Farba do lamp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o przyciemnieniu tylnych lamp przy pomocy takiej specjalnej farby.Chciałbym się dowiedzieć czy ta farba z owych lamp nie będzie schodzić ani nie będzie żadnych problemów z misiaczkami

przykład takiej farby: www.tuning1.com

usówaj/zamalowuj rdze a nie lampy
(napewno jakas znajdziesz )

Cytat:
2010-02-08 21:31:31, pawel12356 pisze:
usówaj/zamalowuj rdze a nie lampy (napewno jakas znajdziesz )

Myśle ze usuwaj sie pisze sie przez U a nie Ó, ale to moze z kolei jest jakis wspaniały żart jak te kolejny żebym sobie zamalował rdze.poczucie humoru godne kupy niemowlaka. jak nie massz nic mądrego do napisania to nic nie pisz.

Cytat:
2010-02-08 21:41:07, osalivan pisze:
Myśle ze usuwaj sie pisze sie przez U a nie Ó, ale to moze z kolei jest jakis wspaniały żart jak te kolejny żebym sobie zamalował rdze.poczucie humoru godne kupy niemowlaka. jak nie massz nic mądrego do napisania to nic nie pisz.

Osalivan nie spinaj się tak. Lepiej przyzwyczaj się do takich tekstów. Co do przyciemniania lamp to jest to nielegalne. Chyba że jakimś cudem zdobędziesz atest, ale to jest raczej nierealne. Nie zmienia to faktu że Paweł walnął byka

ale racja jest i tak bardziej mojsza niz Twojsza

Cytat:
2010-02-08 21:18:07, osalivan pisze:
Witam. Chciałbym się dowiedzieć co myślicie o przyciemnieniu tylnych lamp przy pomocy takiej specjalnej farby.Chciałbym się dowiedzieć czy ta farba z owych lamp nie będzie schodzić ani nie będzie żadnych problemów z misiaczkami przykład takiej farby: www.tuning1.com

masz na myśli od wew. to OK - tak chyba już lepiej niż oklejanie jakąś tam folią a efekt to zależy - chyba nie należy przesadzać z ilością wart. farby- moim zdaniem jedna wystarczy

Cytat:
2010-02-08 22:01:30, robert_or3 pisze:
Osalivan nie spinaj się tak. Lepiej przyzwyczaj się do takich tekstów.

Co do przyciemniania lamp to jest to nielegalne...

.. Nie zmienia to faktu że Paweł walnął byka

Pkt.1 najważniejszy ...booo..jak Ci się nie uda uśmiechnąć , to praktycznie już możesz się z nami żegnać

pkt.2 nielegalne, a na dodatek nie daj Bóg , że pomalujesz , a coś Ci się zdarzy kolizyjnego ! - masz nie tylko utratę dow.rej, mandat ...ale możesz też ponieść daleko idące konsekwencje ( zależy jak dobrego prawnika wynajmie poszkodowana strona )

pkt.3 ...do tego też się lepiej przyzwyczajaj

Pozdrawiam

Cytat:
2010-02-08 22:18:03, bogdan1 pisze:
pkt.2 nielegalne

Przyganiał kocioł garnkowi nie żeby kiedyś nie było w klubie bordowego wehikułu z czarnym motipowskim zadkiem, który do dziś w innym wozie jeździ Co nie zmienia faktu że jest nie legalne

[ wiadomość edytowana przez: kylos dnia 2010-02-08 22:28:49 ]

Cytat:
2010-02-08 22:18:03, bogdan1 pisze:
pkt.2 nielegalne........

Tak jak nielegalne jest:
-podłączanie 4 stopów
-wymiana foteli na oplowskie
-montaz zenonów
-montaż obrysówek
-przyciemnianie szyb przednich bocznych

i wiele innych pomagających szarym użytkownikom w ulepszaniu esperaków, tyle w żartach, a na poważnie
jestem absolutnie przeciwny przyciemnianiu lamp ( z wyjątkiem wewnętrznych) i montowaniu zenonów w reflektorach odbłyśnikowych

dziękuje za wszystkie odpowiedzi i sory za tą odpowiedź ale uznałem to za zniewagę a co do lamp i farbie na nich to sie jeszcze zastanowie

Cytat:
2010-02-08 22:35:46, JaRabbit pisze:
Tak jak nielegalne jest: -podłączanie 4 stopów -wymiana foteli na oplowskie -montaz zenonów -montaż obrysówek -przyciemnianie szyb przednich bocznych i wiele innych pomagających szarym użytkownikom w ulepszaniu esperaków, tyle w żartach, a na poważnie jestem absolutnie przeciwny przyciemnianiu lamp ( z wyjątkiem wewnętrznych) i montowaniu zenonów w reflektorach odbłyśnikowych

a ja popieram sprzeciw przeciw przeciwnikom przyciemniania lamp i innych modyfikacji nikomu nie szkodzących, za wyjątkiem głupawych antenek ala rekin, niebieskich kierunkowskazów, podświetlanych spryskiwaczy ale najbardziej wkur... ce są te niebieskie koguty na dachu i nie tylko.

Cytat:
2010-02-08 22:53:29, rudi pisze:
a ja popieram sprzeciw przeciw przeciwnikom przyciemniania lamp i innych modyfikacji nikomu nie szkodzących, za wyjątkiem głupawych antenek ala rekin, niebieskich kierunkowskazów, podświetlanych spryskiwaczy ale najbardziej wkur... ce są te niebieskie koguty na dachu i nie tylko.

Ja tez uważam ze czarny tyłeczek w Espero bardzo ładnie by sie prezentował, ale cóż... Pomyślimy nad tym

Cytat:
2010-02-08 22:53:29, rudi pisze:
za wyjątkiem głupawych antenek ala rekin, niebieskich kierunkowskazów, podświetlanych spryskiwaczy

dlaczego
Głupawe antenki też nikomu nie szkodzą , tym bardziej,że przez taką antenkę nie wjedziesz nikomu w tył, bo ma tak przyciemnione tylne lampy,że nie widać stopów

Mnie bardziej chodziło o aspekt legalności w początkowej treści posta ( czyli homologacja na auta o konkretnym ukompletowaniu), co do reszty posta moje zdanie jest jak wcześniej.Stanowcze nie dla modyfikacji zagrażających innym użytkownikom drogi.

Cytat:
2010-02-08 22:28:03, kylos pisze:
Przyganiał kocioł garnkowi nie żeby kiedyś nie było w klubie bordowego wehikułu z czarnym motipowskim zadkiem, który do dziś w innym wozie jeździ Co nie zmienia faktu że jest nie legalne ..

.."To nie ja byłam Ewąąąąąąąą..."

znaczy ..to nie ja byłem kotłem ..

Taki dymny zadek otrzymaliśmy niejako "w spadku" po poprzednim właścicielu - w pierwszym odruchu ( oraz z uwagi na zachwyconego nim Kolegę ) od razu i z dużą ulgą oddałem cały ten "black:" komplet w zamian za zestaw fabryczny

Drugorzędnym faktem było to , że do "złotego" pasowało to dużo bardziej /na szczęście - i tu mylisz się po raz drugi - już nie jeździ /

Kolejnym "odruchem" był zakup nowej , świeżutkiej blendy i pasujących do niego równie oryginalnych światełek tylnych /przyznaję, była próba , delikatnego, klarownego zaczerwienienia pomarańczowych elementów zadniego kierunkowania ..ale sama się szybko zmyła.....zresztą nawet jak było czerwono , kierunki świeciły jak najbardziej przepisowo pomarańczem /

Moje zdanie jest jakie jest...nie będę pieprzył o homologacji itp...ale w praktyce takie działanie to kompletna pomyłka !

Amen

Ku gwoli ścisłosci góre czyli stopy swiatła blende chciałbym pomalować taka samo farbą tylko wiśniowo czerwoną a kierunki i dół czyli tez światła cofania na czarno. Widziałem jak to wygląda na żywo i preznetuje sie bardzo zacnie

Cytat:
2010-02-08 23:39:49, osalivan pisze:
Ku gwoli ścisłosci góre czyli stopy swiatła blende chciałbym pomalować taka samo farbą tylko wiśniowo czerwoną a kierunki i dół czyli tez światła cofania na czarno. Widziałem jak to wygląda na żywo i preznetuje sie bardzo zacnie

Ale światła cofania są po to, żeby coś widzieć jak sie jedzie w nocy do tyłu a nie po to, żeby sie podobało ludziom na parkingu/dyskotece/zlocie.
Dla mnie jakiekolwiek przyciemnianie lamp (każdych) to totalna głupota i wieśniactwo, bo przemyślanym, ładnie wyglądającym tuningiem nie można tego nazwać.

Pozdr.

Cytat:
2010-02-09 00:20:43, robertkaluza pisze:
.. Dla mnie jakiekolwiek przyciemnianie lamp (każdych) to totalna głupota i wieśniactwo.."

też przysiadłeś przed komputer z "napiętą głową" czy co Ci jest ??

soooorki ...NMSP

Cytat:
2010-02-08 23:22:01, bogdan1 pisze:
Drugorzędnym faktem było to , że do "złotego" pasowało to dużo bardziej /na szczęście - i tu mylisz się po raz drugi - już nie jeździ /

A tam od razu nie jeździ ma tylko chwilowy postój do czasu liftingu przodka Ale może nie mówmy o nim za dużo, bo właściciel mimo nowego Esperaka i tak psioczy, po raz kolejny kupił Espero z musztardówkami na bocznych migaczach

Cytat:
2010-02-08 23:06:17, JaRabbit pisze:
dlaczego Głupawe antenki też nikomu nie szkodzą , tym bardziej,że przez taką antenkę nie wjedziesz nikomu w tył, bo ma tak przyciemnione tylne lampy,że nie widać stopów Mnie bardziej chodziło o aspekt legalności w początkowej treści posta ( czyli homologacja na auta o konkretnym ukompletowaniu), co do reszty posta moje zdanie jest jak wcześniej.Stanowcze nie dla modyfikacji zagrażających innym użytkownikom drogi.

no sorry ale ja tu nie miałem na myśli jakiegoś tapetowania tylko lekkie przydymienie, które w żaden istotny sposób nie odbija się na świeceniu lamp i z pewnością nie zagraża niczyjemu bezpieczeństwu - myślę że zdrowy rozsadek jest zawsze najważniejszy i będzie OK.

Cytat:
2010-02-09 19:31:29, rudi pisze:
myślę że zdrowy rozsadek jest zawsze najważniejszy i będzie OK.