Padla pompka od spryskiwacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Raz dzialala, raz nie, przestala calkowicie oczywiscie w dzien kiedy padalo i bylo duzo jezdzenia, trzeba bylo wiec natychmiast kupic nowa ale...
Daje sie latwo rozebrac, trzeba podwazyc dekielek z ktorego wyprowadzone sa zaciski (uwaga na latajace szczotki ). Niestety jedna szczotka okazala sie juz zbyt krotka wiec pozostala by zabawa z samodzielnym dorabianiem z jakiejs wiekszej, ilosc syfu na komutatorze wolala o pomste do nieba.

Rozumiem że zmuszony byłeś kupić nową bo taka była potrzeba chwili. Napisz kiedy reanimacja starej pmpki zakończy się pomyślnie i z czego można przerobić szczotkę, aby nadawała się do tego silniczka w pompce.
Pozdrawiam

Tak, niestety kupilem bo nie dalo sie jezdzic ale potem w domu zabralem sie do starej. Z czego, hmmm, bo ja wiem, moze z odkurzacza, ciekawe jaka temte maja twardosc (te z pompki latwo mozna obrabiac nozem). Narazie juz mnie nic nie goni z naprawa starej, moze komus przyda sie sie sprawny rotor z komutatorem? W sumie post napisalem tylko dla ogolnej informacji.

DObrze by było jakbyś mógł sfotografować pompke po rozbiórce no i może pokazać jak się to rozbiera.....
Mnie już jedna padła ale na szczęście na gwarancji.

Jestem za - Ptaszyna jak możesz to opisz, zrób fotki bo mnie też czeka naprawa pompki strasznie wyje a przy próbie pryskania szyb wycieraczki 2 razy przejadą na sucho zanim poleci płyn A jak już poleci to taki cieńki sik !! Są tam jakieś zaworki żeby płyn się nie cofał zpowrotem do zbiorniczka??

GG

O czym to rozmawialismy panie ptaszyno przez telefon? czyzby nie o pompce do spryskiwacza Moglem ja wtedy kupic i mialbys nowa z calym zbiorniczkiem i czujniczkiem plynu!!! heheh co sie odwlecze to nie uciecze

A tak apropos - jak stwierdzić obecność czujnika płynu (u mnie kontrolka nie świeci się)? Ja mam wychodzący z pompki wtyczkę, a obok jest nie podłączony kabelek z gniazdkiem, a wszstko to przyklejone izolacją do zasilania pompki. Co ryzykuję podłączając te 2 kabelki (zakładam, że się da tak zrobić).

Jak podłączysz to zrobisz spięcie..... trzeba zamontować czujnik. Rozsyłałem kiedyś instrukcję jak to zrobić...

odgrzewając kotleta zapytam czy to właśnie wina pompki pryskiwacza, że pomimo połowy zbiornika płynu - płyn nie leci tylko pompka wyje. Czy po prostu pompka już dogorywa i trzeba ją wymienić (na pewno nie była nigdy wymieniana), czy też jest to urządzenie, które albo działa albo nie. Co może być tego przyczyną?

zapchane-zamarzniete przewody?

Cytat:
2010-01-19 21:56:36, pawel12356 pisze:
zapchane-zamarzniete przewody?

a skąd a z tesco płyn przecież pachnący i nieziamarziający do -22 st.C
no dziwne i tak już jest od pewnego czasu - połowa zbiornika i stop tylko pompka buczy a jak uzupełnię to problem natychmiast znika ale przecież powino wypsiukać do dna jak dawniej no nie?

też miałem z tesco czy reala płyn i pompka pomimo buczenia nie psikała na przednią szybę, ale na tylną płyn leciał ( focusie), jak samochód się nagrzał , to zaczynał płyn lecieć i z przodu. Dolałem litr koncentratu shella do zbiorniczka i pomogło. Spróbuj, wydasz ok 10 zł i będziesz miał odpowiedź czy to płyn.

Cytat:
2010-01-19 23:02:10, jost pisze:
też miałem z tesco czy reala płyn i pompka pomimo buczenia nie psikała na przednią szybę, ale na tylną płyn leciał ( focusie), jak samochód się nagrzał , to zaczynał płyn lecieć i z przodu. Dolałem litr koncentratu shella do zbiorniczka i pomogło. Spróbuj, wydasz ok 10 zł i będziesz miał odpowiedź czy to płyn.

dzięki ale to nie to, tu chyba nie idzie jednak o jakość tylko o ilość bo dlaczego po dolaniu psiuka- tak jakby to zależało tylko i wyłącznie od poziomu płynu w zbiorniczku. czy to nie jest dziwne

czy taka podpasuje bez problemu do espero ?

działa mi pompka do sryskiwacza ,ale robi mi zwarcie jak podłącze styk od poziomu spryskiwacza wywala mi bezpecznik .

Cytat:
2010-03-21 10:18:00, mario7474 pisze:
działa mi pompka do sryskiwacza ,ale robi mi zwarcie jak podłącze styk od poziomu spryskiwacza wywala mi bezpecznik .

a masz czujnik poziomu w zbiorniczku?

Cytat:
2010-03-21 11:34:47, pawel12356 pisze:
a masz czujnik poziomu w zbiorniczku?

.wiem tylko tyle że mam pompke podłączoną i działa tylko tyle wiem nawet nie wiem gdzie jest czujnik

Cytat:
2010-03-21 11:46:33, mario7474 pisze:
.wiem tylko tyle że mam pompke podłączoną i działa tylko tyle wiem nawet nie wiem gdzie jest czujnik

W zbiorniczku. Powinien być zamontowany taki pływak w zakrętce.

jak złączasz te dwie kostki co sa obok zbiorniczka to popełniasz bład i zawsze ci będzie wywalać bezpiecznik. było to już omawiane nawet niedawno.

Cytat:
2010-03-21 11:46:33, mario7474 pisze:

a wiec nie masz czujnika
czujniki były w autach z ABS-maja one inny zbiornik płynu-własnie z czujnikiem

jak połaczysz te wolne kostki co masz to bedzie zwarcie