Konserwacja belki [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam... kupiłem dzisiaj belkę tylną nówke do malushka i nie mam pojęcia, jak mam ją zakonserwować od środka (tzn profil zamknięty... macie jakieś pomysły??

Byłem oblookac moją.
Masz w blece wsumie 4 otwory !!! 2 kołka i dwa prostokąty.
wlewwz tym konserwacje tak z 5 cm na dno i krecisz góra doł boki - to sie lepi jak głupie !!!
i juz.
podobnie progi od srodka tyle ze tam sie po prostu wlrewa tego sporo - to jest tanie cos 30 zł - 5 litrów.
A potem jak ktos ci stuknie - rozcinasz gomówką nadkole i kurde pół auta mało sie nie spali przez to - z doswiadczenia po dzwonie

usmiechasz sie do kolegi z klubu który ma kompresor i konserwujecie

Pistolet do "baranka" itp. kosztuje 60-80 złotych, przydatna rzecz, używałem tego jak klepałem Audi kumpla po próbie skoszenia wierzby

kurde on nei mówi o baranku !!!!!!!!!!!!
baranek na zewnatrz.
widynkowi chodzilo o srodek belki i to sie robi gumozolem czy czyms takim - ja to robiłem pistoletem i fruuuuu.

Ja dziś też kupiłem belke i też sie zastanawiałem jak ją w środku zakonserwować ale wyszło że wezmę kompresorem (bo pożczyłem) jakoś tam zabryzgam w środku a z zewnątrz sie sieknie kolor i ma być. Pozdrawiam Vad

konserwacją środka zajmę się jutro (a własciwie już dzisiaj) mam nadzieję...
póki co zająłem się stroną zewnętrzną.. nie dawałem baranka, bo koleś powiedział mi, że znacznie lepsza będzie jako podkład minia tlenowa /reaguje z blachą, a nie tylko osiada/. pomalowałem wszystko, do środka też trochę wlałem.. przepolerowałem to papierkiem 320 i teraz sprayuyę.. tak się zastanawiam, jak to się robi fachowo - chyba się daje jeszcze jakąś szpachlę na minię, bo mnie strasznie zapycha papier (odczekałem 5 godzin od pomalowania).. wychodzi w sumie nienajgorzej, choć nie przykładam się do polerki tej minii jakoś szczególnie - belka i tak nie jest na widoku (tylko niech nikt nie pomyśli, że robię jakieś druciarstwo )
p.s. dobierałem lakier na oko i wybrałem za jasny

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2003-08-27 00:46:53 ]

Czuczu umiesz czytać? Napisałem "...do "baranka" itp...." Do takiego pistoletu można kupić rozmaite specyfiki do konserwacji, między innymi do profili zamkniętych (np. Boll z żółtym korkiem).

czerwonego lakieru brakło i za namową łukasza c miast kupić kolejną puszkę, kupiłem baranka w sprayu i pokryłem całą belkę kilkoma warstwami. to jest dość "miękkie", ale generalnie wyszło bardzo ładnie

miałem racje

środka belki ci sienie chciało robić a wszystko jest eh ty