| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
urban TOYOTA CarinaE Włocławek | 2003-09-16 14:30:58 Tomi a jak chodzi na gazie???????Jeżeli jest ok!!To ten typ tak ma!!Zapłon jest ustawiany pod gaz a nie pod benzynke!!! |
Tomi TOYOTA DRIVER Corolla Warszawa | 2003-09-17 14:26:56 No i gdzie Ci fachowcy ??? |
miodek997 TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,3 Luna Warszawa | 2003-09-17 17:58:58 Tomi... nie bądź w gorącej wodzi kompany. Umieściłeś post dzisiaj i już chcesz koniecznie na niego odpowiedź. Nawet na autocentrum.pl czekasz na eksperta opinię kilka dni... a co dopiero tutaj. Umieść tą sprawę na priv... u fachowca ... zdaję się ,że autor postu " kłopoty z Toyotą" to jest człowiek warsztatowiec to ci może udzieli jakiejś odpowiedzi i... nie denerwuj się . Złość piękności szkodzi. Pozdrawiam. |
dera corolla 1,6 XLi w-wa | 2003-09-17 20:08:56 spytam kolegę co instalacje dobrze zna mówiłll mi kiedyś o takim problemie ja nie mam doświadczenia z gazem ale jak się dowiem to ci pomogę |
benezis Kiła Sportage 2.0 MR ... Żyrardów | 2003-09-18 06:50:38 Po pierwsza zresetuj kompa samochodowego.
Zdejmij klemy zewrzyj jedną do dr€giej , załóż na akumulator , odpal samochód i tak ma na wolnych chodzić aż się rozgrzeje i włączy się wentylator. Jak nie jeżdziłeś na bęzynie mogą to być również wtryskiwacze. Zacznij od tego, że kup środek do czyszczenia wtryskiwaczy i zapodaj go. Ale żeby były efekty musiał byś ze dwa zbiorniki bęzyny wyjeździć. Filtr i przewody chyba są spoko. Jak by były nie tak to na gazie by ci głupiał. Jak nie masz kompa i miałeś źle ustawiony skład mieszanki na LPG to rzeczywiście mogłeś wypalić zaworek. Też może być taka przyczyna. Szybko zakładaj kompa !! Więcej mi do głowy nie przychodzi. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-09-18 22:15:57 Kaz da ingerencja w uklad dolotu spowoduje zaburzenie pracy silnika.Jezeli jeszcze zalozony zostanie maly palnik do gazu to po wcisnieciu pedalu gazu na benzynce bedzie mala niespodzianka.
Druga sprawa to taka ze nikt nie jest jasnowidzem i na odleglosc trudno okreslic dlaczego silnik sie trzesie bo to trzeba widziec i slyszec. Instalacja bez komputerka jest bardziej "agresywna "jezeli chodzi o zachowanie sie silnika podczas przyspieszen ale wymaga dokladniejszego kalibrowania(nie mylic z regulowaniem dawki gazu)ukladu mieszajacego gaz z powietrzem.Przyjemniej jezdzi sie bez komputerka bo nie ma zwloki spowodowanej reakcja silnika krokowego.Mialem juz 3 instalacje w samochodach i wszystkie musialem przerabiac zeby miec dobre osiagi i kulture pracy silnika. |