| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wyrwizab (M) x | 2003-08-28 20:47:21 Ten temat byl juz chyba poruszany na forum, samochodom - Tak, polityce i politykom - NIE!!!! Nowa Lewica...Ech Kalach mi sie w szafie sam przeladowuje... |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-08-29 00:35:16 Idea piekna... i trafia w sam srodek serca..... ach chyba się rozczuliłem patrząć na tą Warszawę... |
anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2003-08-29 08:26:40 Zastanawiam sie jak to jest??
"Dorosła" Lewica rozwala i sprzedaje fabrykę (o tym było pisane już na forum - łącznie z nazwiskami i stanowiskami), a "Młoda" Lewica chce ją ratować. Czy to przypadkiem nie jest tak jakby sprzeciwiać się własnej Matce??? Widzimy co się dzieje jak jakiś lewicowiec idzie nie pomysli "Góry" to go wykluczają lub zawieszają. Samochody i fabryka TAK!!! Polityka NIE!!! A może to kiełbasa wyborcza??? |
keen Miłośnik FSO Passat 94'; Komar 81 ... Ostrowiec Świętorzyski | 2003-08-29 08:36:28
Zgadzam sie z tym w 1000%. Jak zrozumiałem z regulaminu tego klubu jest on całkowicie a'polityczny i dobrze by było aby wszyscy byli o tym przekonani. Ten cytat powinien znaleść się w pierwszym poście zaraz nad zdjęciem. |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2003-08-29 09:02:57 gdzies słszałem: dlaczego nowe ugrupowania lewicowe, majace dobre (moje obserwacje) plany itp, się nie rozwija, dlatego że wszyscy zapisują się do sld, bo tam można duzo ukraść.. manifestacja? nie wiem . jako osoba prywatna popieram ta akcje, górnicy stoczniowcy, metalowcy, wszyscy strajkują tylko nie FSO, nie wiem dlaczego bo może ludzie tu pracujący wiedza że żaden strajk nic nie da i są zdani tylko na łaski bankierów, może chcą odejść z honorem, po cichu i beż żadnch zadym, poprostu z pracownikami warszawskich zakładów fabryk nikt się nie przejmuje bo jak zwolnia to łatwiej ponoc u nas znaleźć prace, (gówno prawda).
A co do naszego klubu i manifestacji, to raczej nie, Jedynie to można odpisać Im że się zadowoleniem przyjelismy fakt ze ktoś stana w obronie fabryki ale z zaproszenia do manifestacji jako klub nie skorzystamy. |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-08-29 09:16:17 Temat powstał, bo zyjemy w wolnym kraju ( tak mówią na mieście ) i każdy może iść na tą akcję. Jednak MY jak klub nie włączamy się w to cudo. Jak ktoś chce iśc prywatnie to czemu nie, ale proszę nie krzyczcie że FSOAK to popiera.
Jesteśmy bandą miłośników, a nie polityków i nie niszczmy klubu dla chorych ambicji politykierów |
korek Miłośnik FSO Polski Fiat 125p Gdańsk/Warszawa | 2003-08-29 10:05:48 A ja w robocie nosze mundur (NAVY BLUE) i mi nie wolno mimo, że prywatnie zgadzam sie z opiniami nt. tzw. elit |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-08-29 18:14:53
Wklejam odpowiedź autora zaproszenia: Manifestacja jest zupełnie legalna i zgloszona do urzedu miasta Warszawy. "Niebiescy panowie", jak to napisa jeden z klubowiczow, beda co najwyzej pilnowac porzadku. Mimo wszystko nawet w tym kraju mozna jeszcze legalnie manifestowac. |
leon Miłośnik FSO Leonez Atuz 1.6 GLIz ... ZONK & Toruń | 2003-08-29 18:27:14
I to pisze k.... lewica? W TYM KRAJU? Jak mu się nie podoba to won do Płn. Korei, tam będzie mógł "lewicować" do woli. |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-08-29 18:56:46 To sie nazywa byc naprawde beszczelnym ... nie powiem co bo sie pan obrazi jak bedzie czytal. PANOWIE do ... ZROBCIE COS MOZE ??????????????????? a dopiero proscie uczciwych,nie kradnacych, nie oszukujacych, nie klamiacych, ciezko pracujacych za 700zl o to zeby sie stawiac za jakims wasza ukryta propaganda swojej polityki w szczytnym celu. Owszem jestem za tym pomyslem ale nie z ludzmi ktory mieli cos wspolnego badz siedza obok w pokoju kogos kto okradl ta fabryke !!! i zeby nie wy nie byloby tematu ratowania fabryki !!! uwazam to za szczyt beszczelnosci jaki tylko sobie mozna wyobrazic!!! jesli macie odmienne poglady i rzeczywiscie nie kradniecie itp to naprawde prosze pokazcie nam to ! wtedy my mozemy isc za wami...
|
JAREK_A Warszawa | 2003-08-29 20:05:44 Chcialbym w dwu slowach odpowiedziec na uwagi forumowiczow. Po pierwsze nie mamy nic wspolnego z prawicowa SLD, ktora tylko w nazwie uzywa i hanbi slowo lewica. Jestesmy grupa ludzi, dla ktorych czlowiek i praca stoja zawsze wyzej niz kapital i banki. Dlatego okreslamy sie jako lewica. Gdyby bylo inne okreslenie na to do czego zdazamy - to bysmy go uzyli. Takiego okreslenia nie ma i nie widzimy powodu, by pozwalac zawlaszczyc go SLD. Rowniez dlatego organizujemy ta akcje jak i wiele innych. Wszelkie uwagi na temat tzw. sld-owskiej lewicy nie biore do siebie, poniewaz z taka "lewica" nie mam, nigdy nie mialem i nie bede mial nic wspolnego. Temu kto stara sie widziec manifestacje jako "kielbase wyborcza" chcialbym zadac pytanie. Czy sa w najblizszym czasie jakiekolwiek wybory? Za 2 lata do Sejmu, za 3 lata do Samorzadow... Jestesmy grupa zwyklych ludzi, ktorzy poprostu patrzac na to co sie dzieje w kraju nie godza sie na to i staraja sie sprzeciwiac niszczeniu polskiego przemyslu i powiekszania bezrobocia. Prosze nie oceniac nas zanim zdazymy sie zaprezentowac. Prosze nie oceniac nas jako tych co chca sie dorwac do wladzy mowiac, ze najpierw powinnismy cos zrobic. Przeciez wlasnie ta akcja jest tym czyms!. Nie pchamy sie do wladzy. My chcemy cos robic! Cel jest szlachetny i pozyteczny. Jesli nam sie uda, to na uratowaniu FSO zyskaja wszyscy, a przede wszystkim ludzie, ktorzy tam pracuja. Jesli przegramy... zyskaja banki ktore rozdrapia miedzy siebie to co po FSO zostanie, a Warszawa zyska 5000 bezrobotnych na garnuszek panstwa, czyli nas podatnikow. Zdaje sobie sprawe jak jest w spoleczenstwie niechec do oficjalnej polityki. Sam taka niechecia palam. Z tego wlasnie powodu ja, jak i wielu moich kolegow sie nia zajmuje, bo sie z tym nie godzimy i chcemy pokazac, ze polityka moze byc inna. Ba, by pokazac, ze inny swiat jest mozliwy. Prosze nie dyskredytowac nas, ktorzy z wladza nie maja nic wspolnego i oceniac nas zanim cos zrobimy, zwlaszcza na podstwie tego co robi SLD z ktorym, powtarzam nie mamy nic wspolnego. Nie lubimy polityki, ale niestety czy tego chcemy czy nie polityka interesuje sie nami. Bez naszej zgody wkracza w nasze zycie. Alternatywa jest narzekac, nic nie robic i czekac, az zniszcza ostatni zaklad w kraju a bezrobocie osiagnie 90 %. Ale wtedy bedzie za pozno na cokolwiek. Ratujmy to co jeszcze mamy. FSO na to zasluguje. Serdecznie zapraszam wszystkich do udzialu w manifestacji. Jesli nie podoba sie wam sztandar jakiejkolwiek partii to przyjdzcie pod jakimikolwiek wlasnym. Zielonymi, niebieskimi czy tez w kropki. Nie to sie liczy. Liczy sie fabryka, ktora umiera, a wraz z nia polska motoryzacja
PS. Dokladnie wiem jak zyje sie za 700 zl, bo za podobne pieniadze sam musze zyc |
MaciekW Miłośnik FSO Fiat Doblo Częstochowa | 2003-08-29 20:18:02 hmm.... sam nie wiem co myslec... ksiazkowac pana nie wolno ale tez do konca ufac jako politykowi tez nie |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-08-29 23:33:11
A świstak siedzi... Jak dla mnie idee są zbyt wyraźne, przerysowane z książek i przemówień byłego systemu. Bujda na resorach i agitka, w połaczeniu z grą na ludzkich nieszczęściach, oraz na tym co boli Polskę - bezrobociu. Przecież Pan Ikonowicz był przy sterach, i co? Nie mógł nic zrobić? A może wygodniej było nie robić ?! Koryto odjechało i czeba coś z tym zrobić by je sobie przybliżyć! Ja odpadam z tego prania mózgu, ale dla dobra innych nie będę się więcej wypowiadał. Poza tym mam prośbę. Post powstał by poinformować innych o tym wydarzeniu. Na to poszliśmy jednak proszę zostawić swe płomienne przemówienia na wiec przed FSO. Kto będzie chciał to przyjdzie i posłucha. |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2003-08-29 23:51:38 Jak slysze słowo lewica to mi sie az rzygac chce.. |
JAREK_A Warszawa | 2003-08-30 00:38:57 Do Pana Mackaw: moze Pam nie wie ale bylem na tym zlocie wraz z Piotrem Ikonowiczem. Rozmawialismy, to prawda, ze nie ze wszystkimi, ale byloby to trudne - co innego zaprzatalo wasze glowy. A na plakacie jest wlasnie samochod warszawa, ktory mial lubelska rejestracje i jako pierwszy wjechal na teren muzeum (ZDJECIE JEST ZROBIONE W CZASIE ZLOTU). Kierujacy warszawa ustawil nam samochod specjalnie do zdjecia i zapewnil o goracym poparciu akcji (nie partii). Nie pytajac nawet kto to robi, ale jaki jest jej cel. Cel uznal za sluszny i pomogl na tyle na ile mogl. Ja naprawde nie prosze o zaufanie dla nowej partii. Ja prosze jedynie o poparcie slusznej sprawy. Jesli akcje taka zorganizowalby FSO autoklub to ja natychmiast przylaczylbym sie do niej, nie dlatego ze organizotor mi odpowiada, ale dlatego, ze o FSO warto walczyc. Nikt inny oprocz nas nie zdobyl sie na to. Dlaczego z tego powodu chcecie odsadzic nas od czci i wiary? Zrobcie cos samodzielnie a my was poprzemy wszystkimi swoimi silami. Jestesmy jedynymi, ktorzy staraja sie cos zrobic w interesie tej fabryki, poswicajac swoj czas i pieniadze. Inni tylko patrza i przeklinaja bezsilnie, ale przeciez nic nie robia. Mozemy zachowac sie tak jak oni, ale najwazniejsze pytanie: czy takie dzialanie ma szanse pomodz fabryce? Sprawa udzialu w manifestacji jest sprawa sumienia kazdego z klubowiczow. Nikt na tym nic nie zarobi, ani nic nie straci. Czy tylko z takiego powodu nie warto sprobowac? Do Pana Majchal: To nieprawda , ze Ikonowicz bedac w sejmie nic nie zrobil. W koncu zatrzymal eksmisje ludzi na bruk. Jesli owczesne PPS, ktore teraz jak zabraklo Ikonowicza brata sie z SLD, mialo tylko 3 poslow i udalo mu sie zablokowac wyrzucanie ludzi z ich mieszkan na bruk to malo czy duzo? Wydaje mi sie, ze to valkiem sporo jak na 3 poslow. Jak okazalo sie, ze wiecej zrobic sie nie da w takim politycznym ukladzie, Ikonowicz odszedl z Sejmu i nie wszedl, choc mu proponowano, do partii o nazwie SLD. Teraz odszedl z PPS i zalozyl nowa partie, ktora nazywa sie "Nowa Lewica". Do pana PSAjK. Jesli tak reaguje pan na slowo lewica to wspolczuje, ale nie rozumie Pan tego slowa. Jak powiedzialem juz wyzej. Walczymy o prawa pracownikow najemnych, bo w kraju tym dzieje sie im krzywda. Juz przez to nawet nie nazywajac siebie "nowa lewica" jestesmy przeciez lewica i nie chcemy udawac kogos innego. Czy mysli Pan, ze broniac robotnikow, ktorych nikt inny lacznie z biurokracja zwiazkowa nie chce bronic, robimy cos zlego? Prawica zajmuje sie przeciez prywatyzacja i likwidacja miejsc pracy w czym pomaga im SLD. Na tym polega liberalizm. My walczymy natomiast o prawa pracownikow najemnych i o godne ich zycie. Jestesmy mloda partia, ale mimo braku jakichkolwiek srodkow w oparciu o wlasne zrzutki zrobilismy ten plakat i staramy sie zmienic cos w tym Kraju, ktory nam zabrano, a wszystko po to by dalo sie tu zyc. Czy nam sie to uda? Nie wiem, to zalezy od poparcia dla spraw o ktore walczymy, jakie uzyskamy w naszym spoleczenstwie. Nie chce prosic by ktos nam zaufal, bo sam nie ufam politykom. Prosze tylko o poparcie slusznego protestu wsrod ludzi, ktorzy kochaja polska motoryzacje. Bez masowego udzialu ludnosci ta fabryka i pracujacy w niej ludzie nie maja szans w starciu z neoliberalnym systemem jaki tu panuje. A dla nas czlowiek jest najwazniejszy.
Pozdrawiam wszystkich. Jarek Augustyniak |
JAREK_A Warszawa | 2003-08-30 00:48:02 Pnie Majchal zarzuca mi Pan gre na ludzkich nieszczesciach. Ale czy uwaza Pan, ze nic nie roibiac jest Pan w stanie pomodz tym ludziom w ich nieszczesciach? Owszem mozna powiedziec: a pies ich j.... , mamy przeciez kapitalizm i kazdy jest kowalem swojego losu, ale bedzie Pan sie przez to czul lepiej? My chcemy cos robic i to sie Panu nie podoba. Czy ma Pan jakas inna propozycje??? Jesli ona uratuje FSO, ja tez ja popre. |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2003-08-30 00:51:33 Taaa, a jak wy kochacie tą polską motoryzacje? Czy posiada pan auto fso? Ciekawe czy w zyciu jechał pan kiedykolwiek FSO1500? Wg mnie chcecie sie wybic i nie macie pretekstu wiec łapiecie sie FSO... FSO juz nigdy nie wroci, nie ma szans na istnienie w Polsce tylko naszej fabryki, jesli przetrwa to tylko dzieki jakiemus inwestorowi ale i tak kiedys ten inwestor nawet z nazwy wykresli słowo FSO. Nasz rzad ma gdzies polską motoryzacje i czy bedziecie manifestowac czy nie i tak to nic nie pomoze. W Ostrowii w fabryce Wagon ludzie głodują i co rząd zrobi? Nic jak zwykle... |