MotoNews.pl
3 [K] altus 110 do regeneracji tanio (242952/53) - NT

[K] altus 110 do regeneracji tanio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie , chętnię kupię kolumny altus 110 , do regeneracji , w cenie stosownej do stanu , do 100 km od katowic odbiór osobisty

Cytat:
2010-02-03 21:53:12, Blady pisze:
jak w temacie , chętnię kupię kolumny altus 110 , do regeneracji , w cenie stosownej do stanu , do 100 km od katowic odbiór osobisty

piecyk ?

kup mildtony 110,ja mam takie w pokoju i są bardziej efektywne niżeli altusy ze względu na pojemność.

kupuj 110 albo 140 - to są bardzo porządne głośniki - tylko jak je będziesz robił to nie szczędź wytłumienia - żeby grały głośnikiem a nie paczką bo to ich wada

Cytat:
2010-02-04 09:25:40, HEMIGTX pisze:
kup mildtony 110,ja mam takie w pokoju i są bardziej efektywne niżeli altusy ze względu na pojemność.

wlasnie dobrze gada Mildtony sa bardziej efektywne niz altusy.Z mildtonow wyciagniesz wiecej bassu z altusow sam sopran
Mialem altusy i mildtony podlaczone do jednego zestawu i zdecydowanie polecam mildtony

Ale wyglądem Altusy przebijają Mildtony, fakt faktem ze wyglądem sie nie gra. Ja mam Altusy 110.

najsampierw:
1. wytłumić i poprawić paczkę
2. zadbać o dobre ułożenie głośnika w paczce
3. sprawdzić i ewentualnie przestroić zwrotnicę
4. na końcu dopiero zastanawiać się nad wymianą głośnika niskotonowego

PS: Fani łupanki i technomłoty niechaj sobie uświadomią, że głośnik ma grać dźwiękiem a basem to se może woofer dudnić...

Sam kiedyś chciałem altusy 140 ale nadarzyła mi się nie lada okazja zakupić Mildtony 110 od osoby,która remontowała mieszkanie i chciała je wyrzucić na śmietnik pomimo,że są w super stanie Filmy ogląda się na tym zestawie bardzo przyjemnie,już nie wspominając,że brata wieża aiwa za tysiaka,która ma subwoofer gra gorzej,nie ma efektów i dźwięk nie jest krystaliczny.
Testowałem moje mildtony na weselnych poprawinach na duużej sali i ten sprzęt radzi sobie rewelacyjnie,te głośniki nadają się właśnie na takie imprezy bo w małym pokoju nie uzyska się pełnego efektu.

A moze 2 Altusy 75 byś chciał po wymianie niskotonowych z oryginalnymi podstawkami.

[ wiadomość edytowana przez: 5Turbo dnia 2010-02-04 13:55:25 ]

Miałbym coś takiego na sprzedaż, do tej pory używane w kinie domowym jako "tyły".

Jak coś to pisz na priv

po kupnie proponuje tez wymienić kable do przetwornika niskotonowego na grubsze... moje po regeneracji i zmianach grały naprawdę super (ale co dobre szybko się kończy r... )