiem czy się śmiać czy płakać, i zastanawiam się co trzeba brać żeby mieć taką fajną fazę Z drugiej strony, jakby mi ktoś złapał z kierownicę w czasie jazdy to bym się zatrzymał, wysadził delikwenta i odjechał.
Cytat:
2009-12-20 16:09:28, bogdan1 pisze:
P.S. (teraz dopiero będzie jazda !...hordy niedzielnych kierowców, "przymusowo" wyciągających na zakupy swoje , zadekowane od 2 miesiący w garażach bolidy ...zaskoczeni zimą, zaszokowani mrozem i warunkami ...popieprzają przez miasto z v max 20km/h ,zaparowane szyby, kożuchy, kapelusze...o rany! )

No co chcesz, jest zima, to wszystko wolniej chodzi i jeździ Ale najważniejsze to nie dać się wyprzedzić, za wszelką cenę jechać lewym pasem z minimalną prędkością, być nieugiętym mimo że ludzie na Ciebie trąbią i migają długimi. A przed każdą ewentualną zmianą pasa zwolnić, bo można przecież wpaść w poślizg.

Cytat:
2009-12-20 19:36:03, Adam4302 pisze:
No co chcesz, jest zima, to wszystko wolniej chodzi i jeździ Ale najważniejsze to nie dać się wyprzedzić, za wszelką cenę jechać lewym pasem z minimalną prędkością, być nieugiętym mimo że ludzie na Ciebie trąbią i migają długimi. A przed każdą ewentualną zmianą pasa zwolnić, bo można przecież wpaść w poślizg.

nalezy dostosowac predkosc do warunkow panujacych na drodze. Zimowki w naszym kraju nie sa niestety obowiazkowe wiec 20km/h na letnich to i tak zabojstwo w takich warunkach jak dzis. A jesli jeszcze czapka z lisa zaslania lusterko wsteczne a boczne zaparowane/zamarzniete to sie nie usunie z lewego bo nie jest pewien czy komus zajedzie

Nie wiem co w tej wypowiedzi było śmiesznego. Złapanie za kierownicę było po to by odbić, bo ja nie zdążyłem nawet dobrze tego za uważyć, a Wy, Bogdan i Adam jak już nie pierwszy raz znowu się do czepiliście. A ja na to sram co Wy piszecie napisze już tak brzydko, bo śmieszą mnie Wasze wypowiedzi.
Tak jestem bajko pisarzem i piszę bajki dla dzieci.

Cytat:
2009-12-20 20:34:51, Ikarus260 pisze:
.."A ja na to sram co Wy piszecie..."

no cóż...napisałem do Ciebie w podsumowaniu wypowiedzi:

".... Przyjemnego przedświątecznego ..."

wolno Ci być ateistą i mieć to gdzieś....ale nie wolno Ci być chamskim! ...tym razem zdrowo przesadziłeś

Oficjalnie proszę Władz(i)e forum o poskromienie złośnicy bo uważam , że ani ton ani treść mojej (i innych) wypowiedzi nie upoważnia towarzysza Ikarusa do niesmacznego obrażania mnie tudzież Kolegów forumowych

Mifinka, odnośnie kobiet:
Na szczęście statystyki są nieugięte i dużo więcej wypadków jest spowodowanych przez mężczyzn...
Wesołych Świąt dla Pań i Panów z czapkami z lisa zasłaniających wsteczne lusterko... (dobre!! )

[ wiadomość edytowana przez: Amissu dnia 2009-12-21 14:27:23 ]

Cytat:
2009-12-20 14:51:50, JaRabbit pisze:
ale fakty, moja droga, fakty: ech te kobiety

myslałem ze sie posikam jak to oglądałem

Cytat:
2009-12-20 20:34:51, Ikarus260 pisze:
Złapanie za kierownicę było po to by odbić, bo ja nie zdążyłem nawet dobrze tego za uważyć,

Za fujarę też cie obcy łapią? Pasażer jest od siedzenia na dupie a kierowca od kierowania. Nigdy odwrotnie. Reszty mi się już nie chce komentować.

Cytat:
2009-12-21 14:26:37, Amissu pisze:
Mifinka, odnośnie kobiet: Na szczęście statystyki są nieugięte i dużo więcej wypadków jest spowodowanych przez mężczyzn...

Taa, statystycznie to najmniej wypadków powodują pijani. Wobec tego należy zakazać jeździć trzeźwym