Mk5 wode wlałem z paliwem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, wlałem przez pomyłkę, 2-3 litry na 20 litrów beny, dolałem już 250ml denaturatu
a gapnąłem się po tym jak lejąc z bańki coś mnie zainteresowałem że nie śmierdzi bena, ale nic leje dalej, było ciemno.
Pojeździłem 3 km i raptownie silnik nie pracował równo, nie miał siły. po przejechaniu 6 km gwałtownie też silnik przeskoczył na normalną pracę. WTF

Spuszczaj to wszystko, tak ze zbiornika jak i z przewodow i z wtrysku.

a co się stanie?

dolej do pełna 98 i nic mu nie będzie.

ja bym dolał jeszcze jakiś dodatek typu stp i śmigał az się nie skonczy a wtedy 98 do pełna zeby to przepalic.... chyba nic się nie powinno stać

hehe Kleszczak - musisz wziąć pod uwagę, że twoje ukraińskie paliwo już raz zostało przechrzczone 50/50 z wodą - po twoim przechrzczeniu jest już 30/70

Panowie podstawowa sprawa, to że benzyna nie miesza się z wodą Po drugie 3 litry wody na 20 benzyny to od huhu że tak powiem.
Po trzecie jak będziesz jeździł do końca to życze szczęścia i znowu podstawowa sprawa że woda będzie na dnie zbiornika Także spuszczaj lepiej

Ps. Ciągle mnie dziwi skąd to debilne przekonanie ludzi że paliwo chrzci sie wodą na stacjach Troche pomyślunku

[ wiadomość edytowana przez: WojZdzisiu dnia 2009-10-08 23:29:20 ]

Kiedyś mówili we wiadomościach że podczas kontroli na jednej stacji znaleźli paliwo tak bardzo ochrzczone wodą, że zawierało jej aż 95%. Rzeczoznawcy nazwali to "zanieczyszczaniem wody"

O chrzczeniu paliwa wodą wiedzą wszyscy. Dlaczego WojZdzisiu twierdzisz że jest inaczej?

Bo WojZdzisiu pracuje na stacji na "O"

Bo jak juz napisane było, benzyna nie miesza sie z woda, woda zawsze opada na doł.
Co nie znaczy ze paliwo nie jest chrzczone, bo w wiekszosci sa kombinacje, chociaz w wiekszym staopniu to przestawianie urzadzen, miernikow etc.

Cytat:
2009-10-09 15:06:42, Mateklobez pisze:
Bo WojZdzisiu pracuje na stacji na "O"

Właśnie Matek
A z branżą paliwową mam doczynienia od ładnych paru lat

dolałem 0.5 l denaturatu i pb 98 na stacji więc będzie tego 35 l. ale coś będziemy robić w tym temacie.

spusc ten zur i odstaw na bok.
jak sie juz na dnie wytraci woda to sobie "gorne frakcje" odzyskasz a woda z dykta czy bez niej zostanie na dnie.
ja te kiedys ze 4 litry wlalem ale benzyny.
nic sie nie stalo.

Po rozmowie z kumplem(przemytnikiem) któruy mi pomagał to wlewać mówił że to nie była woda, coś innego, może benzyna 76

a tak z ciekawości się spytam po ile masz taką benzynę?? Bo jak byłem teraz w Augustowie na wakacjach to listonosz sam z siebie zaproponował wachę po 3,3 zł/l przywiezioną od sąsiadów.

3.3 ale dziś 3.4 bo złotówka osłabła. Jak można ją spuścić? Jak zewrzeć pompke żeby chodziła cały czas?

Cytat:
2009-10-13 19:21:42, Kleszczak pisze:
Jak zewrzeć pompke żeby chodziła cały czas?

Według mnie na krótko,ciągniesz dwa kabelki od aku i zlewasz.

Podepnij pompkę na ostro z akumulatora. W kostce przy pompce chyba czarny i brązowy przewód. Niepamiętam bo rok temu się w to bawiłem.