| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-07-15 16:30:34 Mały OT
Pozdrowienia dla miasta trepów
Stacjonowałem tam 8 wspaniałych miesięcy
Jesteś zawodowym |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2007-07-16 14:53:35 - Pierwsze pytanie, czy auto jeździ na benzynie czy również na LPG?
- Czy (ewentualnie) objawy są podobne zarówno na jednym jak i drugim paliwie? - Czy jest jakaś poprawa w zachowaniu gdy silnik jest zimny? - Czy silnik nie był przegrzany? - Czy nie ma wycieków płynu chłodzącego z dowolnego punktu układu? - Czy nie zaobserwowałeś widocznych wycieków oleju? To na początek
W dalszej kolejności, mając jakiś obraz sytuacji - będziemy działać
Pozdrawiam - SpeedR |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-11-22 00:15:54 wymień cewkę w aparacie - ona często jest powodem dziwnych objawów. |
pasiek Member Klubu Espero było espero, jest oc ... Lubsza | 2008-11-22 17:48:13
Fakt. Ta cewka może wiele na rozrabiać i dawać różne objawy. U mnie gasł jak się silnik nagrzał, po jakiejś godzinie odpalał jak gdyby nic i tak do ponownego rozgrzania. Koszt nie duży, a dusza spokojna. |
ADEK Tarnobrzeg | 2008-11-23 00:36:32
ehhh wez chlopie sie ogarnij bo z wioski w ktorej szpanujesz przed remiza to moze Ty jestes... a poza tym Ty mi juz tu ku**a nie wroz... bo wrozbita to Ty chyba nie jestes.. Wiec daruj sobie te bardzo cenne uwagi... ![]() ![]() |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-11-23 01:20:51
a słyszał coś kolega o ind ukcyjnośći ? i wogołe PO CO TEN KWAS ?
Koledzy dobrze radą! Taniocha, roboty tyle co NIC. p.s Zły dzień, pierwszy snieg albo z kija nie spuścił ... |
ADEK Tarnobrzeg | 2008-11-23 01:34:13
o "ind ukcyjnośći" nie slyszalem moze o indukcyjnosc chodzi... jesli tak to slyszalem... a poza tym to nie ja zaczalem ten KWAS.. tylko kolega nawigator5 jakies perfidne sugestie wysowa.. i koniec tu mojej dyskusji Dzieki za logiczne sugestie i mam nadzieje ze espero powroci w 100% do stanu swojej swietlnsci ![]() |
franko25 Member Klubu Espero Daewoo Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2008-11-23 02:17:40 tak, o indukcyjnośc chodziło
Godzina juz robi swoje. O tyle co znam kolegę Nawigatora5, napewno nie chciał nikogo urazić a to Miał być taki zarcik okolicznosciowy
I jeśli się nie mylę, podczas gdzy motor pracuje owa wspomniana cewka prowadzi na bierząco komunikację z komuterem... Moją wymienił Krzychu_ch, niedawno zresztą (napewno nie wymieniana od nowoaci 112tys na liczniku). Wygladała słabo. Zaczołem Ją oglądać i Mi się prawie rozsypała w rękach...
Pdr. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-11-23 14:06:19 Kolega ma rację, rozumiem w temacie o szpachli i dokładkach wiejskiego plastiku, ale o cewce, temat remizy podnosić ?
Brak argumentów... |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-11-23 17:14:20
Rzeczywiście ...napisałem za dużo i może niepotrzebnie ...miało być w żartach a wyszło jak zwykle... Jeżeli kogoś uraziłem to przepraszam... O występujących objawach pisałem nie z punktu widzenia wróżbity tylko sam to kiedyś przerabiałem i tak właśnie było. Przy okazji zgadzam się z Tobą ...w kontekscie mojej wioski - ...niby 600000 ludzi a WIOCHA taka, że wstyd !!!!! (...) |
ADEK Tarnobrzeg | 2008-11-23 21:58:23
Spoko ja tam jestem taki, ze sie nie obrazam, ale lubie powiedziec swoje ![]() |
pawlopwl gggg | 2008-11-23 23:28:15
OT ja tak miałem w motorze ETZ250;p na wycieczke ze znajomymi musiliśmy robic co kilka kilometrów przerwe, bo jak silnik sie nagrzał to iskra znikała. a najlepsze że jak sie wykręciło świece to iskra była. a silnik nie działał.... cieżkie to było do zdiagnozowania |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2008-11-24 02:23:27 Najgorsza rzecz jaka mnie spotkała, to właśnie cewka
No dobra i kabel od cewki do kopułki, też w nocy i na odludziu... |
Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-12-01 00:00:36 Witam.
Odświeżę temat bo od jakiegoś czasu czuję, że mój Esperak stracił trochę oddechu. Ale nie dzieje się tak zawsze, czasami czuć jak przyspiesza, a czasami jest taki jakiś ospały Jak już brakuję mu mocy można powiedzieć, że w pełnym zakresie mocy. Dzieję się tak zarówno na PB jak i LPG. Ostatnio też sprawdziłem prędkość maksymalną i wyciągnął 170 km/h chyba starczy jak na ten silnik Ostatnimi czasy - 2 miesiące temu wymienione kable i świece; w maju palec, kopułka i cewka impulsatora; ostatni olej, filtr powietrza i też wyrzuciłem katalizator, który został zastąpiony zwykłym przelotem. tak się zastanawiam od czego zacząć diagnozowanie co i jak. Nie trzymają hamulce w kołach żadnych oporów nie wyczułem. Myślę o sprawdzeniu ciśnienia sprężania, ale czy od razu wart to sprawdzić, czy może iść na początek innym tropem. Jutro sprawdzę czy są jakieś błędy i zrobię reset, ale wątpię żeby pomogło.
Może Wy koledzy macie jakieś cenne wskazówki. |