[126] Skrzynia od bisa i slimak od zwyklego malucha?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zmienilem w malcu skrzynie na ta od bisa i drastycznie spadly wskazania predkosciomierza. Przypuszczam, ze wine za to moze ponosi slimak linki predkosciomierza od zwyklego malucha.
Mozliwe to jest? Czy w skrzyni bisa jest slimak o innym przelozeniu w stosunku do slimaka ze zwyklej skrzyni?

Przełozenie jest na pewno inne, bo masz inne przełożenie główne w skrzyni bisa. Zeby jechac z taka sama predkoscia jak zwyklym maluchem to walek atakujacy obraca sie wolniej stad dziwne wskazania.

dokladnie - slimak sie dobiera do przelozen - w kancie sa rozne w zaleznosci od mostow np.

Taka jest teoria - sam kiedyś zgłębiałem temat napędów prędkościomierza, miałem jeden napęd wyjęty na 100% ze skrzyni normalnej, drugi na 100% ze skrzyni BISowej i był zonk, obydwa miały jednakowe przełożenie... Chociaż miały różne numery na obudowie, teoretycznie nie były pomieszane. Później znalazłem w normalnej skrzyni napęd z numerem jak BISie. I bądź tu z tego mądry :| Mimo poświęconej kupki czasu nie rozwiązałem sprawy. Fiat - i wszystko jasne.

Cytat:
2010-06-18 21:07:43, Zuraw pisze:
Czy w skrzyni bisa jest slimak o innym przelozeniu w stosunku do slimaka ze zwyklej skrzyni?

Jeśli Ci sie bardzo nie spieszy to sprawdze czym dokładnie różni sie jeden od drugiego.

No jakby udalo ci sie to na dniach sprawdzic, bede wdzieczny. Bo do Zvolenia jeszcze cos moze poprawie.

A bis nie ma przypadkiem innego licznika ??

O ile pamiętam nie, k=1000.

ślimak jest inny