Mk6( 1.6 16V 1994)Wachacz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!Mam problem z wachaczami,olej zrobił swoje tuleje do wymiany.Moze Ktos doradzi jakiej firmy najlepiej załozyc tuleje zeby troche wiecej wytrzymały niz tani zamiennik.

Witam, guma się zużyła, czy cała tuleja wypadła? bo jak cała tuleja wypadła to może masz gniazdo w wahaczu wystukane...
najlepiej tuleje oryginalne ( ile przejeździłeś na zamiennikach ? )

przejechałem jakieś 10tyś,byłem na szarpakach u diagnosty,powiedział ze silnik po wymianie rozrzadu nie uszczelnili i olej ciek na tulejke.Z tego co widziałem to trzeba wymienic tulejki z przodu a najlepiej cały komplet ,prawa i lewa strone.

No mi się zdaje, że olej to tulejki raczej nie uszkodził, tuleja jest metalowo-gumowa i chodzi mi oto, czy: uszkodzona jest guma tuleji, czy wahacz poszedł do góry a tuleja jest dobra ( cała )( oznaczałoby to, że wina leży po stronie wahacza - uszkodzone gniazdo,a nie tuleji.) Miałem taki przypadek w swoim escorcie i pomogło obspawanie gniazda wahacza od dołu.

Jak zakładać to tylko Fordowskie
mała-16
duża-39
I najlepiej lewą i prawą strone

Na szarpakach tulejka odkształcała sie około 1cm to tzn miała taki luz.Wiem juz ze muszę kupic nowe tylko jakiej firmy?

FORD,nie baw się w zamienniki

Wiem,tylko jakie tuleje zamontowac polecisz?

Na kazdym wahaczu masz 2 tuleje,mała i duża,najlepiej wymień 2 komplety na 2 wahaczach

Niedawno sam wymieniałem 2 komplety

[ wiadomość edytowana przez: kris2629 dnia 2009-10-08 22:25:41 ]

Dzieki!Wiem ze tuleje sa kierunkowe tylko od jednej strony mozna je wciskać.Mechanik polecił mnie wymiane 4 i tak zrobie.Teraz poszukam sklepu z tym gadzetem,mam nadzieje ze znajde.

Przemo78

PRIV