Antena radiuwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupiłem nowy bat, założyłem i co dziwne że przy wysuwaniu się razem z batem wysunęła się taka, chyba aluminiowa rurka i bat wysuwa się razem z taśmą zębatą. Co z tym zrobić?

Ta aluminiowa rurka jest przumocowana do obudowy anteny. Z tego co pamietam to jedną srubką.

Cytat:
2009-12-31 20:11:55, Jaz pisze:
Kupiłem nowy bat, założyłem i co dziwne że przy wysuwaniu się razem z batem wysunęła się taka, chyba aluminiowa rurka i bat wysuwa się razem z taśmą zębatą. Co z tym zrobić?

Żle zmontowana -Czarej Rej podrzucił Ci dobry trop,

a ja podrzucę jeszcze lepszy :
zapraszam do Wyszukiwarki

Pozdrawiam

Cytat:
2009-12-31 20:11:55, Jaz pisze:

Takie skundlone konstrukcje nie gwarantują poprawności działania w dłuższym okresie czasu.
Jak oryginalne koreańskie zestawy antenowe działają jakby chciały a nie mogły to taki kundel.....

Trzeba było kupić nowy zestaw - teraz to kosztuje grosze - przynajmniej pochodziłby ok. 1 roku

Cytat:
2010-01-01 13:45:52, nawigator5 pisze:
Takie skundlone konstrukcje nie gwarantują poprawności działania w dłuższym okresie czasu. Jak oryginalne koreańskie zestawy antenowe działają jakby chciały a nie mogły to taki kundel.....

Ja tam nie wiem czy masz rację, może masz pecha czy cuś ?

Moje (koreańcke oryginały) anteny: w jednym autku hulała bez żadnych problemów 5 lat , w kolejnym działa do dziś.
Bat zakładałem do jednej z anten Kolegów -z tego co mi wiadomo bezawaryjnie do dzisiaj (spokojnie 3 lata..