Fiat 127 fiorino problem z biegami i wydechem pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytanie panowieprosze o jkies wskazowku na temat mechanizmu zmiany biegow umnie cos chyba brakuje prosze o rysunki zdiecia wszystkich dzwigni i polaczen pod samochodem pam tez problem z wydechem gdzie go kupic prosze doswiadczonych kolegow o pomoc ja dopiero zaczynam

Napisz jaki motor, jaka skrzynia. Co za problem z wydechem?
Chcesz dopasowac strumienice, czy po prostu ci skorodował tłumik

silnik 1050 pojemnosci brakuje mi jakichs dzwigni pod samochodem niewim jak ma wygladac caly kapletny mechanizm skrzynia 4biegow a wydechu poprostu niemam i niewiem jaki ma byc w sklepie niewiedza a i jeszcze jedna przy silniku mam obodowe termostatu a w niej 2wie rurki jedna krutsza druga dluzsza ktora z nich zasila nagrzewnice a ktora to powrot

Do wczoraj był do kupienia na allegro: http://www.allegro.pl/item889405144_tlumik_fiat_127_903cm3_1050cm3.html Nikt nie licytował, myslałem ze sie nie sprzedał. Moze chociaz pomoze ci zdjecie dopasowac cos od innego auta. Dobre zakłady tłumikarskie umieja znaleźć od innego auta i przerobic. Od bidy mozesz wstawic dwa przelotowe od 125p

Co de mechanizmu, to temat nizej jest ogłoszenie kolegi ktory ma na sprzedaz 127 na czesci, o ile silnik ma inny, to sadze ze skrzynia w tym modelu powinna byc taka jak u ciebie.

kto ma na czesci niemoge znalezc

Mechanizm skrzyni 4 silnika 903, ale w skrzyni 4-biegowej 1050 jest chyba taki sam. U mnie przynajmniej tak to jakoś właśnie wygląda.

[ wiadomość edytowana przez: janas81 dnia 2010-01-28 18:09:15 ]

https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=242511&c=163&f=46 Tutaj

KLiK

dzieki za schemacik umnie jest jednak troszke inaczej ma ktos moze jeszcze cos innego na tym schemacie jest inne mocowanie drazka zmiany biegow ja mam w tunelu taka mala poduszke mocowana na dwie srubki

co do tłumika to jak masz 2 rurkę to temat jest prosty, od tego miejsca rura jest w sumie prosta aż do baku, końcowy tłumik jak się porozglądasz to da się pewnie kupić jeszcze. Na allegro są dwie 127 na części jedna czerwona z warszawy, gość do dogadania może ma klamoty spytaj się. Druga taka ciemna granatowa stoi na szrocie pomiędzy łodzią a warszawą, brałem od nich też kilka rzeczy więc pewnie mechanizm też maja, jak do nich napiszesz to zrobią zdjęcia interesujących Cię elementów wycenią i wyślą. Choć wysyłanie tłumika nie będzie tanie, ale może sam końcowy a całą rurę sobie dorobisz samemu.

koledzy czy ktos zwas ma taka wersie fiata 127 ktory w mechanizmie zmiany biegow pod samochodem ma dwa drazki misie wydaje ze umnie do lewarka zmiany biegow powiny byc zamocowane dwa drazki ktore powiny pod podloga leciec do skrzyni jesli ktos ma dwa drazki pod podloga prosze o zdiecia schematy informacje

To jest mechanizm zmiany biegów z mk3 1.3 z 5 bieg skrzynią.

[ wiadomość edytowana przez: vergasser dnia 2010-01-31 12:11:09 ]

wlasnie takie cos jest umnie mam tylko urwana ta dolna dzwignie mam ktosz mozew cos takiego na sprzedaz albo prosze chociaz o wymiary tej dzwigni mam jakis dziwny ten samochod skrzynia 4biegowa a mechanizm wychodzi nato ze z 5cio biegowej

dziekuje wszystkim ktozy pomagaja mi informacjami i swoja wiedza