| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kozlow LOB SYMPATYK Omega 2.5 V6 CD Kwidzyn | 2008-12-11 20:46:57 Witam
Czy ktoś miał już okazję spotkać się z tym wyrobem? I chciałby podzielić się swoimi uwagami? http://cgi.ebay.pl/Tachoringe-Opel-Omega-B_W0QQitemZ350139252348QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item350139252348&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1399|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318#ebayphotohosting Interesuje mnie wykonanie i montaż. pozdrawiam |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2008-12-11 21:30:41 Witam
W związku z częstą nieumiejętnością korzystania przez użytkowników forum z opcji wklejania linka (patrz niżej) postanowiłem troszkę przybliżyć ten niełatwy proces... A więc: -------------------------------------------------------------------------- 1. W oknie odpowiedzi na post klikamy na klawisz zatytułowany "Adres URL" --------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------- 2. Pojawia się okienko jak poniżej do którego wklejamy zawartość paska adresu z okna w którym oglądaliśmy stronę, której linka zamieszczamy: --------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------- 3. Po zatwierdzeniu uprzednio wklejonego linka, pojawi się drugie okno, tym razem wpisujemy nazwę, jaka ma się pojawić w poście. Czyli na przykład: --------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------- 4. Znowu potwierdzamy wciskając OK i link pojawi się w pisanym poście. Po zakończeniu pisania i wysłaniu posta wygląda to mniej więcej tak: --------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------- Dzięki tym skomplikowanym zabiegom, zamiast kopiować głupio wklejone linki, można po prostu na nie kliknąć... Enjoy |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-12-11 22:43:55 Ilku... baaardzo ładnie to ująłeś i jakie ładne pętelki
A jeśli chodzi o ramki, to widziałem może zaledwie kilka klusek z tym czymś. Ogólnie rzecz gustu. Wg mnie nie jest to warte tych pieniędzy a efekt dużo ładniejszy można uzyskać np przez zmianę koloru tarcz, np kremowy gdy biały okaże się już "zpowszechniały". Montaż to przede wszystkim umiejętne rozprowadzenie kleju, żeby nie zababrać zegarów, i tyle. Lepiej dać sobie spokoj, szkoda czasu i nerwów a efekt nie odzwierciedlający włożonego wysiłku. I JESZCZE ŻEBY ILKU BYŁ UDOBRUCHANY
KLIKNIJ TU [ wiadomość edytowana przez: katanos dnia 2008-12-11 22:45:50 ] [ wiadomość edytowana przez: katanos dnia 2008-12-11 22:46:46 ] |
Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-12-12 01:49:56 hmm,jak na razie to niezlym pomyslem moze byc podswietlenie indyglo...efektywne i sensowne. |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-12-12 22:43:10
myślisz Mariusz o czymś takim? tarcze MOntowałem tego typu tarcze w oplu vectrze A, całkiem fajnie wyszło tylko dość jest to droga impreza- lepiej amemu się pomęczyć i pokombinować z podświetleniem |
Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-12-12 23:39:56 Wlasnie o to mi chodzilo,swojego czasu nawet bylem chetny na montaz,ale z racji tego,iz omege bede sprzedawal w nowym roku,to sobie odpuscilem. Widzialem wieczorem,efekt nieziemski
Dla wtajemniczonych ...mozna zrobic podrobke indyglo,za pomoca gladko zmatowalej plexi i kilku diod ![]() |
Tomek-M Omega B 2,5 TD CARAVAN Lubin | 2008-12-13 07:13:56 Mam u siebie takie ramki, ale właśnie uwaga z klejem, bo można zapaprać zegary a tak to efekt jest fajny |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-12-13 19:25:55 Jeśli chodzi o tarcze indiglo dostepne na alledrogo to pamietac trzeba o kupnie inwertera za ok 60 pln zeby wszystko działało. Natomiast przestrzegam przed oślepieniem, te tarcze naprawde dają po oczach, ale jest rada- wystarczy zasilanie puścic przez potencjometr od natęzenia podświetlenia deski. W ten sposob sami bedziemy regulować ostrośc świecenia tarcz. |
Elektryk20 Opel Omeba B Recaro ... Bolesławiec | 2008-12-14 00:44:40 a zamontowany seryjny potencjometr do podświetlenia zegarów nie podoła? |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2008-12-14 12:27:23
Ja mam takie coś u siebie. Zegary na biało i wskazówki na biało. Koszt imprezy to 60zł i 3 dni spokojnej dłubaniny. |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-12-14 18:25:12 ja u siebie mam zalozone ramki i podswietlenie zrobione na niebiesko i zegary i wszustkie klawisze fakt ze wskazowki tez sie na niebiesko swieca ale bede na wiosne kombinowal by byly czerwone |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-12-14 22:07:48
Właśnie o tym pisałem, żeby podłacżyć go do regulatora natężenia oświetlenia deski rozdzielczej. Inwerter jeśli o to Ci chodzi jest potrzebny (pewnie dostępny na innej aukcji tych gości) żeby to ustrojstwo w ogóle działało, z tego co pamiętam zmienia wartość napięcia. |
Mariusz_P LOB SYMPATYK Limo Long Vehicle Gdynia Kosakowo | 2008-12-15 00:15:36 Moment,moment, gdzies na forum Astry,bylo swietnie zilustrowane, krok po kroku demontaz zegarow i sposob na eleganckie rownemierne podswietlenie i osobny kolor na wskazowki. Jest to wykonalne bez najmniejszego klopotu.Najwazniejsze i najdelikatniejsze jest tylko umiejetne sciagniecie wskazowek i zamontowanie ich z powrotem,tak aby nie przeklamywaly. Jak znajde w archiwum OKP ten watek,to wkleje w dziale poracy,sam sie zabieralem za to z dwa razy,ale zawsze brak czasu,brak czasu... |
katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-12-15 00:50:41 Najbardziej delikatna jest wskazówka prędkościomierza, często się zdarza że wychodzi razem z igłą i sprężynką a wtedy to jest już dupa.
Polecam do tego bardzo wąskie szczypce i nóż (najlepiej też cienki) ale z doświadczenia wiem że ilu będzie czytać ten wątek to tyle będzie sposobów. |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2008-12-15 15:20:43
Proszę bardzo LED Sam robiłem wg tych wskazówek i były bardzo przydatne. Pozdrawiam Nelson [ wiadomość edytowana przez: Nelson dnia 2008-12-15 15:21:46 ] [ wiadomość edytowana przez: Nelson dnia 2008-12-15 15:22:24 ] |
Elektryk20 Opel Omeba B Recaro ... Bolesławiec | 2008-12-17 23:43:55 no poinstruowanie jest niczego sobie......elegancja czegoś takiego szukałem Bajka ! po nowym roku Maleństwo dostanie nowe oświetlenie |
czarny-1977 LOB NET MEMBER Omega BFL 2.5DTI Des ... Świecie | 2008-12-21 23:42:08 ja osobiscie wstawilem zwykle niebieskie diody w orginalne oprawki zarowek - naturalnie z rezystorem 2,2 k zwykle czyli 5mm tylko lepki zeszlifowalem na plasko i zostawilem zmatowane - swieci pieknie a co do wskazowek bede jeszcze walczyl ale narazie mam inne probmemy z Kluseczka po dzwonie
acha a zklawiszami to jest zabawa hmmmm bez lutownicy punktowej zapomnijcie no i rezytorki muszą byc mini bo te zwykle raczej ciezko wcisnac a diody te 3mm powinny byc tak jak ja robilem Jak sie zbiore jutro to fotki zapodm jak to w Kluseczce wyglada ![]() [ wiadomość edytowana przez: czarny-1977 dnia 2008-12-21 23:45:26 ] |
Nelson LOB NET MEMBER Omega A&B Wrocław | 2008-12-24 13:57:58
Nie rozumiem po co bawić się z rezystorami. Diody 12V i niepotrzebna zabawa z głowy. Pozdrawiam Nelson |