[126p] wydech od sciagacza do malarka.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
taki poroniony pomysł sie zrodził w mojej główce. mam wydech do hondy cbr 600 , dostałem od kumpla dzisiaj bo zmienił u siebie, i zatsanawiam sie jak to by sie sprawdzało w maluszku? montaż wygladałby tak ze ucinam rury od od puchy ktore dochodza do kolanek przy puszcze i spawam ładnie do tej puchy od cbr'ki. To pewnie dałoby sie zrobic wiec z tym wiekszych problemow nie ma. tylko jak to bedzie sie spisywalo??pogorszy osiagi czy polepszy?? ostatecznie moge robic w ciemno i pozniej puscic na allegro i mysle ze skusiliby sie coniektórzy bo szczerze mówiac nie widzialem czegos takiego w maluszq. jaka
Wasza opinia na ten temat?

Cytat:
2004-12-01 22:47:02, toki pisze:
taki poroniony pomysł sie zrodził w mojej główce. mam wydech do hondy cbr 600 , dostałem od kumpla dzisiaj bo zmienił u siebie, i zatsanawiam sie jak to by sie sprawdzało w maluszku? montaż wygladałby tak ze ucinam rury od od puchy ktore dochodza do kolanek przy puszcze i spawam ładnie do tej puchy od cbr'ki. To pewnie dałoby sie zrobic wiec z tym wiekszych problemow nie ma. tylko jak to bedzie sie spisywalo??pogorszy osiagi czy polepszy?? ostatecznie moge robic w ciemno i pozniej puscic na allegro i mysle ze skusiliby sie coniektórzy bo szczerze mówiac nie widzialem czegos takiego w maluszq. jaka Wasza opinia na ten temat?

ruff ma w swoim swapie wydech z Suzuki GSX 750 i ładnie brzmi i fajnie wygląda (zajrzyj na 126fan). Tylko, że to 903 jest a 650 na takim wydechu trochę dziwnie mogło by brzmieć. Wiesz jak pierdzi silnik od k'shela. Zreszta najlepiej to zamontuj i przekaż wrażenia

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2004-12-01 22:54:19 ]

Kumpel miał od suzuki jakiegoś. Ja tego nie słyszałem ale podobno dźwięk był ekstra. Cicho i basowo. O osiągach trudno mówić bo był zakładany do seryjnego silnika.

noo mi własnie najbardziej na osiagach zalezy ale wygląd tez by sie przydał, wkoncu lans musi byc no i ludzie musza słyszec ze jade chociaz i tak taki od tej cbr'ki bylby cichszy od tego co teraz mam zamontowany

no ja kiedys nad czyms takim myslelm ale nie moglem dorawac rur od ela wydechowycha. jak zrobisz to sie pochwal.

mozna, tylko po co ?

Cytat:
2004-12-01 23:58:46, stasiu pisze:
mozna, tylko po co ?

Stasiu cwaniakuje......... Zapomniales juz swoj komin w 126???????
To dopiero byl lomot i basik

oj tam czepiasz sie , dawno i nie prawda , w Kancie se taki zaloze co poniektorym z forum pikawa by stanela

w kancie akurat mysle ze ladnie by wygladaly wydechy poprogiem tylko nie w stasiowym, najladniej chyba w pickupie

Cytat:
2004-12-02 00:21:17, stasiu pisze:
oj tam czepiasz sie , dawno i nie prawda , w Kancie se taki zaloze co poniektorym z forum pikawa by stanela

Cytat:
2004-12-02 00:28:39, maskekk pisze:
w kancie akurat mysle ze ladnie by wygladaly wydechy poprogiem tylko nie w stasiowym, najladniej chyba w pickupie

uwazajcie bo nigdy nie wiadomo co mi do glowy przyjdzie, a miewam chore pomysly

z montazem to tak bym to widział rury ładnie połaczyc w jedna i wprowadzic tak jak w motcyklu czyli od konca porobic ładne zaczepy co by nie dyndał na drucie i niezbyt nisko co by nie szlifował asfaltu efekt moze byc dobry tylko nie wiem czy niebedzie dławił silnika

tłumiory ze scigacza to przeloty sa??

ciekawe jakby brzmiala 903 z tlumikiem od takiej CBR 900 zalózmy na 6-7 krpm

ja polecam rurke chromowana od odkurzacza !!

Cytat:
dt01 pisze:

Niestety troszkę za bardzo rdzewieje

Cytat:

Cytat:
--------------------------------------------------------------------------------

dt01 pisze:

--------------------------------------------------------------------------------

Niestety troszkę za bardzo rdzewieje

ja mam odkurzaczowa i nie rdzewieje
ale teraz chce zrobic podwojna odkuzaczowa

-----------------
Franky Garage

witam ja mialem w swojej 650 wlasnei taki wydech od hondy cbr 600 firmy sebring !! efekt wizualnie zaj...sty !!osiagi nieulegly zmianie !! jedyny mankament tio: musza byc bardzo dobrze pospawane rury, po 2 musisz zrobic mega mocne mocowanie wydechu do bloku silnika !!!! bo ja mialem jedna obejme na tym tlumiku i co tydzie n sie urywalo, bo byl aza mala ( teraz jak bede robil to sciagne pomysl z mocowania strumienicy i napewno bedzxi egit) pamietaj najwazniejesze jest mocownaie bo jak ja mialem te jedno to buda przy 2500 - 4500 wpadala w rezonans i trzeslo malcem na masakre !!!!! i urywaly sie obejmy lub sruby lub wydech mi odpadl pare razy ( tez bylo fajnie) pozdrawiam,aha a co do dziweku to byl niezaglosny ale basowy --wogole nie jak 2 cylindrowy silnik!!!!!!

Czemu nie,kolega ma założony tłumik motocyklowy w Asconie i fajnie wyglada-brzmi też nieźle. Czemu miałbyś sobie nie założyć takiego wydechu zawsze coś innego niż Wupex czy jakaś taqm Tekla. Motocyklowe tłumik maja mniejsze opory przepływu niż tłumiki samochodowe..
A co do Stasia to czemu nie by nie założyć jakiego tłumika od motocykla czy coś w stylu Mugena-ładnie by wygladało bo by sie błyszczało. Duzo osób na zachodzie fajnie robi takie klasyczne auta. Buda pozostaje seryjna, zmieniaja silnik na lepszy (czyt. większa moc) obniżają zawieszenie a do środka wstawiają jakieś fajne siedzenia (Np.Recaro). Czemu nie tylko z głową robić coś takiego...
Tutaj poniżej przykład z Łodzi:

Silnik 1.2 (zaraz bedzie 2.0)

Silnik 3.0 R6 od Opla Senatora (jakies 180 KM)

Kadett c coupe. Jedno z najładniejszych aut, zaraz po 128 coupe
Ten czerwony ok, ale ten czarny to poraszka...........

W Łodzi jest dość sporo tych aut,chłopaki wyczyniają cuda z nimi-F&F(oddział w Łodzi czyli Zeckon,Stasiu i McQueen) utrzymujemy z nimi kontakt bo oni czasem coś nam powiedza a czasem My im,tak było np:z Fiatem 130...