| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
osalivan Espero Białystok - PDC | 2010-02-08 21:18:07 Witam.
Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o przyciemnieniu tylnych lamp przy pomocy takiej specjalnej farby.Chciałbym się dowiedzieć czy ta farba z owych lamp nie będzie schodzić ani nie będzie żadnych problemów z misiaczkami
przykład takiej farby: www.tuning1.com |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2010-02-08 21:31:31 usówaj/zamalowuj rdze a nie lampy
(napewno jakas znajdziesz ) |
robert_or3 Member Klubu Espero Citroen C5 FL Łękawica | 2010-02-08 22:01:30
![]() |
pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2010-02-08 22:08:14 ale racja jest i tak bardziej mojsza niz Twojsza |
rudi Espero Wloclawek | 2010-02-08 22:13:34
masz na myśli od wew. to OK - tak chyba już lepiej niż oklejanie jakąś tam folią a efekt to zależy - chyba nie należy przesadzać z ilością wart. farby- moim zdaniem jedna wystarczy |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-02-08 22:18:03
Pkt.1 najważniejszy ...booo..jak Ci się nie uda uśmiechnąć , to praktycznie już możesz się z nami żegnać
pkt.2 nielegalne, a na dodatek nie daj Bóg , że pomalujesz , a coś Ci się zdarzy kolizyjnego ! - masz nie tylko utratę dow.rej, mandat ...ale możesz też ponieść daleko idące konsekwencje ( zależy jak dobrego prawnika wynajmie poszkodowana strona )
pkt.3 ...do tego też się lepiej przyzwyczajaj
Pozdrawiam |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2010-02-08 22:28:03
Przyganiał kocioł garnkowi nie żeby kiedyś nie było w klubie bordowego wehikułu z czarnym motipowskim zadkiem, który do dziś w innym wozie jeździ Co nie zmienia faktu że jest nie legalne [ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2010-02-08 22:28:49 ] |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-02-08 22:35:46
Tak jak nielegalne jest: -podłączanie 4 stopów -wymiana foteli na oplowskie -montaz zenonów -montaż obrysówek -przyciemnianie szyb przednich bocznych i wiele innych pomagających szarym użytkownikom w ulepszaniu esperaków, tyle w żartach, a na poważnie jestem absolutnie przeciwny przyciemnianiu lamp ( z wyjątkiem wewnętrznych) i montowaniu zenonów w reflektorach odbłyśnikowych |
osalivan Espero Białystok - PDC | 2010-02-08 22:48:49 dziękuje za wszystkie odpowiedzi i sory za tą odpowiedź ale uznałem to za zniewagę a co do lamp i farbie na nich to sie jeszcze zastanowie |
rudi Espero Wloclawek | 2010-02-08 22:53:29
a ja popieram sprzeciw przeciw przeciwnikom przyciemniania lamp i innych modyfikacji nikomu nie szkodzących, za wyjątkiem głupawych antenek ala rekin, niebieskich kierunkowskazów, podświetlanych spryskiwaczy ale najbardziej wkur... ce są te niebieskie koguty na dachu i nie tylko.
|
osalivan Espero Białystok - PDC | 2010-02-08 22:59:03
Ja tez uważam ze czarny tyłeczek w Espero bardzo ładnie by sie prezentował, ale cóż... Pomyślimy nad tym ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-02-08 23:06:17
dlaczego
Głupawe antenki też nikomu nie szkodzą , tym bardziej,że przez taką antenkę nie wjedziesz nikomu w tył, bo ma tak przyciemnione tylne lampy,że nie widać stopów
Mnie bardziej chodziło o aspekt legalności w początkowej treści posta ( czyli homologacja na auta o konkretnym ukompletowaniu), co do reszty posta moje zdanie jest jak wcześniej.Stanowcze nie dla modyfikacji zagrażających innym użytkownikom drogi. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-02-08 23:22:01
.."To nie ja byłam Ewąąąąąąąą..." znaczy ..to nie ja byłem kotłem .. Taki dymny zadek otrzymaliśmy niejako "w spadku" po poprzednim właścicielu - w pierwszym odruchu ( oraz z uwagi na zachwyconego nim Kolegę ) od razu i z dużą ulgą oddałem cały ten "black:" komplet w zamian za zestaw fabryczny Drugorzędnym faktem było to , że do "złotego" pasowało to dużo bardziej /na szczęście - i tu mylisz się po raz drugi - już nie jeździ /
Kolejnym "odruchem" był zakup nowej , świeżutkiej blendy i pasujących do niego równie oryginalnych światełek tylnych /przyznaję, była próba , delikatnego, klarownego zaczerwienienia pomarańczowych elementów zadniego kierunkowania ..ale sama się szybko zmyła.. ...zresztą nawet jak było czerwono , kierunki świeciły jak najbardziej przepisowo pomarańczem /
Moje zdanie jest jakie jest...nie będę pieprzył o homologacji itp...ale w praktyce takie działanie to kompletna pomyłka ! Amen |
osalivan Espero Białystok - PDC | 2010-02-08 23:39:49 Ku gwoli ścisłosci góre czyli stopy swiatła blende chciałbym pomalować taka samo farbą tylko wiśniowo czerwoną a kierunki i dół czyli tez światła cofania na czarno. Widziałem jak to wygląda na żywo i preznetuje sie bardzo zacnie |
robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2010-02-09 00:20:43
Ale światła cofania są po to, żeby coś widzieć jak sie jedzie w nocy do tyłu a nie po to, żeby sie podobało ludziom na parkingu/dyskotece/zlocie. Dla mnie jakiekolwiek przyciemnianie lamp (każdych) to totalna głupota i wieśniactwo, bo przemyślanym, ładnie wyglądającym tuningiem nie można tego nazwać. Pozdr. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2010-02-09 00:59:53
też przysiadłeś przed komputer z "napiętą głową" czy co Ci jest ??
soooorki ...NMSP |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2010-02-09 01:17:20
A tam od razu nie jeździ ma tylko chwilowy postój do czasu liftingu przodka Ale może nie mówmy o nim za dużo, bo właściciel mimo nowego Esperaka i tak psioczy, po raz kolejny kupił Espero z musztardówkami na bocznych migaczach ![]() |
rudi Espero Wloclawek | 2010-02-09 19:31:29
no sorry ale ja tu nie miałem na myśli jakiegoś tapetowania tylko lekkie przydymienie, które w żaden istotny sposób nie odbija się na świeceniu lamp i z pewnością nie zagraża niczyjemu bezpieczeństwu - myślę że zdrowy rozsadek jest zawsze najważniejszy i będzie OK. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2010-02-09 20:50:25
![]() |