| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() swap hyundai accent Olkusz | 2010-03-15 13:01:59 Witam!
Mam pytanie.Założyłem znajomemu przekaźnik odcinający pompę paliwa na gazie ale jest mały problem.Gdy silnik jest zimny,po przełączeniu na gaz przez kilka,kilkanaście sek silnik pracuje nierównomiernie...Przypuszczam,że jest ustawione jakieś opóźnienie wyłączania wtrysków benzynowych...
Wydaje mi się,że to przez podłączenie zasilania przekaźnika do elektrozaworu(+12V)-po podaniu napięcia na przekaźnik następuje odcięcie pompy paliwa ale wtryski benzynowe"chcą" jeszcze pracować...Czy mogę podłączyć zasilanie przekaźnika nie do elektrozaworu gazowego przy reduktorze ale np do jednego z wtrysków benzynowych(tam chyba też jest 12v)? Pozdr...
Instalacja sekwencyjna stag 300 wtryski Valtek czerwone... P.S.Kurcze to chyba nie wypali,przecież po przejściu na gaz na wtryskiwaczach benzynowych nie będzie napięcia i przekaźnik nie wyłączy pompy...
[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2010-03-15 13:02:43 ] [ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2010-03-15 13:04:18 ] [ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2010-03-15 13:08:54 ] |
Patelak Vectra Stolp | 2010-03-18 11:22:45 Pewnie podlacz do wtrysku benzyny tylko na wtryskach plus jest caly czas niezaleznie czy chodzi na gazie czy na benzynie.
A jezeli mowisz ze przez takie podlaczenie zle przechodzi na gaz to odlacz i sprawdz jak sie przelacza po odlaczeniu przekaznika. W sekwencji wydaje mi sie ze elektrozawory otwieraja sie szybciej zeby gaz doszedl do listwy przed przejsciem na gaz. |