MotoNews.pl

Silnik 2.0 do Lady Niwy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam takie zapytanie czy silnik fiata 132 np 2.0 mozna scalic ze skrzynia od lady niwy??? tam jest silnik 1.6 na gazniku

widzialem nive 1600dohc i 1900diesel z regaty, tak ze 2000 pewnie na tej samej zasadzie da rade.

A czy kola zamachowego nie trzeba mniejszego zalozyc??Bo kumpel ma lade niwe i twierdzi ze 1.6 na gazniku ktory ma 75 koni jest zaslaby wiec chyba najrozsadniejszym rozwiazaniem jest wsadzienie dohca i to 2.0

Ostatnio nawet na allegro była niva z motorem 2.0 fiata- ale czy ze skrzynią czy bez, co tam było porobione to nie wiem... Możliwe że ta niva jeszcze jest.

O widzisz- tu jest: NIVA 2.0 zawsze możesz zagadać do właściciela.

Taki czołg to akurat na nasze ulice, recepta na zajeżdzających droge i korki

Cytat:
2010-01-25 13:53:19, Bubu125 pisze:
Witam mam takie zapytanie czy silnik fiata 132 np 2.0 mozna scalic ze skrzynia od lady niwy??? tam jest silnik 1.6 na gazniku

a dlaczego nie? niwa ma taki sam silinik jak zwykla Lada, taki sam kielich sprzegla, skrzynie wiec nie ma problemu

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

Dzwonilem do goscia co ma ta lade ale on taka kupil wiec jest ciemny w te sprawy a jezeli tak jest ze da sie z dohcem scalic tylko czy 2.0 nie ma za duzego kola zamachowego??

Upchanie DOHC do Nivy wymaga grubej rzeźby miski olejowej z racji przedniego mostu. Poza tym normalnie.

tu masz praktycznie wszystko na lawe podane
niva 2.0 16vt

Dzieki wielkie za pomoc jestem wdzieczny pozdrawiam