| « Poprzedni | Nastpny » |
Espero_ProSport_18CD CDJart Wgrowiec | Jakis czas temu zalozylem gaz, jechalem sobie niedawno tem i przy omijaniu jednego kolesia cos pierdyklo, myslalem ze go trzeplem, zjechalem na parking, autko OK i flaka tez nie bylo. Mowie nic, jade dalej, wtedy espero mialo taki fajny basowy dzwiek (hmmm myslalem ze moze wydech), wrocilem do domciu i patrze, a tu garby w masce, podnosze maske i okazalo sie ze filtr powietrza wypie****** w klape. No i teraz mam ladnego dromadera z blachy |
MaciekGT Espero 1,8 CDX petro ... Warszawa | No widzisz jak to jest z tymi zaletami gasssu... teraz masz okazj dokona tunningu maski i wykona pikny otwr pod dolot powietrza, ktry bdzie jednoczenie "otworem ulgi" dla perdykajcego filtra powietrza.. PS. Otwr ulgi to taki zwrot techniczny... (wyjanienie dla tych co nie byli na Politechnice |
Zoltar Fajne Gdask | Strza gazu widziaem raz w Polonezie starym U siebie nigdy... Ten temacik by wszechstronnie opisany na forum... Opaski, klapki itd. Pozdro. |
Zoltar Fajne Gdask | Petersen to e ostro "zamuli". Ciekawe co na to silnik Espero_ProSport_18CD wymie wiece i przewody WN. |
n0ras skonookie z krzyyk ... Krakw |
Maku, podejrzewam, e za rnic cen (LPG-benz) moe sobie kupi obudow filtra, mask i troch piwa na popraw humoru. Poszukaj sobie w necie, jest taki opis gocia, ktry zagazowa Toyot (bodaj Camry lub Carin) i od tego czasu wszelkie awarie wrzuca w gaz. I tak wyszed do przodu. Wic tak nie zrzd, nie kadego sta na sponsorowanie PKN Orlen oraz naszego arocznego budetu. |
n0ras skonookie z krzyyk ... Krakw | Ja natomiast na gassie od ponad roku, wiece zmieniem, bo nie wiedziaem jak stare byy, kabli nie ruszaem, szczeliny tym bardziej. Wystrzaw 0 (sownie zero), silnik chodzi rwniutko i cichutko, przejechaem 30 tys. km na gassie i wiem, e na jazd na benzynie:
a) mnie nie sta b) po co paci 3.30 za co co mona mie za 1.50 ??? |
KUKI BMW5 warszawa | ja mam najprostrz instalke czyli na pokrto i w poprzednim aucie te tak zakadaem i nie miaem i niemam problemw z wybuchami czy nierwnymi obrotami a i oszczdnosc jest dua |
Espero_ProSport_18CD CDJart Wgrowiec | Najlepsze ze po pierwszym boom tam co montowali gaz sprawdzili swiece, przewody i dolaczyli klapke antyboom |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | no niestety syszaem ,e przy solidnym BOOOM to nie pomoe aden grzyb.... |
DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... d | Nastpnemu biedakowi wmwili, e wlew nie moe byc pod klapk i wkrcili w zderzak. Z lenistwa celujcy. |
n0ras skonookie z krzyyk ... Krakw |
Niestety, nie moe - wynika to z Rozporzdzenia Ministra Infrastruktury z dnia 2002-12-31 Dz.U. 2003 r. Nr 32 poz. 262. zacznik nr 9: " 5. Wlewy paliwa/zawory do napeniania zbiornikw powinny by tak umieszczone, aby byo moliwe ich napenianie z zewntrz pojazdu lub z komory silnikowej." Niestety, pod klapk si nie da. |
DeeJay Klubowy Weteran Omega B 2.0 8V + Cal ... d | nOras - znajd na forum - by o tym wtek - mona.
Zreszt poczekaj jak dotrze Andrzej Libera - chop ma talent do przekonywania. |
| « Poprzedni | Nastpny » | |