Polonez caro kilka problemów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
Mam Poloneza Caro Plus 1.6 z 1998r na gazie. Dotychczas był niezawodny ale od pewnego czasu mam z nim kilka problemów, może ktoś będzie mi umiał pomóc;
- czasami strzela w nim filtr powietrza, ostatnio walnął tak mocno aż dym z niego poszedł, ale na szczęście filtr jest cały. zdarzyło mi się tak kilka razy, auto wtedy gaśnie ale potem normalnie odpala i jedzie dalej.

- druga sprawa to, że zaczął mi gasnąć, np. kiedy podjeżdżam do skrzyżowania, redukuje bieg i spadają mu nagle obroty do zera i auto gaśnie, podczas jazdy wszystko gra tylko przy tym zwalnianiu opada z sił...

- no i ostatni problem jest z chłodnicą, a konkretniej chyba z czujnikiem do wiatraka, bo czasami wiatrak się włącza a czasami nie i wtedy auto się grzeje ( w każdym bądź razie wiatrak jest ok) ile może kosztować czujnik?

jeśli ktoś zna odp na moje pytania lub ma jakieś cenne rady to bardzo proszę

pozdro

Jaki masz ten silnik 1.6 ? GLi czy GSI ? Dużo przejechane na gazie ? może parownik domaga się regeneracji .. Może wizyta u gazownika by pomogła.
Czujnik pewnie ze 20 zł będzie kosztował - nie są to jakieś wielkie pieniądze.

swiece, kable w jakim stanie ? A czujnik kosztuje raczej nieduzo , a najdokladniej to dowiesz sie w swoim sklepie.

W moim sklepie niestety blizej 30-40zl.

Jeżeli chodzi o gaśnięcie na niskich obrotach to zależy ile masz już instalację gazową jeśli okolo 10 lat to czeka cię regeneracja (ja musiałem zrobić po 10 latach i kosztowało mnie to 200 zł) co do wiatraka to nie koniecznie czujnik może to być też włącznik taka żółta kostka przy bezpiecznikach mnie kosztowało to 11 zl

Cytat:
2009-12-17 17:15:54, gregor0666 pisze:
... taka żółta kostka przy bezpiecznikach....l

zwana też przekaźnikiem