Klubowicze pomozcie przywrocic piekno mojej samarce!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jakis czas temu kupilem samare w okazyjnej cenie, troche z nia trzeba bylo zrobic ale ogolnie jestem bardzo zadowolony, silnik mam juz OK, blacha bedzie na dniach tez super ale zostaje mi wnetrze, po kupnie to wygladalo mizernie, udalo mi sie juz dostac nowa wykladzine na podloge i wszystkie wygluszenia bo wogole tego nie bylo, teraz poszukuje jakiegos sposobu na poprawienie wygladu deski rozdzielczej bo gosc ja pomalowal normalnym czarnym sprayem, moze ktos ma pomysl jak to naprawic, poza tym staram sie znalezc kanaly nawiewu bo ich wszystkich brakuje, kratki od nawiewu do deski rozdzielczej i polke ta przy lewarku i hamulcu recznym, jezeli ktos ma dostep do takich czesci po niezbyt duzej cenie to prosilbym o kontakt. Pomozcie upieknic moja Ladna! Jak ktos chce zobaczyc jak wygladalo autko po zakupie to zapraszam na strone poprzedniego wlasciciela www.praktyka.alpha.pl/2108null

Dzieki, pozdrawiam wszystkich

[ wiadomość edytowana przez: kid dnia 2003-08-01 15:38:27 ]

Postaram się pomóc- jeżdżę dużo polsce i dość często widze samarki na złomach . Może wpadnij w niedzielę na pas to zobaczymy co się da zrobić i co trzeba kupić.
Zapraszam
Paweł

Mimo ze jestem teraz na wakacjach w pieknych stronach to jakos mi teskno za moja LADnA. Caly czas rozmyslam jakby mozna poradzic sobie z ta dzska rozdzielcza. Poprzedni wlasciciel, ja zeszlifowal i zaszpachlowal (bo byla popekana od slonca) ale niestety pomalowal to zwyklym czarnym sprayem, mowil mi przy sprzedazy ze to mozna wykonczyc jakim lakierem welurowym ale ja nie bardzo wiem co to jest i czy to dobry pomysl, jak macie z tym jakies doswiadczenia to napiszcie!!!
Pozdrawiam wszystkich i do szybkiego powrotu zebym sie juz mogl zajac moim cudenkiem

Są takie lakiery ( nie wiem czy welurowe ale cos w tym stylu ) , antyodblaskowe, które mozna natryskiem nakładac na deski rozdzielcze. Jest o jednak chyba dosc drogie , ale na pewno bardzo dobre. Stodsuje sie to coraz częsciej w autach rajdowych nie wyłaczajac z tego aut WRC> Zobacz na na ogłoszenia na stronie www.rajdy.hoga.pl do działu ogłoszenia . tam chyba widziałem oferte jakiejs firmy , która to robi. Oklejanie samodzielne deski np. skóra jest OK ale na krótki czas , bo szybko sie kurczuy i peka pod wpływem słońca. Robilismy to w Naszej samarze ale po kilku miesiącach skóra sie zaczęla kurczyc
Pozdr
Paweł

hmm ja myslalem ze z tym lakierem to jest tak ze to mozna samemu kupic w puszcze i pistoletem polozyc, jak to ma mi jakas firma robic to chyba taniej mnie wyjdzie kupic deske w dobrym stanie gdzies. To ze skora to bardzo fajny pomysl, ale skoro sie nie sprawdza to nie bede tak robil. Ja sie zastanawialem zeby wylozyc ja welurem, cos takiego jak sa siedzenia tylko nie wiem czy by to dobrze wygladalo i czy daloby sie to zrobic? Co o tym sadzicie??? A moze jeszcze jakis inny pomysl?

Nie no - jasne,ze sam możesz to okleić wykładziną welurowa , ale raczej taka cienką. ja sie tez tak ratowałem w ostanich miesiacach posiadania samary. Mogę Ci to nawet przyciąc i okleic , bo mam taki dosc dobry klej do tego typu rzeczy.jesłi bede niedługo w Pabianicach , a mam tam kumpla , kótry handluje wykladzinami to przywioze Ci taki kawałek wykłdziny stosowanej na tapicerki. Zreszta ścinki mozesz kupic w każdej takiej firmie w Krakowie(Komfort, Bator, Krak - kolor ) sprzedaja to za grosze a mozna trafic naprawde cos fajnego.
Pozdr
paweł

Fajnie by bylo jak bys mi mogl pomoc w tym, ale to musimy zaczekac az wroce z wakacji, moze akurat sie trafi jakies spotkamie klubowiczow w krakowie to bym podjechal, zapoznal sie z wami osobiscie to bys zobaczyl wtedy jak to wyglada i co mi radzisz. Na razie postaram sie jakos spokojnie wytrzymac do powrotu, ale juz mnie rozpiera zeby byc juz w domu i robic z LADnA Jeszcze raz wielkie dzieki i prosba ze jakbys widzial gdzies na zlomie te czesci z nawiewu o ktorych pisalem to zebys mi sie popytal jak to stoi z cenami tego

Tak to wygladalo po kupnie, zdarzylem juz kupic i zalozyc wykladzine na podloge, ale jak widzisz brakuje oslony tunelu srodkowego i tych nawiewow co na tyl ida no i w desce nie ma kratek nawiewo i pod spodem tych kanalow doprowadzajacych powietrze, na zlomie to ciezko trafic bo jak tylko postawia samarke to zaraz sa na to chetni nie wiem czemu??? Jakbys cos wiedzial to daj znac

nie chce mi cos wyswietlic tego zdjecia to moze po prostu podam Ci adres jakbys mial ochote zobaczyc oto onTapicerka Samary

a moze pomalowalbys deche raz jeszcze ,ale matowym???
bedzie tanio, a powinno wyjsc fajnie. W razie co, zawsze zdazysz okleic.....

adasco

kid pogadaj z polenem, ma u siebie w sklepie funkiel nówke nieśmiganą konsolę w koloże grafitowym pod kolor twojej tapicerki drzwiowej. uważam że niedrogo.

Witajcie
Dzisiaj mam dobry dzien bo po dlugich poszukiwaniach udalo mi sie trafic na kompletna nagrzewnice z kanalami i kratkami nawiewu, strasznie sie ciesze ze juz to mam bo wydawalo sie ze nie uda sie dostac, a tu jednak, taka mila niespodzianka i to calkiem niedaleko na malutkim zlomie w Skawinie kolo Krakowa, po Samarce juz sladu nie bylo ale deska i nagrzewnica o dziwo lezaly!!!, biore sie teraz za czyszczenie tego a potem rozkrecanie deski i montaz
Pozdrowienia dla wszystkich!
Kid