Śmieci w błotniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy Wy też macie śmieci w błotniku? A konkretnie po otwarciu drzwi z przodu, po stronie zawiasów na dole jest (przynajmniej w moim złomie) dziura do błotnika. Czy ona jest czymś zasłaniana w oryginale?

Ja miałem i mam nadal ...........

To mi ulżyło, bo już myślałem że mi rdza, albo myszy wyżarły.

jaka dziura? wszyskie blaszki mam spasowane

Blaszki są spasowane, nie wiem jak Ci to wytłumaczyć.

He, he Piotrek - to mamy taki sam wybrak
U mnie też jest prześwit i można sobie pooglądać błotniki od wewnętrznej strony
Zawsze prze jakimś spotkaniem pamiętam o tym, zeby pokukać u kogoś czy też tak mają, ale potem jest tyle ciekawszych rzeczy do obgadania.
Konkretnie chodzi o prześwit pomiędzy przednimi słupkami drzwi a błotnikami
Ciekawe, czy wszyscy tak mamy

No dokładnie. Otwierasz przednie drzwi, klękasz jakbyś się chciał wyspowiadać do głośnika w przednich drzwiach i widzisz wnętrze pomiędzy błotnikiem, a wnętrzem silnika. Zmieści się tam chyba puszka z piwem 0,33.

Panowie !
Bądźcie tak mili i sprawdźcie też w swoich bolidach, czy macie takie same objawy jak my z Piotrkiem - prześwit pomiędzy przednim słupkiem drzwi a błotnikiem. Czy to norma czy mamy siakieś wybraki

Sprawdziłem. To jest wnęka, w którą chowają się drzwi przy otwieraniu. Obudowana blachą ze wszystkich stron (oprócz dołu).

Pozdr Czedu

Wnęka... głęboka dosyć jak na wnękę.

Też takowe coś mam - świetnie zbiera smieci, szczególnie liście .
Czasem przepłukuję to myjką ciśnieniową, ale chyba niewiele to daje.

ja tez mam dziure i widzialem jeszcze trzy sztuki z takimi

moze da sie tam cos zamontowac ? jakas blachowe ?

Cytat:
2003-09-04 13:16:02, macbigos pisze:
ja tez mam dziure i widzialem jeszcze trzy sztuki z takimi

moze da sie tam cos zamontowac ? jakas blachowe ?

Zabudować napewno się da. Uważać jednak trzeba, żeby w jakiś sposób nie ograniczyć sobie możliwości otwarcia dżwi.
Swoją drogą, jeśli komuś chce sę bawić, to zawsze może raz w rokuzdjąc błotniczek i wyczyścić znajdujący siętam syfek

w Nubirach , lanosach i matizkach jest to już zakryte taką specjalną gąbką dźwiękochłonną.
To bardzo niweluje hałas opon.

Chcialem to kupic od nubiry i załozyć do espero....i tu zonk.....nie występuje jako część zamienna

Cytat:
Swoją drogą, jeśli komuś chce sę bawić, to zawsze może raz w rokuzdjąc błotniczek i wyczyścić znajdujący siętam syfek

Ja tam wolę inne zabawy

Na pewno wszyscy tak mamy. Kiedyś sprowokaowałem taki temat na forum. Chyba nikt nie wpadł na pomysł jak temu zaradzić. Myślę, że na dole powinny być spore dziury aby błotko z liście itp mogło swobodbie z tamtąd wylecieć.