Nie chce odpalić na gazie????????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie mam espero 1.5 dohc 16v chodzi tylko na gazie(popsuta pompa paliwa) stał on na dworze przez ten czas co była zima i jak mrozy puściły chciałem go odpalić ale nie odpalił.Przestawiłem obrotu kopułką i odkręciłem mu więcej gazu żeby dostał ale to na nic.Raz odpalił ale trzymał obroty na 500 i odrazu zgasł i od tamtego czasu już nie odpalił.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pomocy może ktoś wie o co chodzi..!!!!!!!!!!!!

zacznij od wymiany świec i kabli. tez mi wcześniej nie palił na gazie a po wymianie zapala.

Zaczął bym od wymiany pompy paliwa. Na benzynie nie ma siły musi odpalać. Kręcenie kopułką na pałę nie przyniesie nic dobrego. Poza tym tak jak radził Tobie adrian05031991 wymień świece, przewody, kopułkę i palec. Możesz pokusić się o wymianę cewki impulsatora.

Cytat:
Zaczął bym od wymiany pompy paliwa.

Ta.
Jestem za.

Jak przebiję zbiornik paliwa to nie będę go wymieniał tylko będę pchał Będę też pytał czemu nie mogę popchnąć pod górę dość stromą...

Nie no tak na poważnie to pompa obowiązkowo do wymiany. W zimne dni nie bardzo na gazie. Jest za zimny, a po za tym można parownik uszkodzić. Membrany.

[ wiadomość edytowana przez: Ikarus260 dnia 2010-03-18 16:37:18 ]

Pompa paliwa to znów nie tak wielka kasa, i tylko kilka śrub do odkręcenia, a jak zajedziesz parownik to wyjdzie drożej. No i zimą też tedy będziesz mógł odpalać nie czekając do wiosny.

A ja bym jeszcze wyciągnął siedzenie pasażera , lekko popuścił blendę i wyciągnął przekaźnik świateł p-mgłowych ...może zapali ???

Ludzie!!...co to jest ?! forum Espero czy szambo pogolfiastych odpadów ??

Sposób myślenia "nowoesperackich" jest tak powalający , że czasem mam ochotę napisać coś zupełnie INNEGO niż piszę !!
/tylko surowa Pani Mod powodywa ,że się wszczymujem /

Cytat:
2010-03-18 17:11:07, bogdan1 pisze:
/tylko surowa Pani Mod powodywa ,że się wszczymujem /

Bogdan, nie wstrzymuj bo to nie zdrowe (*)

maniek481, NIE KOMBINUJ, TYLKO KUP POMPĘ bo ręce opadają!

(*) Niech łaskawa Pani Mod wybaczy to prostackie OT

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

Cytat:
2010-03-18 13:08:37, maniek481 pisze:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!Pomocy może ktoś wie o co chodzi..!!!!!!!!!!!!

Ja wiem. Masz popsutą pompę paliwa

Cytat:
2010-03-18 17:11:07, bogdan1 pisze:
Ludzie!!...co to jest ?! forum Espero czy szambo pogolfiastych odpadów ??

Wybaczcie ale nie mogłem się powstrzymać - bogdan1

A teraz na poważnie...
Maniek wymień tą pompę i zdaj relację jaki efekt! Nie będziesz raczej odpalał auta cały czas tylko na LPG...

To co mam ochotę napisać nie nadaje się do druku.

To nie drukuj, tylko napisz na forum

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

Jak chcesz mogę podjechać i pomóc Ci zamontować nową pompę jak już będziesz miał.

Cytat:
2010-03-18 19:23:58, Blister pisze:
Jak chcesz mogę podjechać i pomóc Ci zamontować nową pompę jak już będziesz miał.

Jak mu kupisz pompę,to z przyjemnością przyjmie twoją pomoc

aż mi wstyd ze mam ten sam status co ten maniek(bez urazy oczywiście)
jak chce się jeździć to trzeba inwestować a nie kombinować i mieć nadzieje ze może się uda

Coś jest nie tak z tym tematem. Dam sobie rękę uciąć, że wczoraj wyglądał inaczej. W każdym razie nie odpala się auta na gazie bo wtedy instalacja lpg jest bez sensu. To co się na niej zaoszczędzi trzeba władować w naprawy. Na lpg powinno się przełączać przy temperaturze 30 stopni. W przeciwnym przypadku parownik nie odparowuje wody i dostaje się ona do silnika. Skutków chyba nie trzeba tłumaczyć. Tutaj masz nową, kompletną pompę i nie przynoś wstydu klubowi kombinując jak ominąć pompę paliwa

Cytat:
2010-03-19 12:53:20, robert_or3 pisze:
Coś jest nie tak z tym tematem. Dam sobie rękę uciąć, że wczoraj wyglądał inaczej..."

booo...szanowny Kolega żółtodziób utworzył ..../zapewne dla podkreślenia rangi swojego wpisu / DWA identyczne wątki ....wpisałeś się wczoraj w ten , gdzie prawie nikt nie pisał

..widać Mod(da) zrobiła z tym porządeczek i stąd dziś inny nieco obrazek

Cytat:
2010-03-19 13:09:36, bogdan1 pisze:
booo...szanowny Kolega żółtodziób utworzył ..../zapewne dla podkreślenia rangi swojego wpisu / DWA identyczne wątki ....wpisałeś się wczoraj w ten , gdzie prawie nikt nie pisał ..widać Mod(da) zrobiła z tym porządeczek i stąd dziś inny nieco obrazek