Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit TOYOTA DRIVER Toyota Corolla WF | 2010-08-23 15:56:02 Stanąłem prze koniecznością wymiany tarczobębnów w Toyce. Niestety do mojego modelu (1,4 VVTi) są przewidziane dwie średnice 258 i 269 mm. W serwisie tajoty powiedziano mi:"Proszę zostawić samochód,na pewno założymy tarcze o odpowiedniej średnicy" ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Talus dnia 2010-08-25 21:57:29 ] |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2010-08-23 20:09:29 Zdejmij koło,zmierz tarcze i kup identyczne. |
![]() JaRabbit TOYOTA DRIVER Toyota Corolla WF | 2010-08-25 11:16:45
Podejrzewam,że wiedzieli. Tylko to taka "bezinteresowna nieżyczliwość", żeby klient za dużo nie wiedział i zrobił u nich. ![]() Zmierzyłem tarcze-258 mm i samochód wyprodukowany w gb ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-08-25 11:47:30
To akurat dziala jak nic na szkode firmy.Po pierwsze skoro nie wiedza to lepiej do nich nie jechac,a po drugie jak mi ktos wyjezdza z takim textem ,to chocby z przekory pojade do kogos innego. Rozumiem kiedy chodzi o jakas tajemnice firmy lub sposob naprawy do ktorego dochodzilo sie dlugo i mozolnie ,a teraz mozna na tym zarobic,bo inni nie wiedza. Doswiadczenie nauczylo mnie ze jezeli ktos jest niemily,lub mi cos tlumaczy i nic z tego nie rozumiem,to on tez nic niewie i wali scieme ![]() ![]() Sam osobiscie odsylam czasem klientow do kogos kto podstawowe czynnosci moze zrobic taniej odemnie,zostawiajac sobie to czego inni nie zrobia a u mnie kosztuje odpowiednio do skali trudnosci.Uwazam ze takie podejscie jest w porzadku,trzeba ludziom dobrze zyczyc ,to samemu tez wtedy sie dobrze wiedzie. Tak to jakos jest w zyciu ze jak komus zrobisz przysluge to potem kto inny zrobi tobie. |
karpik1 TOYOTA DRIVER Avensis 2FL Gdynia | 2010-08-26 20:50:01 Bigelektron za takie podejście życzę ci wszystkiego najlepszego ![]() |