| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2008-03-22 19:25:48 Już znalazłem odpowiednie żarówki na allegro po ok 5 zł szt. Zamiast żarówki mają diodę led. |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2008-03-23 22:33:51 A w elektronicznym kupisz taką żarówkę za 1,-PLN
Pozdro. |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2008-03-24 08:10:05 Dzięki zajrzę. Ale ASO mnie zabiło. |
Egiptos TOYOTA DRIVER Corolla e11/ Volvo V70 Lasowice Wielkie | 2008-03-24 20:17:57 Masz rację jak zarabiałbym więcej pewnie bym kupił ten element. Lubię sam coś podłubać przy samochodzie, ale jest wiele rzeczy, których w samochodzie nie dotykam (np elementów odpowiedzialnych za moje bezpieczeństwo). |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2008-03-24 21:52:49
Racja. Z tym, że akurat w tym konkretnym przypadku wywód kompletnie nie na miejscu. Pamiętaj, że mowa tu o części, która kosztuje 40x tyle co powinna (no dobra, 10x z oprawką ), a w cenie nie jest wliczona wymiana.
Nie da się ukryć, że przy pewnych pracach trzeba też wliczyć stracony czas, bo ja wiem po sobie, że po raz drugi chyba nie wezmę się za wymianę sprzęgła W moich warunkach to trwało 2 dni, a w warsztacie za pierwszym razem zrobili mi to w jakieś 5-6h.
Ale bez przesady, żaróweczka z oprawką za 40,- Plus wymiana pewnie ze 20-50,- co daje kosmiczne kwoty za taką pierdołę, którą w miarę rozgarnięty i sprawny manualnie człowiek załatwi w 15 minut. Kiedyś z nudów wymieniłem komplet w wyłącznikach na konsoli, czekając na parkingu na moją obecną żonę, którą przywiozłem na umówioną wizytę u lekarza
Fakt, są ludzie, którzy zastanawiają się, czy młotek się trzyma za to metalowe czy za to drewniane i dla takich zdecydowanie jest ASO czy inny warsztat jednak nie da się ukryć, że w niektórych przypadkach ceny mają z kosmosu. I takim przypadkom zdecydowanie mówimy NIE
Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2008-03-24 22:37:19
Tys prowda |
zawiszowiec TOYOTA DRIVER Avensis D-4D T25 kombi Poznań | 2009-11-08 13:14:36 Czy to jest ta sama zarowkeczka o ktorej mowice na FOTO PONIŻEJ?
Wyciagnałem żaróweczke od AWARYJNYCH z Corolli E-12 2006r. nie wiem jaki ona ma kolor, bo na podswietleniu TYLNEJ SZYBY byl napis GREEN, natomiast ta jaki moze miec kolor i gdzie ja mozna kupic? FOTO - AWARYJNE COROLLA E-12 bardzo prosze o HELP. [ wiadomość edytowana przez: zawiszowiec dnia 2009-11-08 13:25:30 ] |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-11-08 16:10:16 Taka, taka
Kupisz w sklepie elektronicznym. Będziesz tylko musiał wyplątać starą i wplątać nową w oprawkę
Konkretnie ta ze zdjęcia jest bezbarwna. Pozdro. |
zawiszowiec TOYOTA DRIVER Avensis D-4D T25 kombi Poznań | 2009-11-08 19:17:06
Perzan, czy Ty sobie zartujesz z tym wyplątywaniem, czy nie bo juz zgłupialem?
Myslalem ze oni sprzedaja z całym plastikiem... ale fetysz, faktycznie wąsy od żaróweczki są pozakręcane jak baranie jaja. powiem wam, ze przy wymianie JEDNEJ zaroweczki od nawiewu skonczylo sie u mnie na wymianie TRZECH bo druga zarowka od nawiewu + zaroweczka od awaryjek podejrzewam ze od tego wyciagania konsoli i manewrowania nią druciki w nich po prostu sie przerwały, pomimo ze autko ma dopiero 3 lata!!! W ZWIAZKU Z TYM POLECAM WAM PRZY WYMIANIE JEDNEJ ZAROWKI ZAKUP I WYMIANE OD RAZU KOMPLETUNA KONSOLI, ZEBY UNIKNAC ROZKRECANIA I KALECZENIA JEJ CO CHWILE, bo przy sprzedazy sami wiecie jacy sa maruderzy... [ wiadomość edytowana przez: zawiszowiec dnia 2009-11-08 19:26:58 ] |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2009-11-09 03:10:42
Jestem jak najbardziej poważny. Robota krawcowej Cię nie minie
W elektronicznym kupisz samą bańkę z drucikami i musisz ją jakoś umieścić w tym plastiku
Pozdro. |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2009-11-09 22:55:10
Bo widzisz stary w serwisie sa takie zaroweczki z tym plastykiem,ale kosztuja troche,ale zato nie musisz sie babrac z wyplatywaniem no i moc jest taka ze swieca dokladnie tak jak powinny.
Pan elektryk jak wie co robi to wyciaga wszystkie zaroweczki kladzie na biala kartke papieru,wyrzuca wszystkie przyciemnione,a te dobre otrzymuja prztyczka w banke,i jezeli teraz maja rezystancje tzn ze beda swiecic i mozna je zastosowac bez obawy ze podczas zakladania pospadaja im wlokna lub zaraz za brama na pierwszej dziurze. Ale te szczegoliki wlasnie kosztuja. |