Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-05-23 22:17:11 Ja bym stawiał na jakiś feler w układzie zasilania benzyną: pompa, brudny filtr, wtryskiwacze lub kiepskie paliwo. Reset kompa tu nie pomoże.
Na początek zalej do pełna jakiejś dobrej bezyny (np shell) wlej jakiegoś syfa (byle markowego) do czyszczenia wtrysków. Jak masz możliwośc to podmień z kimś pompę. A najszybciej (nie koniecznie najtaniej) byłoby podjechac na serwis. A kontrolka check engine ci się nie zapal? Jeżeli nie, to czy po włączeniu zapłonu się świeci? [ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2007-05-23 22:18:44 ] |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-05-23 22:34:13 Myślę, że jezeli na gazie jest ok to nie ma sensu go ruszać. To musi byc coś z paliwem.
Dobrze by było jakbyś sprawdził kody błędów (powiniemn mieć to zapisane w pamięci). Polega to na zwarciu odpowiednich pinów w złaczu koło komputera. poszukaj w starszych wątkach - jest to dość dokładnie opisane. Jak będziemy znali te kody to ruszymy dalej. Osobiście na "czuja" obstawiam umierająca pompę paliwa. Ale zanim kupisz nową wyeliminujmy inne potencjalne przyczyny. |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-05-23 23:19:03 ja bym jednak sprawdził, czy instalacja lpg nie wpływa niekorzystnie na pracę na benzynie
może jednocześnie silnik dostaje lpg i benzynę? Spróbuj wyjąć wszystkie bezpieczniki zasilające lpg |
![]() rysiu1 Klubowy Weteran było espero jest voy ... Gorzów Wlkp. | 2007-05-24 07:17:25 A mnie to wygląda na niewyrabiającą pompę.
Najpierw filtr a potem sprawdź pompę. |
![]() pochlast Espero 1,8 CD [LPG] Legnica | 2009-10-11 21:33:10 Z tego wszystkiego to nie ruszałeś kabli WN, chociaż nie chce mi się wierzyć, że stwarzały takie cyrki... |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2009-10-11 22:01:02
Dzisiaj było dużo wilgoci w powietrzu. Może cewka (zapłonowa),kopułka, czy przewód kopułka-cewka dostały przebicia i dlatego strzela ![]() Są jakieś siuwaksy w sprzedaży wypierające wodę i zabezpieczające przed wilgocią.Możesz tego spróbować. |