Problemy z Ave BRC? Obroty itp.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Kolega popełnił Avensis 1,8 VVti na gazie ale nie wybrał Staga u Cromy1 jak ja (do Corolli) tylko BRC w dobrym zakładzie. Pojeździł w grudniu z ok. 700km i teraz schody. Auto po dłuższym postoju przy przełanczaniu na LPG szarpie, brak mocy i zaczynaja świecić kontrolki silnika. Gazownik odczytał błędy wypadanie zapłonu na 2 cylindrze. Czym to jest spowodowane? Zła średnica dysz? Złe strojenie map? Macie jakieś propozycje. Auto po rozgrzaniu chodzi dobrze i też przełącza bez problemów ale ta chwila po dłuższym postoju. A przełąnczanie przy temp. 35C potem dane na 40C.

Byłem dziś z kolegą u gaziarza odebrać auto. No i kicha wsiadamy. Mówię do faceta wsiada kolega i podpinamy kompy i w trasę. Co się okazało, że auto znów po przełączeniu gaśnie i nie daje ciśnienia. Narazie wymieniliśmy wtryskiwacze oraz czujnik. Zobaczymy po postoju co dalej i czy znów zawitamy u gazownika.

No i dla sledzacych okazało się że jest dobrze. Przy przełaczaniu zero problemów. Natomiast małe szarpnięcie prawie nie widoczne jest jak stoi po nocy.

Witam.
Mam pytanie czy za długi przewód gazowy od reduktora na listwę wtryskiwaczy może powodować na zimnym silniku przy przełączeniu na gaz lekkie zamulenie-szarpniecie trwające ok. 2 sek? Tylko objaw jest na zimnym. Teraz jest włączone przełączanie na gaz przy 1000obr i 40C. I tylko na zimnym odstanym silniku ten objaw. Ma ktoś pomysły?