MotoNews.pl
9 Tarcze przod (25467/0) - NT

Tarcze przod

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie co do tarcz z przodu.ile grzebania,jakie koszty?jest kilka rysunkow w necie jak to zrobic ale czy ktos nie ma jakiegos lepszego instruktazu?wszedzie jest napisane ze maja byc tarcze od poldka?!

czwartek/piatek będzie na www... fotki, opisy, rysunki z CADa, itp. historie by Krzemowy .. odrobinę cirpliwości, bo mam tyle roboty z różnymi stronami że czasem tym rzygam

Cóż za poświecenie!! Nie wiem jak inni ale ja w każdym razie jestem wdzięczny za wszelką pracę jaką dla nas robisz!! Dużo pomaga i jest naprawde nieocenioną skarbnicą wiedzy wielu ludzi zapisaną na necie!! Jeszcze raz dzięki!! Byle tak dalej!!
P.S.

kubis_the_best perełko, jak mnie ładnie poprosisz i odpowiednio dasz w łapę to się podejmuję sporządzić cały taki zestaw. Moje hamulce działają bardzo ładnie od kilku tygodni, byłem z nimi na przeglądzie i nikt nic się nie czepiał. Jak na razie nie stwierdziłem wpływu deszczu na skuteczność hamowania, może temu że mam założone osłony tarcz. Jedynie jak są ciepłe i się powoli hamuje przy prędkości poniżej 30 km/h to troszkę piszczą.

[ wiadomość edytowana przez: krzemowy dnia 2003-09-16 20:05:57 ]

jakie byłyby koszty takiego zestawiku ???

tez musze wlozyc tarcze, oblukiwałem kiedys ta sprawe to tak mniej wiecej kolo 200 pln powinno wyjść

To zależy jaki zestaw i z czego dokładnie. Taki najprostszy kit(płytki mocowania zacisków, obtoczone piasty, dystanse piasta-tarcza i osłony tarczy) to wychodzi coś koło 150 zł, ale wartość ta może podlegać istotnym wahaniom(cena surowców i obróbki u tokarza), zaś zestaw w pełni kompletny(zregenerowane zwrotnice, piasty z nowymi łożyskami, nowe tarcze i klocki itp.) około 500 zł, ale jak zajefajnie działa! Jeżdzę już prawie miesiąc i ciągle jestem pod wrażeniem. Co będzie jak siądę do cudzego malca to chyba się rozbiję

Cytat:
2003-09-16 22:08:22, Peeryt pisze:
tez musze wlozyc tarcze, oblukiwałem kiedys ta sprawe to tak mniej wiecej kolo 200 pln powinno wyjść

Mnie cala obrobka u tokarza wyszla moze z 50 zl reszta to czesci ktore dostalem jak rozbieralismy 125p . Widzialem opis na f&f jest zrobiony profesjonalnie ale zdjecie zrobionej blachy jest niezbyt tak wyglada moja blacha calkiem niezle jak na obrobke czesciowo brzeszczotem poszly chyba ze 3 szt otwor i poglebienie robione przez tokarza. A i jak ktos bedzi robil to nech robi to na zwrotnicach tych ktore maja byc zalozone bo kazda jest inna.

ja narazie ma (szczęki FERRODO) i bebny BREMBO (od sieny)....narazie starcza ale zastanawiam sie nad tarczówkami tym bardzej że chce wstawic 900...

To nie zdjęcia, to skany