Klamki do bączka ........... Pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce zmienić klamki w dzrzwiach. Tylko nie wiem od czego by tu coś przypasować Chece wywalić zamek i założyć centralny zamek na pilota. Pozdrawiam

proponuje klamki alu takie stylowe ktore mozna spotkac w szkolnych drzwiach

A ja polecam brak klamek, nie masz problemu jakie założyć i nie męczysz ręki otwieraniem .

nie masz problemu z otwieraniem? to dobre!! a jak padnie Ci akumulator, albo przymarzna uszczelki w zimie to co? szyba leci?? ja mam zwykle klamki tylko ze podswietlone i dla mnie jest gicior

Akumulator mam akurat nówkę, siłownik 5kg a o uszczeleczki dbam i wszystko jest OK! Czy w to tak naprawdę ciężko uwierzyć że to działa .

ale zwarcie w instalacji jest tez mozliwe, a akumulatory to wiem z doswiadczenia ze nie zawsza sa dobre po zakupie

BOSH Silver bezobsługowy powinien być gites no nie? Z resztą mój ojciec ma już chyba z 4 lata takiego w Corsie i nie ma problemu.

Cytat:
2003-09-12 15:43:07, erzet_ef pisze:
nie masz problemu z otwieraniem? to dobre!! a jak padnie Ci akumulator, albo przymarzna uszczelki w zimie to co? szyba leci??

hehe racja ja tez mialem taki zamiar zlikwidowac ale niemam ochoty sie wlamywac w zime do wlasnego auta a z akumumulatorami bywa roznie pozdrawiam

piękne są klamki chromowane i bardzo płaskie z Mazdy MX-5 Miata. polecam. ja właśnie takie chcę umieścić w swoim.

koledze na streecie padł akumulator.
W ciagu 3 minut auto było otwarte - wystarczy kawał fruta lub chociazby antena
Wiecej info na priv bo zaraz bedzie ze mówie jak gwizdnac kazdego malca

uszczelkę zawsze można posmarować czymś w zimie zeby przez noc nie przymarzła.
co do samego zamka to uważam ze w okresie zimowym powinien byc czysty. żadnego samru, odrdzewiaczy, nic.
wtedy nie ma co marznac , ale to moje zdanie.
a co do otwierania dzrzwi to ni ewiem czuczu czy tak dałbys radę się wbic do zamka antenką. pamietaj ze najpierw trzeba rozkuć ten lód który jest wcisnięty pomiędzy uszczelke a szybe...
pozatym wydaje mi się ze odpowiednio podcięty brzeszczot lepiej się sprawdza do tego typu akcji poza tym zawsze mozna go podgrzać zapalniczką

heh, ale przez zamek to jedna z trudniejszych dróg

Akurat antenka od mojego starego poldka była pod reką .
Śmiech był nieziemski - kolega stwierdził ze to juz 4 raz ( 7 mcy bez klamek ) i nie zdazył po ostanim razie antenki zamontowac u siebie
A poszło mu to bardzo sprawnie - nie wiem jak w zimie - kolega montuje w malcu to zobaczymy co i jak jak to będzie

raczej prze zamek to trodno by bylo otworzyc, zreszta za pomoca kawalka drutu otworzysz prawie kazdy samochod tylko troche wprawy (oczywiscie na swoim)

Jak dla mnie brak klamek jest poprostu za bardzo oblatany. U siebie jak mi jeszcze zalezalo na wyglądzie mojej rakiety miałem zamiar wsadzić klamki od SC. Troszke roboty z migomatem by było ale efekt byłby piekny

Przecież Antenke powyginasz i bedzie g.ó. wno nie antenka ,ale co do zaspawania klamek to polecam i centralke również , przecież to dodatkowy luksus w naszych bolidach , To przecież nie potrzebuje nie wiadomo jakiego silnego prądu , Kolega miał golfa bez klamek i mu się otwierał nawet przy kiepskim akumulatorze , jedyne komu tego nie polecam to wszystkim posiadaczom prądnic ,