[MKV] Pytanie odnośnie zderzaka/dokładki Zender

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam możliwość kupna kompletnego zderzaka Zender z okrągłymi halogenami z uszkodzeniem. Mianowicie urwane są w zderzaku mocowania na 4 śruby do pasa przedniego. Oglądałem ten zderzak i jak wiadomo on składa się z dwóch części. Teraz moje pytanie: czy jest możliwość rozdzielenia zderzaka i dokładki?? Wtedy wyciąłbym ze swojego zderzaka seryjnego miejsce na halogeny i dołożył do niego dokładkę Zendera.

a w seryjnym zderzaku mk5 są halogeny?
Czy ten zender to taki:

Dokładnie mam taki W seryjnym zderzaku są wycięte 2 duże dziury na halogeny montowane do dokładki. Niżej jest wrzucam fotki z moim zderzakiem ukazujący uszkodzenie

[ wiadomość edytowana przez: damianoo90 dnia 2010-02-10 11:52:24 ]

No to zdejmujesz nakładkę, nakładasz na swój stary zderzak, wycinasz w nim otwory na haluny i po herbacie. Zresztą tak jak napisałeś. Tylko gdzie jest haczyk?

Właśnie w tym jest haczyk czy ktoś ją demontował. Ja próbowałem je rozdzielić tylko że ona bardzo sztywno się trzyma przy górnej krawędzi jak idą lampy. Od dołu nie ma żadnych mocowań i jest luźna. Pytam ponieważ nie wiem czy ona była fabrycznie już łączona i nie jest do rozdzielenia czy można je rozdzielić. Dokładnie to mi chodziło czy ktoś je rozdzielał lub wie jak to zrobić i jak ona się trzyma. I dalej nasuwa się drugie pytanie. Jak je potem połączyć? Podsumowywując haczyk jest w tym jak je rozdzielić i potem jak je złączyć Nie chce uszkodzić dokładki stąd też ten wątek.

u mnie (inny Zender) był orginalnie mocowany przez zdrzewaną listwę (były nawiercone otwory w zderzaku i przez nie jakby zanitowene na gorądo do nakładki. U Ciebie możliwe, że ktoś to przykleił np na klej do szyb....
Ja bym odcinał po kawałku starego zderzaka i patrzył co się dzieje...

Hmm z tego co patrzyłem widać właśnie klej na górnej krawędzi No nic póki co zrobię tak jak mówisz i zacznę po kawałku rozbrajać stary zderzak

Niestety zderzak jest pocięty w kawałeczki ale ta część górna trzyma się bardzo mocno i nie mogę jej ani oderwać a ciąć się boje żeby nie uszkodzić dokładki. Ten zderzak był na klej i to bardzo mocny klej ponieważ nawet nie da się pod lekkim odgięciu oderwać od tego kleju. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozkleić te dwie części??

[ wiadomość edytowana przez: damianoo90 dnia 2010-02-10 13:37:32 ]