Jakieś wyszenie na podłodze - co to jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przede mną konserwacja podłogi, araz naprawa kilku miejsc (mochu ).
Właśnie zdjołem wykładzine z podłogi, filcowe wygłuszenia, a pod nimi znajduje się taka czarna masa. Grube na pół centymetra, przylega do gołej blachy. W kilku miejscach było spękane, więc pozdejmowałem to i wyrzuciłem. Czy to jest jakieś wygłuszenie? Co to jest?

to jest tzw. masa tlumiaca, chesz miec glosno w samochodzie to jezdzij bez tego. tlumi wibracje blachy ktora w maluchu jest wyjatkowo gruba...

A można to kupić bo ja to wywaliłem bo było stare i spękane?

wszystko mozna kupic. nie wiem tylko za ile. ja u siebie kazalem to pomalowac razem z reszta.

ja też to wywaliłem po tym jak zawiesiłem sie na jakiejs wysepce w zakopanem i pogięło mi podłoge , rozebrałem to po zimie zdarłem szpachelką zmatowiłem wiertarka zapackałem minia przy spływach , całosc pomalowałem fluidolem i połozyłem spowrotem wykładziny , natomiast po tej zimie planuje wyciagnąc tapicerki i poamalowac barankiem wszystko na czarno

Takie płyty wygłuszające da się kupić np. w sklepach z artykułami lakierniczymi, cena się waha od 5 do 20 zł za arkusz w zależności od rodzaju płyty.

Ja też zciągnełem to z blachy za tylnymi fotelami (foteli brak) jest suuper GŁOŚNO!! Jednak na dłuższą metę będzie trzeba to jakoś inaczej wytłumić!!

Pewnie ze wygłusze, dlatego sie pytam czy można to gdzieś kupić, tylko najpierw czeka mnie rehabilitacja podłogi.

można w kupić w postaci mat do wyklejania (płaciłem 10 zł za 25x50cm) ale wydaje mi się że jest to też w postaci masy do smarowania co wychodzi napewno taniej

na przykład coś takiego
http://www.soudal.pl/moto/antykor/underbody_protection.htm

[ wiadomość edytowana przez: KLOCEK dnia 2003-09-08 20:10:24 ]

tak, ja też widziałem w postaci płynnej w DHO obok konserwacji. najśmieśniejsze, że jest napisane, żeby stosować w pomieszczeniach dobrze wentylowanych może będę tam jutro, to sprawdzę cenę