MotoNews.pl

Jak rozroznic resor panstwowy od rzemieslniczego ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam do kupienia tanio nowy resor ale wlasciciel nie ma pojecia czy jest to resor panstwowy czy rzemieslniczy, tu mam wlasnie prosbe do Was, czy ktos moglby mi objasnic jak rozpoznac te dwa typy resorów?? z gory dzeikuje i pozdrawiam

panstwowy ma kazde pioro na koncach podgięte lekko do góry

O ile dobrze pamiętam to na obejmach były znaczki FSM.

Z tego co slyszalem kiedys to rzemioslo ma skrecane obejmy albo cos takiego a fabryka ma zgrzewnye czy tam spawane.

Kupiaste rzemo można rozpoznac z daleka;/ Pierwsza i w gruncie rzeczy zasadnicza różnica to obejmy piór na skraju resora niedaleko tulejek. Fabryczny posiada takie ładne zaginane z zaczepami i nabitym nie rzadko numerem. Rzemo to wykonane z grubej blachy zagięte beszczelnie skoble które z czasem się odginają i odpadają.......

Rzemo to kupa

moglby ktos pokazac konkret fotke...bo tez musze kupic.

Niestety brak dostępu do aparatu uniemożliwia mi to;/ Napewno rozpoznasz;]

jade wlasnie po niego...cena 94 zl panstwowy. obejrze dokladnie itp. a co do wahaczy...BRAK panstwowych...maja jakiegos dobrego rzemieslnika a cena 84 zl.....malce sie koncza;/

nie jestem pewien ale fabryczny resor pownien miec wybity symbol B w trojkacie na obejmiach pior. ale nie jestem w 100% pewien

no to ja dam fotke jak wygalda fabryka...i dodam cos od siebie...

bylem 2 godzinji temu kupic. Zajezdzam do mojego sklepu gdzie zawsz ekupuje i mam rabaciki i mowie ze chce FABRYCZNY. no i kobita mi daje...niezbyt mi wygaldal na fabryczny..no ale jakies nabicia mial itp no wiec place 95 i fruuu do kowala...15 minut pozniej ów kowal smial sie ze mnie ze kupilem szmaciarksie rzemioslo i ze on tego KLEPAC NIEBEDZIE....no i zaczela sie dyskujsa....zaczal mi poakzywac stare resory..polecil mi oddac ten co kupilem i smigac do jego zaprzyjaznionego sklepu.....wchodze i mowie Fabryka....no i dostalem za 103 zl... a obok IDENTYCZNE RZEMIOSLO z tym ze opisane....które wygaldalo tak samo jak ten pseudo "fabryczny" ktory przed chwila w innym sklepie oddawalem......zatem panowie fotk apoakazuje fabryke i nie dac sie zrobic w chu...... Ma nabite B i wogole widac ze to solidna robota....

Panowie widujecie jeszcze gdzies te panstwowe resory nowe??

Pat,trzeba było powiedzieć bo jeszcze rok temu w jednym ze sklepów w k-k widziałem dwie sztuki państwowych resorów do malca.Jak będę w tym sklepie to zerknę za nimi,jeśli będą to dam znać.Rok temu kosztowały 120zł/szt. pytałem bo myślałem,że za pół darmo da się wyhaczyć i nieco zarobić

no to wiesz

Panowie.
Dzisiaj w sklepie sprzedawca powiedział mi że może zamówić resor z Lublina i będzie na 100% oryginał bo Lublin robił dla fabryki. Ma ktoś wiedzę ile z tego jest prawdą?

Kupiłem tydzien temu wlasnie oryginał z Lublina wyglądał tragicznie odrazu oddałem...

Na allegro są resory http://allegro.pl/item925312938_resor_fiat_126p_nowy.html. Ponieważ też jestem na kupnie czy ktoś miał okazję zweryfikować ich jakość?

próbowałem zamówić dla Pat'a fabryczny z hurtowni to wyglądał tragicznie, bez przekładek plastikowych, obejmy bez plastikowych podkładek ogólnie porażka Współczesne rzemiosło wyglądało prawie jak stara fabryka

Cytat:
2005-09-10 09:41:56, speed555 pisze:
panstwowy ma kazde pioro na koncach podgięte lekko do góry

Panowie - nie wiedziałem że nasz rząd produkuje resory