Jakiś fajny termometr do wmontowania do espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ma ktoś coś takiego ? Musi być czarny, podświetlany razem ze światłami, najlepiej na zielono, ma pokazywać temperaturę wewnętrzną i zewnętrzną i najlepiej gdyby dał się wmontować w tą lukę między radiem i panelem ogrzewania.
Na allegro nic takiego nie ma.
A przydałby mi się w Esperaku...

Cytat:
2006-07-07 21:26:45, pjacek26 pisze:
Ma ktoś coś takiego ? Musi być czarny, podświetlany razem ze światłami, najlepiej na zielono, ma pokazywać temperaturę wewnętrzną i zewnętrzną i najlepiej gdyby dał się wmontować w tą lukę między radiem i panelem ogrzewania. Na allegro nic takiego nie ma. A przydałby mi się w Esperaku...

Ma Darek54495, ma Adam4302...pewnie Andi_K i Martyl też mają ...natomiast nikt pewnie nie ma takiego giganta jak Ty chcesz wpakować ....i jeszcze wymagania kolorystyczno-oświetleniowe.... ...Będzie Ciężko

Cytat:
2006-07-07 22:35:58, bogdan1 pisze:
Ma Darek54495, ma Adam4302...pewnie Andi_K i Martyl też mają ...natomiast nikt pewnie nie ma takiego giganta jak Ty chcesz wpakować ....i jeszcze wymagania kolorystyczno-oświetleniowe.... ...Będzie Ciężko

Boguś,ale między radiem,a panelem jest aż 1 cm luzu

Cytat:
2006-07-07 22:39:36, JaRabbit pisze:
Boguś,ale między radiem,a panelem jest aż 1 cm luzu

mm...to łon ma na myśli tem zaślepkem ?? ...no jooo...źle zinterpretowałem widać ...myślałem o tym "schowku" na fajki

Ja mam taki, pomysła ściągnąłęm od Darka54495, z tym że lekko go stuningowałem. U mnie wyglada tak:

Adaś, to drugie zdjęcie - wygląda jakbyś samochód w pokoju trzymał ...

Cytat:
2006-07-08 00:36:07, Adam4302 pisze:
Ja mam taki, pomysła ściągnąłęm od Darka54495, z tym że lekko go stuningowałem. U mnie wyglada tak:

Czy ten termometr ktory pan zamontowal w swoim espero stale wydaje jakis pisk czy tylko po wlaczeniu na krótką chwilę

Adas jak zrobiles ze swieci na zielono i czy zmiescilby sie w ta tabliczke nad radiem ?

Z opisu na aukcji wynika ze termometr piska ino chwilke..

Niestety chyba nie ma na rynku normalnych termometrów. Albo są jakieś zbajerowane z trzema wyświetlaczami i ilością przycisków, że bez manuala ani rusz, albo są właśnie takie ja na załączonych obrazkach, których wielkość pasuje bardziej do nawigacji satelitarnej i koniecznie na blu podświetlane. A w złomiaku jest potrzebny prosty niewielki wyświetlacz 3 pozycyjny bez żadnych przycisków i bez temperatury wewnątrz... no ale takie rzeczy to tylko w Erze... w samochodach, które termometr mają w standardzie.

Tylko jak jest włączone podświetlenie to piszczy. Da sie z tym żyć, ale trzeba radio włączyć
Podświetlenie stuningowałem dając między płytke świecącą na niebiesko a wyświetlacz właściwy kawałek folii zielonej, takiej jakiej Czarek_Rej używa do zmiany podświetlenia zegarów Efekt co prawda do dupy, bo świeci bardzo nieśmiało ale przynajmniej na zielono.
Cytat:
2006-07-08 11:04:22, Navi pisze:
Adaś, to drugie zdjęcie - wygląda jakbyś samochód w pokoju trzymał ...

No ba

witam ja mam juz 1,5 roku taki termometr klik i jestem z niego b. zadowolony.Umiescilem go nad konsola srodkowa
wyglada to tak

pozdr

Fajnie wygląda ten nad lusterkiem, ale...
- po pierwsze temperatura w środku podawana będzie chyba zawyżona bo jest wystawiony na słońce (ten nad konsolą tak samo)
- po drugie kiepsko stamtąd ciągnąć kable do czujnika zewnętrznego.
Miejsce o którym pisałem (ten 1 cm luzu nad radiem) jest naturalne i idealne. Pomyślcie jak ładnie by wyglądał tam szeroki podświetlony termometr i łatwo prowadziło by się kable których wogóle by nie było widać, no i nie świeciło by na niego słońce.
Ale takie rzeczy to chyba tylko w erze jak ktoś napisał ...

Ja mam z kolei taki:
klik

Cytat:
- po pierwsze temperatura w środku podawana będzie chyba zawyżona bo jest wystawiony na słońce (ten nad konsolą tak samo)

I tu sie zdziwisz ,ale ten moj ma czujnik temp. wewn. w lewym dolnm rogu i mimo ,ze na gorna jego czesc swieci slonce to pokazuje prawie tak samo jak termometr, ktory kiedys dla proby umiescilem w tej kieszeni (jak to Bogus nazwal na fajki ) . Roznica miedzy wskazaniami 1 i 2 wynosila 0,5 C !! (tylko)/ten nizej pokazywal min. nizsza temp. niz ten u gory ! dlatego postanowilem go zostawic nad konsola! (a kable etz mam tak schowane ze w ogole ich nie widac,bo rozkrecilem kiedys te pare srubek i mam je schowane za konsola z kratkami i dalej na zewn. przez bok komory
pozdr

A ja przed chwilą zamówilem sobie ten termometr który zamontował sobie "Adam4302". Mam nadzieję że będę z niego zadowolony.

A tak wogóle jest on trwały?

Trudno powiedzieć czy trwały, u mnie jeździ ponad pół roku, u Darka54495 troche więcej. Oba narazie działają.

że nie rozumiem - jk sie wlaczy podswietlenie to piszczy ciagle ??? to nie chce

A ja mam taki zwykjly czarny pokazuje in/out i jest nad konsola centralna umieszczony. ja i tak uzywam tlyko opcji out

tez mialem ten termometr piszczal jak diabli po 2 tygodniach polecial do kosza... i na stala cisza wkur..a strasznie przynajmiej mnie.

tak troche nie na temat ale odnosnie termometru...

nie wie ktos jak to wyglada przy climatronicu? temeraturka idzie z tego samego czujnika na wskazania na klimie i w komputerze pokladowym czy sa dwa inne??? tak mnie to zastanawia...