headi Opel Astra 2 Kielce | Witam.
Tak jak w temacie.. Myslalem ze ten typ tak ma, poniewaz na codzien robie tylko 35km (3 odpalania na dzien przy zimnym silniku) i co tydzien dolewalem za 40zl PB i tak w kolko.. Problem zauwazylem gdy pojechalem w trase i zrobilem 600km, zauwazylem ze ubylo mi ok. 7l PB podczas jazdy na LPG. Slyszalem ze niektore instalacje co jakis czas przelaczaja sie same na PB i po chwili znowu daja LPG czy to prawda? Co moze byc przyczyna utraty PB? Ogladalem zbiornik od spodu i nie zauwazylem zadnego wycieku ani dziury. Bylem u gazownikow i mowia mi ze jest to niemozliwe zeby palil PB i LPB na raz, inni nawet nie chcieli sobie glowy zawracac. Dodam jeszcze ze podczas jazdy na PB spalanie po przejechaniu 200km wyszlo mi w normie (7,4l/100km po miescie).
Wtryski Valtec
instalacja AKME
Jeszcze jedno co zauwazylem.. Gdy zaciskam weze od wtryskow na odpalonym silniku to silnik traci moc ale gdy zaciskam na 4 wtrysku to nie slabnie a wrecz dziala plynniej
Po wcisnieci hamulca i gazu pokazuje mi blad 0304 (o ile dobrze pamietam dotyczy 4 wtrysku)
Jesli mial ktos taki problem lub wie jak go rozwiazac posze o podpowiedz. |