Początki mojego nowego projektu 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przyszedł czas abym pokazał co będę składał 126p 903 5 speed
buda od kolegi zoolo 126 i silnik od HNT i pare innych drobiazgów.Skrzynia z rapida jest prosto z czech ale narazie fundusze nie pozwolą ja włożyć więc pójdzie seria

W miare postępów będę wklejał fotki

[ wiadomość edytowana przez: maro_126p dnia 2009-09-06 21:55:13 ]

Widzę że się kolejny swap na podbeskidziu buduje. A gdzie to dokładnie?

Leszczyny pozdr

po spawaniu Qby745 i wystawieniu auta na działanie czynników atmosferycznych przyszedł czas na wyczyszczenie podłogi wewnątrz i zewnątrz

czy to kolejny temat, w którym kazda przykrecona sróbka bedzie miała 3 zdjecia i kazdy spaw bedzie fotografowany z róznych stron zeby uchwycic przbarwienia materiału czy konkretne foty z konkretnych robót??

bez obrazy ze pisze to w tym akurat temacie ale ogladanie miliona bezsensownych zdjec z załozenia jednego detalu meczy i nie chce sie go otwierać po raz kolejny dlatego ze znów jakas pierdoła i amsa fotek.

Mój temat i dodaje co mi sie podoba a po za tym trochę roboty mam z tym autem i zdjęcia dodaje też dla siebie że móc oglądać później postępy

Oooo?

Łatana ta podłoga jak ser szwajcarski, już mniej roboty by było i ładniej wyglądało jakby starą wyciąć i nową wstawić. Poza tym pomalowane to jak z dupska

Zachowaj sobie takie teksty a z podłogą to nie znasz histori tego auta a wypowiadasz sie takiego kupiłem a nie każdy ma kompresor i pistolet zanim coś powiesz głupiego to sie zastanów

zmien Bielsko-Biała na Pionki i wtedy mozesz tak rozmawiac, w innym wypadku moze byc cinzko

Pionki?? Żal słów

Oj, ktoś chyba fora pomylił

Niedługo każdy nowy temat to będzie taki sam syf Po pierwsze to jest to temat "POCZĄTKI" projektu a wiadomo początki są najgorsze, więc nawet jeżeli ktoś reanimuje takie sito a robi to mądrze to co się czepiacie, co z tego że na razie nie widać za bardzo postępów?? Nie od razu Kraków zbudowano, a poza tym to tutaj każdy przedstawia historię autka więc później będzie można ładnie zobaczyć jak to było po kolei... Grunt to chęci i robota z głową, a że każdy w tym dziale ma swój kącik o swoim wozidle to może sobie wklejać w nim co chce, więc zluzujcie "panny, smyki, młodojebce, stare pryki" Sorka maro za OT, dużo zapału do pracy życzę, bo roboty spooooro przed Tobą.

A ja lubie jak jest dużo zdjęć tylko bardziej konkretnych tak jak temat 3zera np.

Co do tego że ktoś fora pomylił itp itd. nie podoba wam się temat to nie zaglądajcie Powstaje kolejny projekt chętnie zobaczę czy dojdzie do końca. Powodzenia w pracy!

Cytat:
2009-09-08 19:55:20, Yankee pisze:
A ja lubie jak jest dużo zdjęć tylko bardziej konkretnych tak jak temat 3zera np. Co do tego że ktoś fora pomylił itp itd. nie podoba wam się temat to nie zaglądajcie Powstaje kolejny projekt chętnie zobaczę czy dojdzie do końca. Powodzenia w pracy!

Dokładnie... Nie wiem co się z tym forum stało... Nagle sami profesjonaliści!!! Nie każdy ma warunki, a przede wszystkim fundusze, żeby zrobić coś profi od początku do końca. Z resztą z tego co widzę, to ma być sprzęt do upalania, a nie do oglądania. Więc skoro ma zapierdalać a nie wyglądać, to właściciel dobrze robi. Będzie w miarę szybko skończony i jeżdżony. A tak jak się robi na tip top, to trwa i trwa... I chłonie środki. Dobrze robi, oby niedługo gnoił po kajtkach. Pozdro

Ps. słowa krytyki owszem, ale jakieś konstruktywne proszę pisać, żeby chłopak mógł coś poprawić!!! A nie, że "na drzewo wieśniaku"

[ wiadomość edytowana przez: Royber dnia 2009-09-08 20:12:58 ]

Nie rozumiecie, nie chodzi o to co kto robi i jakie zdjęcia daje, tylko o odzywki, próbujemy sobie nawzajem pomagać i jest to robione nie z zazdrości tylko z chęci niesienia pomocy, a ktoś tu chyba tego nie skumał

Ciezko skumac jak jeden probuje spiewac a reszta tanczy wokol niego i przytakuje. A tak to forum wyglada od - lekko liczac - 5 lati zmian na lepsze nie widac.

mam nadzieje, ze ta czarna farba to tylko jako podklad? wez przemaluj wnetrze na jakis jasny kolor (nie koniecznie bialy) bo w lecie to sie upieczesz! szczegolnie jak masz w planie zapoliwęglanować wszytskie szyby
pozatym jak cos poznije dlubiesz, serwisujesz auto to ciagle coś ginie na takim ciemnym tle, podkladki srobki etc...
a tak subiektywnie to czarne wnetrze wygląda jakby bylo ciagle brudne
3zer kiedys walnal se czarny srodek za czasów electric malucha i to byla jedna wielka porazka

aha i tam na tylnich nadkolach jeszcze Ci wygluszenie zostalo do wydrapania;P

powodzenia modzenia

Co do tak wyjedzonych elementów (podłogi, nadkoli, itp) to tego się nie reanimuje tylko wymienia cały element, (jak bym miał tyle łat spawać to bym szybciej całą podłogę przeszczepił) a nie łata na łacie. A co do malowania podłogi to nikt się ciebie nie czepia ze czarna czy sraka tylko to co pod tą farbą się kryje. W takim stanie to ci zacznie po zimie od nowa to rdzewieć i kupa. A poza tym to nie trzeba od razu się unosić i nerwy sobie psuć. Fakt że auto może służyć do upalania i szybko rach ciach ciach ale to później może się mścić. Lepiej raz przysiąść i zrobić jak należny a nie za jakiś czas poprawiać i się denerwować ''czego ja tego od razu nie zrobiłem''. Tak że czekam na dalsze postępy prac, tylko nie wklejaj zdjęć jakiejś pierdółki, jednego spawu itp. co poniektórzy go z kilku stron potrafią sfotografować.

Latanie podlogi w kaszlu nie ma sensu - w tym czasie co sie na to poswieca mozna spokojnie zarobic na 3 nowe...
Duzo zdjec = fajnie.
Tylko dawanie zdjec kiepskiej roboty jest bez sensu. I argumenty o kasie czy cos - jak sie nie ma kasy to sie za samochody nie zabiera a juz napewno nie chwali druciarskimi rozwiazaniami - od tego jest terytorium.
To forum ma przede wszystkim posiadac jakis poziom merytoryczny, a ze jest to okupione mniejsza iloscia uzytkownikow - normalne.