Skacze przednie koło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kurcze szukam i szukam w archiwum i nie moge znaleźć no chyba ze źle szukam, a wiec problem dotyczy tego ze przy ostrzejszym ruszaniu jak koło traci przyczepność przednie koło zaczyna skakać i stuka coś co może być przyczyną tego

Ruszaj normalnie - problem ustanie... albo zmień auto na jakieś co ma 150 KM mocy i opony po 500 zł sztuka.

Amortyzatory + wyważenie

U mnie skacze przy skręcie w prawo (przy ostrym ruszaniu)
Co ciekawe na zimówkach ten efekt był prawie niezauważalny.
Więc chyba nadszedł czas letnich opony.

kiedyś mówili na ten temat w zakupie kontrolowanym-jak kupowali auto dla kuzaja-

Niejest to zawsze kwestia amorków tylko jak oni stwierdzili opony są na tyle dobre i się "wgryzają" w asfalt że zamiast sie po nim ślizgać zaczynają podskakiwać-ja mam dobre amorki i ten sam efekt.

Dzięki za pomoc czyli nie bede sie tym przejmowal. Jedyne co moge zrobić to oponki bo mam lipne kormorany i to przez nie tak skacze no ale nie bede teraz inwestowal w nowe opony.

Cytat:
2007-04-12 08:23:17, adasko_21 pisze:
Dzięki za pomoc czyli nie bede sie tym przejmowal. Jedyne co moge zrobić to oponki bo mam lipne kormorany i to przez nie tak skacze no ale nie bede teraz inwestowal w nowe opony.

No to wiele wyjaśnia.Ja też mam kormorany.
NIGDY WIĘCEJ KORMORANÓW !!!
Hamowanie, pokonanie ronda albo ciaśniejszego łuku na mokrym asfalcie to koszmar.

Witam.
Ja obstawiam opony.
Mam podobnie na zimówkach Frigo (kiepkie kapcie moim zdaniem).
Na letnich firmy Nokian nic podobnego się nie dzieje.
Swoją drogą polecam Nokian NRHi
Pozdrawiam, Darek.

Cytat:
2007-04-13 00:47:40, mswalcza pisze:
[ciach...]
Swoją drogą polecam Nokian NRHi Pozdrawiam, Darek.

....tym bardziej ze ich cena jest poniżej 180zł/szt