| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mieszczan Espero 1,5+ Gaz Tomaszów mazowiecki | 2009-03-24 12:44:33 witam. mam pytanie .jeśli zrobi się stłuczke i jest się winnym .i zbieganie się z tamtad ale numery osoba pocszkodowana spisze .to moze to zglosic na policje ?(nie ma zdiec tylko nr rejestracyjny |
greenberg Espero 1.5 San Diego na 45% | 2009-03-24 12:47:49 tak oczywiście że może
dodatkowo jeszcze będzie zarzut o uszkodzenie mienia oraz ucieczkę z miejsca wypadku |
Mieszczan Espero 1,5+ Gaz Tomaszów mazowiecki | 2009-03-24 12:55:26 ale nie ma dowodu .oczywiście tylko gdybam .ja w zadnej stłuczce nie uczestniczyłem ![]() [ wiadomość edytowana przez: Mieszczan dnia 2009-03-24 13:01:02 ] |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2009-03-24 13:01:06 jeżeli były jakies uszkodzenia to oględziny wystarczą
Ewentualnie jakiś świadek zdarzenia, przechodzień, pasażer.... Poza tym kto by podał markę, kolor i numery rejestracyjne
Do tego poda jeszcze jakieś znaki szczególne, złamana antena, spojler, antena CB po lewej stronie dachu, naklejka PL z Wyborczej lub nawet ze miał dwa rodzaje kołpaków, albo że mu któregoś brakowało i jesteś w czarnej d..ie
Jak ktoś kiedyś tu napisał - jeżeli miałeś miętkie serce, musisz miec teraz twardą du..ę
Czekaj grzecznie na odwiedziny smutnych panów na czarno ubranych
Rozumiem że kogoś puknąłeś i uciekłeś
Ale tfardziel |
Mieszczan Espero 1,5+ Gaz Tomaszów mazowiecki | 2009-03-24 13:27:52 hehehe no co ty. |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2009-03-24 23:13:00 co więcej - twój ubezpieczyciel wypłaci poszkodowanemu odszkodowanie z OC, a później- zgodnie z ustawą ma prawo żądać od ciebie zwrócenia wszelkich kosztów - odszkodowanie plus inne takie... nie warto uciekać |
mswalcza Daewoo Espero 1,8 CD Kraków | 2009-03-28 23:06:53
Pytanie: może to zgłosić na policję? Odp. M O Ż E
I powinna zgłosić! cyt.: "zrobi się stłuczke i jest się winnym"... Jak jest się winnym, to ponosi się konsekwencje! Buractwo! Jeśli się spowoduje kolizję, to powinno się wyciągnąć z tego wnioski i nie uciekać, tylko przyjąć to na "klatę"... |
kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2009-04-02 22:30:40 Miałem coś takiego, facet obtarł moje Espresso i pojechał. Zapisałem nr rejestracyjny i markę. Potem telefon do policji i usłyszałem, że mam przyjechać na komendę i zgłosić to będzie dochodzenie.
Kobar |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2009-04-02 22:38:23 I musisz niestety pojechać
Będzie to trwało długo, ale... Oględziny Twojego wozu, Twoje zeznania ... Beda wzywać gościa, ktry Cie obtarł, oględziny wozu itp. Jak dobrze pjdzie to Sąd Grodzki i Gość do ukarania, za spowodowanie kolizji i oddalenie się z miejsca. Ty spokojnie będziesz mógł zgłosić szkodę do ubezpieczyciela sprawcy |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2010-02-19 12:13:33 Witam,
Prosze o pilna pomoc. Mialem wczoraj nieprzyjemna sytuacje. Siedzę w aucie i czekam a tu nagle LUP! Koles cofal i uderzyl mi w tylni zderzak. Wyskoczylem wkurzony i troche przestraszony. Sprawca spokojnie mowi ze zobaczymy co sie stalo itp... Wyją jakiś recznik i zacza przecierac moj zderzak. Jak zobaczylismy uszkodzenia byly niewielkie - lekkie zarysowanie zderzaka i zdarzak jakby lekko sie rusza. Nie chce na czlowieku "zarabiac" jednak to nie moje auto i zadzwonilem do wlasciciela ktory powiedzial mi abym wzial od sprawcy 200zl. Sprawca bez problemu sie zgodzil jednak stwierdzil ze nie ma przy sobie pieniedzy. Zaproponowal spisanie oswiadczenia w ktorym przyznaje sie do spowodowania uszkodzenia. Powiedzial mi rowniez ze przywiezie mi jutro gotowke w zamian za to oswiadczenia. Auto ktorym kierowal sprawca bylo sluzbowe. Telefon do tej osoby milczy. Co tu zrobic? Jezdze juz wiele lat ale taka sytuacja spotkala mnie po raz pierwszy. Nie chcialbym aby ktos inny ucierpial (wlasciciel auta). Ile mam czasu na zgloszenie takiej szkody? Jesli zderzak lekko sie rusza to co tam sie moglo uszkodzic? Jesli da sie to "dokrecic" to moglbym temu czlowiekowi darowac. Jednak nie przyjemne jest to ze sprawca olewa i nie odbiera telefonu. Prosze o rade - z gory dziekuje. R. PS. Jedyne moje niedopatrzenie to ze nie spisalem sprawcy z dowodu ale sa dane auta, polisa i jego (chyba prawdziwy) podpis. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-02-19 12:23:05
Rozumiem, że nie spisałeś danych z dowodu rejestracyjnego? Nie są potrzebne. Na notce z policji i zgłoszeniu szkody do PZU mam nr PJ sprawcy i nr polisy. Nr DR nie ma spisanego. Zadzwoń/jedź do jego ubezpieczyciela i dowiesz się szczegółów. Co do 200 zł to pamiętaj, że przy wyrządzeniu szkody OC wzrasta o 10%. Żeby sprawcy się opłacało płacić z własnej kieszeni musiałby płacić rocznie min.2000 zł OC. |
Ravpraca Klubowy Weteran Esperolot Warszawa-Kraków | 2010-02-19 12:53:23 Piotr_ek - dziekuje za odpowiedz.
Policji nie wzywalismy bo to bylo niewielkie uszkodzenie. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2010-02-19 12:59:01
Nie musieliście -ja Ci tylko napisałem jakie m.in. dane policja umieściła na notatce ze stłuczki której ja doznałem (w służbowce) i jakie dane wpisywałem w zgłoszeniu szkody do PZU. Nr dowodu rejestracyjnego czy osobistego nie ma. |
kojak27 Espero Łódź | 2010-02-19 15:48:51 Coś w temacie.
www.lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7577342,Jest_stluczka__Policja__na_tej_drodze_nie_pracujemy.html [ wiadomość edytowana przez: kojak27 dnia 2010-02-19 15:55:30 ] |
Skorupa-S1 Klubowy Weteran Nie pomógł ani razu Wieluń | 2010-02-19 16:31:06
|
kojak27 Espero Łódź | 2010-02-19 17:16:08 dzięki |