MotoNews.pl

Scenic 1.6 16v i do tego lpg ??? zakup

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam

mam zamiar kupić scenic I 2003 1,6 16v i zagazować go, słyszałem jednak że ten silnik nie za bardzo nadaje się do gazu.

http://www.allegro.pl/item592699876_renualt_scenic_1_6_16v_autentique_idealny.html

Ma ktoś może podobnego, lub ew. co myślicie na taką kombinację ???

serdecznie dzięki z gory za pomoc

witam.
spokojnie można zagazować tylko trzeba montować dysze w kolektorze po jego demontażu. problem wynika w ich umiejscowieniu a wielu mechanikom nie chce sie go demontować. dodaj do zestawu także lubryfikacje zaworów. tak dla większego bezpieczeństwa.

Witam,jeżdzę sceniciem 1,6 16V od ok.2 m-cy .Mój scenic ma zainstalowaną oryginalną LPG : SG DGI przebieg 240 tkm i sprawuje się super. Ale niezmiernie ważnym będzie jacy "fachowcy" dokonają montażu LPG. Bo "fachowcy" do których skierował mnie insp. z TDT na próbę ciśnieniową żle obsadzili butlę po pomiarze/ został im odbojnik z koła zapasowego. To jeszcze było do "przetrawienia"-ale jak mi uszkodzili końcówkę przewodu i gaz syczał ,że nie trzeba było sprawdzać tego za pomocą testera elektronicznego/maił ponoć zepsuty.../ to już było za dużo jak na jeden raz.Na " siłę" dokręcili jakąś inną końcówkę i jak najszybcjej muszę dokonać jej wymiany bo nie mam zaufania do tak wykonanej fuszerki.

Witam. Mam takie pytanie, jak sprawuje się gaz II generacji w Scenicu I 2.0 8v. Chcę kupić to auto i taką ma instalację gazową.

Witam. Mam landi renzo i sprawuje się całkiem dobrze zwłaszcza że reduktor już troszkę zajechany. Ja mam autko pół roku ale według papierów gaz jest w nim od 40kkm a jest ponad 200kkm i silnik całkiem ładnie pracuje.
Ale w tym silniku nie ma regulacji zaworów i dobrze mieć ze sobą kogoś kto będzie potrafił na słuch ocenić czy z nimi wszystko ok.